Adamın bütçesi 6000 TL OKADAR para vercek madem dell alsın pişman olmaz model dersen belki aynı paraya x markanın daha yüksek modeli vardır orasını bilmem Dell'in acer'le lenovo'dan iyi olduğunu kabul etmek sizin için niye o kadar zor anlamadım
Bugüne kadar 2 adet Dell cihazı deneyimledim. Elimden tonlarca cihaz geçemedi maalesef.
İkisi de oyuncu dizüstü dedikleri güzel cihazlardandı. (Biri Inspiron 7577, diğeri G3-15)
Ama aralarında bile kalite farkı bence mevcuttu.
Kullanım amacı ve beklenti söz konusu olunca bu tür tavsiyelerin de ona göre yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Günümüz rekabet koşullarında hiç bir firmanın aynı yerinde kaldığını düşünmüyorum açıkçası.
Acer, Lenovo ve Dell ile arada kalite olarak olsa olsa 1 tık fark vardır diye düşünüyorum. Tahmin bunlar tabi.
Cihazları elime alabilsem, son kullanıcı olarak yorumumu yaparım.
Ama kapitalist düzen ortada, o eski kalite anlayışı hiç birinde yok.
Ki bilgisayar piyasası bu denli balonlaşmışken, fiyat/fayda oranının en yükseğe vurmakta yarar var diye düşünüyorum.
Ama bunu yaparken de gidip Casper, Exper, Monster gibi üreticileri önermiyorum elbette.
Önerdiğim modellerde Lenovo'da 16 GB RAM mevcutken, Dell'de 8 GB mevcut.
Bilgisine ulaşamadım ama Dell'de 2 slot bellek modülü ile dolu iken, Lenovo'da tam emin olamasam da muhtemelen tek modül halinde 16 GB bellek takılmış.
Lenovo depolama kapasitesi olarak daha düşük fakat bellek yönünden daha yüksek kapasiteye sahip.
Ki bu uygulama yazan birisinin daha çok ihtiyacı olacağı bir durumdur diye düşünüyorum.
Aradaki 8 GB'lık farkı siz hediye etmeyecekseniz, kullanacak olan kişinin en işine yaracak olan modeli alması daha mantıklı olur.
Zaten birden fazla firmadan özellik temelinde model tavsiyesi vermişim.
Kişi kafasına yatanı alır geçer. Bu işin sonucu her zaman bu.
Güncelleme: Lenovo ile ilgili bir durumu belirtmek isterim, cihazın içine ekstra HDD takabilmek için sanırım kablo gerekiyor. İleride ek bir HDD serviste taktırıldığı takdirde, bunu servis halledecektir muhtemelen.