Horizon707
Süper Üye
- 4 Eyl 2020
- 795
Hocam ben masaüstünde deneyimledim 7nm Ryzen, hala da deneyimliyorum en alt model olmasına rağmen inanılmaz yeterli bir performansa sahip. Laptoplarda hissettiğiniz yavaşlık büyük ihtimalle RAM den kaynaklıdır. Ryzen in iç mimarisi dolayısıyla RAM konusunda seçici oluyor. Yüksek hızlı bellek ve çift kanal olması performansı etkiliyor. Bu giriş segment laptoplarda 8GB tek çubuk 2666mhz ram oluyor genelde bu kısıtlıyor olabilir performansı. Laptoplarda 2xxx ve 3xxx kodlu işlemciler Intel ile rekabet edecek olgunluğa ulaşamadı ancak yeni 4000 serisi özellikle 4600h ve 4800h f/p anlamında ezip geçiyor. Hemde yeni AMDli laptopların pil ömrü daha uzun, idle durumdayken hızları çok agrasif şekilde düşürüyor az enerji harcıyor bu yüzden. Birde fiyat olarak da aynı özelliklerde Intel ürünlerden daha uyguna daha fazla performans verebiliyorlar. Ülkemizde bu cihazlar ancak 1 jenerasyon eskiyince ulaşılabilir fiyatlara geldiği için daha çok yaygın değil ama yakın zamanda çok daha fazla göreceğiz AMD li laptopları.Uzaktan eğitime geçirdiğinden beri bayağı bilgisayar siparişi geçtim (eş,dost,akrabalara)
Yeni nesil ryzen 3,5 test etme imkanım oldu.
Intel islemciler gibi yağ gibi almadığını farkettim sanki tuttuklu hissiyati var.
Neyden kaynaklandığınıda anlayamadim.
Tum cihazlar enaz 8gb m2 ssd idi.
Notebookta Intel Cpu akar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aslında mimariyle pek alakası yok. İkiside x86 PC mimarisi tek fark AMD çok çekirdek daha düşük hız stratejisi uyguladı. Intel de az çekirdek yüksek hız stratejisi uyguladı. Herkes zamanında yazılım altyapısını yüksek hızlı tek çekirdeklere göre optimize ettiği için performans farkları oluştu ancak artık bu durumun etkili olduğunu sanmıyorum. Sık kullanılan programların büyük çoğunluğu yeni donanım imkanlarından yararlanabilecek şekilde güncellendi.Yazılımlar Intel mimarisine daha uygun çünkü.
AMD çoklu çekirdekte kullanışlı.
Ne zaman ki yazılımlar AMD mimarisine daha uyumlu hale gelir o zaman AMD işlemciler de de aynı refleksi görürsün.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Dengeler tersine döndü aslında artık ısınan işlemciler Intel oldu Zekice bir mühendislik ile yönetilebilir seviyelere indirdiler ısıyı masaüstü işlemcilerde ancak yinede çok güç tüketiyor, iyi soğutucu istiyor üst modeller.Kullandığınız modeli söyler misiniz, nasıl bir AMD merak ettim doğrusu. A10 muş galiba, onlar eski nesil bulaşmamak gereken işlemciler. Ryzen 5 4600h ya da 7 4800 deneyin ya da inceleme videolarını izleyin. AMD o eski ısınan işlemci değil artık.
Son düzenleme: