ben doğruya doğru vestelin çamaşır makinesinden işkence çektiğim için altus diyorum.Arkasaş köye aldı dediğinr göre sıkması dengelemesi evdeki siemens ten iyimiş .taş gibi makine çıktı diyordu.
Ancak benim 9614txt kurutmalı evde dans ettiği için ve birkaç tanıdıktan vestel in dengeleme sinin kötü olduğunu duydum.Nerde vestel çamaşır makinesi görsem dengeleme süresi çok uzun olduğu gibi titreşim ve seste yapıyor.
Altus arkasında yılların arçelik tecrübesi olduğundan bence daha doğru seçim olur.Vestel in bulaşık ve çamaşır kısaca yıkayıcı grubu bu başarılı bulmuyorum ikisinden de en tepe amiral gemisi ürünlerini kullanarak söylüyorum.
bulaşık makinemiz vestel akıllı ekomaks 1017
bardaklar çizildi buğulandı gerçi bizim hatamız üçü bir arada detarjan kullanırkrn aynı zamanda yüksek ayarda tuz ve patlatıcı kullandık gerek yokmuş tuz kabı bozulmuş servia geldi değiştirdi sağolsun bu konu da iyiler.
çamaşır makinemiz ise akıllı kurtulmalı 9614txt aldığımızdan beridir titreşim ses yerinden oynama var.
ayaklar değişti
ön kapak ses yaptığı için değişti
sirkilasyon pompası kireçten tıkanmış ses yaptı değirtirdiler
amortisör ve gergi takımı değişti
kayış değişti
şimdide motorunu değiştirelim diyorlar
2 aydır değişim için hergün arıyorum 2 kere hizmet çağrı kaydını kapattılar sözde sistemsel hata olmuş .Bende boşuna arayıp durmuşum.
validelerde Arçelik(siemens)üretimi bulaşık makinası var çok memnunlar.fakat eniştelerde siemens çamaşır makinası var çok sesli çalıştığı için rulmanları değiştirildi.(kazan rulmanları). fakat gene aynı çok sesli çalışıyor. sıemens makinadan için hiç memnun değiller.tam modeline bakmadım ama tahminim türkiyede üretimiş olması çünkü boschda bir zamanlar çok iyidi türkiyede üretilmiş bir buzdolabını aldım bozulmadık tek bir yeri bile kalmamıştı.Arçelik tecrübe aldıysa Siemens'ten almıştır.
Vestel BM 502 alarak
2. Vestel urunumu aldım. 1haftadir Memnunuz Kendilerinden.
Arçelik tecrübe aldıysa Siemens'ten almıştır.
validelerde Arçelik(siemens)üretimi bulaşık makinası var çok memnunlar.fakat eniştelerde siemens çamaşır makinası var çok sesli çalıştığı için rulmanları değiştirildi.(kazan rulmanları). fakat gene aynı çok sesli çalışıyor. sıemens makinadan için hiç memnun değiller.tam modeline bakmadım ama tahminim türkiyede üretimiş olması çünkü boschda bir zamanlar çok iyidi türkiyede üretilmiş bir buzdolabını aldım bozulmadık tek bir yeri bile kalmamıştı.
orta segment ürünlerine lafım yok zaten ancak altus ile aralarında 200 lira bile fark olsa ben altus alırdım.
Vestellerde kapak çontasının bittiği alltaki kısmı kesmiş öyle bırakmışlar.işçilik zayıf geçen dayımın yeni aldığı regale baktım onunda kapak kapanınca yamuk duruyor.Nineme 2 programlı vestel aldım hepsinde aynı kalite aynı işçilik hadi orta ve giriş segmenti geçtim bendeki tepe modeli arkadaş insan azıcık işçiliği kullandığı malzemeyi farklı yapar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ilk serilerin özellimle 4300 4200 çamaşır makinelerinin bizzar siemens tarafından üretildiğini biliyorum.
Vestel 9812te modelini aldık yaklaşık 1 hafta oluyor, eşim çok memnun kaldı, sessiz ve gayet basit kullanımı var.
Bizde de Siemens lisanslı çamaşır ve bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesi duruyor bir kere tamir görmedi. Çamaşır makinesi en son motor kömürleri değişmesi gerekiyordu uğraşmadık sattık.
Altus 8 kg media markt alacaktım bir anda stoklarda kalmadı yazdı. Altusa karar verdim bulursam altus alacağım arkadaşlar. Ama beyaz eşya karaborsa olmuş haberiniz olsun
vestel bugün aradı 6 kez servis gören makinamın değişim talebini reddeti şimdide motoru değişcekmiş.Benim gibi yerli malını seven birine yaptıkları terbiyesizlik ten sonra vestel benim için bitmiştir.Bu arada tüm evim hatta eşimin telefonu bile vestel .
sizler iyi günlerinizde kullanın inş.Umarım ilerki zamanlarda ben haklı çıkmam.
inanın birkaç seri kronik hata dışında aynı tecrübeyi devam ettiriyorlar.
Şimdi inceledim adamlar kişiye özel program seçeneği eklemişler.yıkama süresini sıcaklığını durulama sayısını kullanıcıya bırakan bir program yani.Vestelde saçma salak yok 2 kg çamaşır atılırsa 1 saatlik program 30 dk düşüyor.günlük programda ilave durulama yok.sıkmaya geçecek 10 dk çamaşır dengelemeye uğraşır.vestelin daha çok ekmek yemesi lazım.
adamların bulaşık makinasında bile yazılımsal problemler var .beni ürünlerini test etmeye işe alsalar emin olun batarlar.
umarım memnun kalırsınız.iyi günler kullanın.aldıktan sonra kısa bir inceleme bekleriz
Açıkçası bu programı özelleştirme işi, makinede tercih edilen mikrodenetleyiciye ve yazılan programa bağlı.
Dengeleme sorunu da sensör veya yazılım kaynaklı olabilir. Makinenin içini bilmiyorum sonuçta.
Samsung'un bir modelinde de dengeleme sorunu çıkmıştı geçen senelerde, makine hafif yükte bir türlü sıkmaya geçmiyordu.
Vestel'in çamaşır makinelerinde sorun olduğunu söyleyenler oluyordu ancak hiç sorun yaşamayanı da gördüm.
Markanın beyaz eşya ürünlerini tecrübe etmediğim için net birşey diyemem.
Denk geldiğiniz servisten de kaynaklı sorunlar olabilir bu yaşadığınız sorunlar.
Gerçi firma ile iletişime geçiyorlar ama iş sonuçta serviste bitiyor.
Bir firmanın bir bölgedeki servisi iyiyken diğer bölgedeki servisi kötü olabiliyor.
Bu da firmanın tutumuyla çözülebilir diye düşünüyorum.