63 metrekare evde yıllık 4bin kw sınırını aşmak

metin7 Çevrimdışı

metin7

Aktif Üye
29 Ara 2021
90
35
Evet dostlar, evim 3 katlı binanın 3. katında olan 63metrekare (2+1 amerikan mutfak) bir apartman dairesi.

Evde 2 tane 12lik klima, 2 tane de ufo var, ısıtma ve soğutma için bunları kullanıyorum ve kasıma ayı dolmadan 4000kwlik sınırı aşıyorum, ben mi çok kullanıyorum elektiriği, yoksa normali bu mu anlamadım.

Eşimin üstüne devretsem elektrik aboneliğini tekrar eski tarifeden ödeyebilir miyim? Veya sizin başka bir tavsiyeniz var mı?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,921
sorun sizde değil bizi yönetenlerde. Milleti şarjlı araçlara yönlendirip sonrada evde şarj edilip ekonomik yolculuk yapmanın önüne geçmek için yapılmış hamle olarak görüyorum.

Abonelik değişiminde yeni abone indirimli tarifeden kullanıma devam edebileceğini düşünüyorum

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Aktif Üye
7 Eyl 2025
51
45
İşte güya zenginden daha çok para almak için çıkardıkları icat aslında sizin gibi elektrikle ısınmak zorunda olanlara faturayı %100 kabartan bir zamdı sadece. Birde sadece çok kullandığınız ay çok ödeseniz gene tamam. Artık yılın geri kalanını mumla geçirseniz gene 2 katı fatura ödeyeceksiniz.

Ama evet sorun sizde ve bizde. Bu limit 5000 olarak ilk çıktığında itiraz etseydiniz bu zam kaldırılmasa bile en azından şimdi 4000'e düşmezdi. Ama halkımızda bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı devam edeceği için bu limit 2-3 seneye 3000'e düşer.

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
190
23
UFO varsa normal 2 tane diyorsun bide ufodan vazgeçmen lazım çay makinesi aldım çayı sıcak tutma sürekli açık kalırsa tek başına 4000kw sinirini geçebilir hatta hesaplayalım sanırım sıcak tutma esnasında 400w çekiyordu 24 saatte 9.6kw ayda 288kw yılda 3456kw evet çay makinesi tek başına 4000kw sınırına dayanıyor ek bilgi vereyim benim bu sene 5500kw oldu hala indirimli fatura geliyor ocaktan sonra da mı indirimli gelecek merak ediyorum

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Aktif Üye
7 Eyl 2025
51
45
UFO varsa normal 2 tane diyorsun bide ufodan vazgeçmen lazım çay makinesi aldım çayı sıcak tutma sürekli açık kalırsa tek başına 4000kw sinirini geçebilir hatta hesaplayalım sanırım sıcak tutma esnasında 400w çekiyordu 24 saatte 9.6kw ayda 288kw yılda 3456kw evet çay makinesi tek başına 4000kw sınırına dayanıyor ek bilgi vereyim benim bu sene 5500kw oldu hala indirimli fatura geliyor ocaktan sonra da mı indirimli gelecek merak ediyorum
Hatırlamıyorum ya son 12 ay ya da büyük ihitmal yıl başından itibaren geçen yıl olarak bakıyorlar. Eskiden 5000 şimdi 4000'ni geçtiğiniz an ondan sonraki yıl %100 zamlı yani 2 katı gelecek faturalar. Eğer gelmezse de sistem bir şekilde sizi es geçmiş demektir.

S Çevrimdışı

serkanguzel

Yeni Üye
8 Kas 2025
11
64
Hunharca elektrik tüketen ufo ısıtıcı kullanmaktan vazgeçmeniz lazım.

Isı pompası ile ısıtma ve soğutmayı tek cihazla sağlarsınız. Hem de 65 m2 evin her tarafını aynı derecede ısıtır ve soğutursunuz. Elektrik sarfiyatınızı da, ekonomik tarifede tutmanız mümkün olur, diye değerlendirmekteyim.

Geri
Üst Alt