61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri çalınmış olabilir

K Çevrimdışı

KaaN

VIP
2 Şub 2023
30
e-Devlet’te bulunan milyonlarca vatandaşın bilgisi çalınmış olabilir.

Cyberthint adlı Twitter hesabından atılan twet göre 61 milyon vatandaşın e-Devlet bilgileri, Dark Web’te Hydra Market üzerinden satışa çıkartılmış.

Cyberthint’e göre 61 milyon 288 bin 38 kişinin çalınan e-Devlet bilgileri satışa çıkartıldıktan sadece 11 saat sonra satılmış.
Çalınan veriler TC Kimlik Numarası ve şifreleri içermekte.
Bu iddialara karşın, Resmi kurum veya kuruşlardan herhangibir açıklama yapılmadı.

L Çevrimdışı

lovecraft

Aktif Üye
5 May 2021
75
Tüm Türk vatandaşlarının kimlik bilgileri bir kaç senedir internette "torrent" olarak kolayca indirilebilir durumda zaten. Ben indirip kendimi aramış ve bulmuştum. Annemin kızlık soyadına kadar yazıyordu. Bu "sızıntı" ilk kez olmuyor. Bu benim saydığım dördüncü filan olabilir. Her konuda olduğu gibi siber güvenlik konusunda da çığır açtık. Malum ülkeler bizi kıskanıyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bizim ailede alışkanlık oldu ,mutlaka her girdiğimizde şifrelerimizi değiştiriyouz,hatta kayınbiraderin de dahil.bir gün bankadan aradılar (şimdi arayamıyorlar engelledim çünkü) ,efendim neden mobil kullanmıyormuşum, arayan kişiye kısaca "güvenmiyorum" demiştim, o da bana "yüz tanıma,parmak izi v.s" diye anlatıyordu ki ben "onlara da güvenmiyorum," deyip kibarca telefonu kapatmıştım.
Değil 2li güvenlik,parmak izi olsa da çok güvenmem,biraz eski kafalıyım herhalde , bu arada bizimkiler fırsat bulurlarsa bu konuda "evet" veya "hayır" diye açıklama yaparlar :)

Geri
Üst Alt