Akvaryum Almak İstiyorum Nelere Dikkat Etmeliyim?

A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
clearidas' Alıntı:
Ado' Alıntı:
@Clearidas, aklıma geldi de, sanırım 1980 li yıllar dı, tüplü tv lerin bozulan tüplerinden akvaryum yapmıştı babam, Sonra aynı yoldan giderek ben de bir kere yapmıştım kendime 

Tek kötü yanı, katod bağlantı yuvası ortada olduğu için hep en fazla yarıya kadar su dolruabiliyorduk. GROMİ diye bir balık vardı onlardan koymuştuk içine, Arkasındaki deliktende bir tane gece lambası sallamıştık ki 80 li yıllarda bu anlattığım şey uzay mekiği gibi bir şeydi :kop:

o yıllara göre iyi fikirmiş güzel dekarasyonla şuan bile çok parlak bir fikir gibi geldi bana . retro tarzı bir iş yeri için birebir olur bence :) fikri çok beğendim bağlantı yuvası kapanmıyormuydu ki . oraya bir cam silikonla kapatıp çiçek ztn görünmeyen bir yer sanırım.

E tabi bu fikir günümüz koşullarında daha da işlevsel hale getirilebiir elbette.

Lakin denemek isteyenler için önemli uyarımı yapayım.

CRT dediğimiz cathod ray tube teknolojisinin içerisinde gaz yoktur, hatta hava dahi yoktur lakin ön camın arka yüzeyinde FOSFOR vardır ve bildiğiniz üzere zehirli bir maddedir. Dolayısı ile önce iç temizliğin çok çok iyi yapılması lazım yoksa koyduğunuz balıklar 15 dakika sonra mefta olurlar. Ayrıca içeriğindeki shadow mask dediğimiz kafesin de (Metaldir) usturuplu şekilde çıkartılması gerekir  :ok:
 
BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,938
32
Sota' Alıntı:
Kıyın Paraya Yaptırın Soyle Bırsey

duvar-akvaryum-13.jpg

nano tatlı su olarak mı. bitki akvaryumu tarzında. ben bir kere çikletlerin yanına karides atmıştım ertesi gün bulamadım çok üzülmüştüm.  çok küçük birşeyde değildi mavi karidesti.  bu süpermiş şuanlık ben ana baba evimde olduğum için böyle birşey düşünmüyorum ama evlendiğim zaman artık paraya kıyıp böyle bişe istiyorum çok güzel duruyor. sanırım belli başlı temizlik zamanları var bu tuzlu suların normal akvaryum gibi değil diye duymuştum.
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,258
Tatlı Suda Nano Yapacaksan Bıtkılı Yaparsın

Icıne Neon,lepıstes,karıdes gıbı canlılar tercıhe gore konabılır

hem ekonomık hemde gorsel olur

karbondıoksıt ısınıde ıster maya ıstersen tup alıp cozersın
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri