Tarıkcım maalesef ki 95 yılındaki Gazi mahallesini de iyi biliyoruz, Bu gün de halen bahsettiğin gibi muhitler olduğunu kabul ediyorum lakin Kabul edlir ki ülkemizde ne yazık ki terör de var, fakat var olduğu, bariz şekilde terörü övecek yapıtlar insanların binlerce saat izleyebileceği mecralara taşınmıyor.
Sen ki Medya sektöründesin en iyi sen bilirsin, Bu dizileri izledikçe 10-13 yaş gurubunda çocuklar birer çete biat kültürü ediniyorlar.
Yaşadığım bölgede bir ilk öğretim okulunda (7 inci sınıflar) bir grup kendisini çete ilan edip döverek diğer çocukların harçlıklarını bu dizilere özenerek el koyuyorsa devletimizin bu sıkıntıları görmemesine isyan etmek gerekiyor.
Bir dönem herkes Memati, herkes Polat Alemdar dı, Ne kadar mafyavari tip var ise hepsi olduk maşallah ama nedense hiç bir çocuğumuz ''Ben Fatih Sultan Mehmet Han'ım'' demiyor.
Tanımıyor, Ekranda görmüyor ki çocuk desin.
Kimse ''Ben Hasan Tahsin'im'' demiyor
Kimse ''Ben İsmet İnönü'yüm'' demiyor
Kimse ''Ben Seyit Onbaşı'yım'' demiyor
Sen hiç Seyit onbaşımızın kahramanlığının merkeze oturtulduğu bir istiklal harbi yapıtı gördün mü şöyle sağlam bir bütçe ayrılmış olan ;)
Hükümetin sadece Osmanlıyı değil, Yakın tarihimizin kahramanlarını da işlemesi gerekiyor