6000 TL ye kadar laptop tavsiyesi

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Merhaba, üniversite öğrencisi kullanacak.
Günlük kullanım için + oyun oynamaya uygun 6000 TL civarında kronik sorun olmayan laptop önerilerini alabilir miyim? Teşekkürler.

Mesela bu Huawei Matebook 13 2020 AMD Ryzen nasıldır? 6.439 TL satılıyor.
Umut Barış Umut Barış :affet

Moderatör tarafında düzenlendi:
Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Birçok kişi amd önerecektir, şuan lenovo amd10 dan yazıyorum, kimse süper bir avantaj yakalamadıkça intelden şaşmasın. İstanbul içindeyseniz Yazıcıların karşısında Monster ın binansının yanındaki hanın 3 .cü katında bir cengiz bilgisayar var, önerim oraya bir uğrayın çok yardımcı olacaklardır. Kendim laf dinlemeyip medaimarket e gidip satışçının oyununa geldim. 6 bin seviyesine çıkıyorsanız AMD YE DE KESİN bulaşmayın. Kesin bir deneyim, malı sattıktan sonra o firmalardan destek alabilen varsa bana lütfen ulaşsın. 3 yıldır, yanık ekran kartı ile cihazı onboard ekran kartı ile kullanmak zorunda kaldım. Böyle bir yerden alsam en azından sürekli bir muhattap bulabilcektim. Bişi oldukça başını ağrıtabilceğiniz satıcılardan ürün almanızı öneririm. Onlar sattığı mala daha çok sahip çıkıyor.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Dilerseniz numarasını verebilirim, işim düşüp kendilerini tanıdım bir ticaretim kendileri ile yok .

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Bu bütçeye çok hafif oyunlar dışında oyun oynatabilecek bir laptop zor. Günlük kullanım için öneri verebilirim ama gidip bu segment de bir cihazın düzgün oyun oynatabileceğini söylemek sizi kandırmak olur. Oyun beklentisi yoksa yazdığınız cihaz günlük kullanım için güzeldir, performans olarak harikalar yaratmaz ama pil ömrü olsun, malzeme kalitesi olsun güzel cihazdır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer hafiflik ve pil ömrü konusundan feragat ederseniz benzer paralara MX130 veya MX230 harici ekran kartlı ürünler de bulabilirsiniz. Bunlar oyun konusunda bir nebze daha iyidir.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Birçok kişi amd önerecektir, şuan lenovo amd10 dan yazıyorum, kimse süper bir avantaj yakalamadıkça intelden şaşmasın. İstanbul içindeyseniz Yazıcıların karşısında Monster ın binansının yanındaki hanın 3 .cü katında bir cengiz bilgisayar var, önerim oraya bir uğrayın çok yardımcı olacaklardır. Kendim laf dinlemeyip medaimarket e gidip satışçının oyununa geldim. 6 bin seviyesine çıkıyorsanız AMD YE DE KESİN bulaşmayın. Kesin bir deneyim, malı sattıktan sonra o firmalardan destek alabilen varsa bana lütfen ulaşsın. 3 yıldır, yanık ekran kartı ile cihazı onboard ekran kartı ile kullanmak zorunda kaldım. Böyle bir yerden alsam en azından sürekli bir muhattap bulabilcektim. Bişi oldukça başını ağrıtabilceğiniz satıcılardan ürün almanızı öneririm. Onlar sattığı mala daha çok sahip çıkıyor.
AMD A10 çok da aman aman bir işlemci değil. Kendisi APU zaten. Bence siz yanlış bir tercih yapmışsınız.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Aslında bu bütçeye ikinci el baksan daha güzel cihazlar yakalayabilirsin.
Tabi test edip alman şart.
Bir de pandemi dönemi olunca işin riskini göze almak da zor.

Sıfır olsun dersen Ultrabook işlemcilerinden yukarısını bu bütçeye ne yazık ki bulamazsın.
Bütçene uygun şunlara bakabilirsin;

Bütçeni 1000 TL yukarı çıkartabilirsen en uygun bu var;

İçindeki işlemci güçlü, GPU ise görece zayıf. (Dahili GPU)
İnce kasada soğutma nasıldır bilmiyorum, YouTube'da oyun performansını kaydedenler olmuş.

Bütçeyi 1500 daha artırabilirim dersen şunlardan birini alabilirsin;

Kısacası oyun tarafında beklentin nedir bilmiyorum ama 6000 TL'ye Ultrabook dışında seçeneğin yok maalesef.
Onlarla da oyun oynamak 720P çözünürlükte düşük ayarlarda olur ancak.

Sırf sıfır diye bu paralar bu cihazlara verilir mi, verilmez.
Ama şu dönemde kapı kapı gezip de ikinci el de bakamazsın haliyle.

İkinci el cihazın da bir çok şeyini kontrol etmen gerek.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,480
Uzaktan eğitime geçirdiğinden beri bayağı bilgisayar siparişi geçtim (eş,dost,akrabalara)
Yeni nesil ryzen 3,5 test etme imkanım oldu.

Intel islemciler gibi yağ gibi almadığını farkettim sanki tuttuklu hissiyati var.
Neyden kaynaklandığınıda anlayamadim.
Tum cihazlar enaz 8gb m2 ssd idi.

Notebookta Intel Cpu akar :rock

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Uzaktan eğitime geçirdiğinden beri bayağı bilgisayar siparişi geçtim (eş,dost,akrabalara)
Yeni nesil ryzen 3,5 test etme imkanım oldu.

Intel islemciler gibi yağ gibi almadığını farkettim sanki tuttuklu hissiyati var.
Neyden kaynaklandığınıda anlayamadim.
Tum cihazlar enaz 8gb m2 ssd idi.

Notebookta Intel Cpu akar :rock
Yazılımlar Intel mimarisine daha uygun çünkü. :hihi
AMD çoklu çekirdekte kullanışlı.
Ne zaman ki yazılımlar AMD mimarisine daha uyumlu hale gelir o zaman AMD işlemciler de de aynı refleksi görürsün.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Kullandığınız modeli söyler misiniz, nasıl bir AMD merak ettim doğrusu. A10 muş galiba, onlar eski nesil bulaşmamak gereken işlemciler. Ryzen 5 4600h ya da 7 4800 deneyin ya da inceleme videolarını izleyin. AMD o eski ısınan işlemci değil artık.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Kullandığınız modeli söyler misiniz, nasıl bir AMD merak ettim doğrusu. A10 muş galiba, onlar eski nesil bulaşmamak gereken işlemciler. Ryzen 5 4600h ya da 7 4800 deneyin ya da inceleme videolarını izleyin. AMD o eski ısınan işlemci değil artık.
A serisi APU'lar rakiplerine göre verimli değildi.
O dönem benim de bir tanıdığım böyle bir gaflete düşmüştü ne yazık ki.
Haberim olsaydı aldırmazdım.

A10'u bırak, A4 kullanmış biri olarak diyorum bunu.
A4 ile Facebook'ta gezemiyordum o dönem. :hihi

Geri
Üst Alt