55U9730 Hoparlör Bass sesler ayarlanmıyor.

T Çevrimdışı

tridinebandim

Yeni Üye
29 Ara 2019
9
40
55u9730 tv var ölü piksel konusnda iki kere değişim oldu bu gelen tv de bas çok geliyor uzun süre tv izleme eziyet oluyor, bass (kulağa baskı artık neyse) olmaması için sesi kısınca bu sefer de konuşmalar duyulmuyor. servis geldi normal bu jbl hoporlörü var bunların dedi... halbuki değişimeden önceki tv de aynıydı ve böyle bir sorun yoktu. yazılım güncellemesinde son sürüm görünüyor. yazılım gücellemesi fayda eder mi acaba daha önce böyle bir problem ile karşılaşan oldu mu?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Güncel yazılımı kullanıyorsanız yazılım değişikliği bununla ilgili bir değişiklik sağlamaz. TV ses ayarlarından kullanıcıya özel ekolayzer ile bass sesleri kısmayı denediniz mi? Ya da ses profillerinden konuşma seçeneğini denediniz mi?

T Çevrimdışı

tridinebandim

Yeni Üye
29 Ara 2019
9
40
hocam atmosu kapatıyoruz yine rahatsız ediyor. bir önceki aynı seri üründe fabrika ayarı hiçbir rahatsızlık vermiyordu bir sürü ayarı denedim avl açmak, geceye getirmek işe yarıyor gibi oluyor bu seferde konuşma sesleri çok az geliyor.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
var ama nasıl bir ayar yapmam lazım bilemiyorum bas için normal ayarlarında sıkıntı yoktu eski tv de ben hala orda takıldım :) ekolayzır ayarı için dolby atmosu da kapatmak gerekiyor.

Ekolayzer da
120 hz
500hz
1.5khz
5.0khz
10.0khz

ayarları bulunuyor
120 hz ile 500 hz'yi düşürmeyi, 5 ve 10 khz'yi arttırmayı deneyin. Dinamik bas varsa kapatın. Var bir sıkıntı ama nerede, buradan söylemek zor. Olmazsa tv'yi sıfırlayın veya en son çare servis çağıracaksınız gibi duruyor.

Böyle abidik gubidik şeyler de hep Vestel ve türevlerinde oluyor, kocaman fabrika var doğru düzgün bir tv üretmekten acizler.

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54
120 hz ile 500 hz'yi düşürmeyi, 5 ve 10 khz'yi arttırmayı deneyin. Dinamik bas varsa kapatın. Var bir sıkıntı ama nerede, buradan söylemek zor. Olmazsa tv'yi sıfırlayın veya en son çare servis çağıracaksınız gibi duruyor.

Böyle abidik gubidik şeyler de hep Vestel ve türevlerinde oluyor, kocaman fabrika var doğru düzgün bir tv üretmekten acizler.
Servis JBL var demiş. Yine diyecek.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Bas güçlendirme diye bir ayar vardı sanki, onu kapatın.
Bir de AVL kapatmayı da deneyebilirsiniz.
Subwoofer ayarı varsa onu da kapatabilirsiniz.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Dinamik bas, az önce baktım. Sizin menüde varsa onu kapatın, ya da subwoofer seviyesini sıfıra indirin.

Geri
Üst Alt