50U9500 Görüntü Ayarları Hk.

B Çevrimdışı

burakbaser

Yeni Üye
28 Ağu 2019
7
36
arkadaşlar hayırlı forumlar.

vestel 50u9500 cihazımda görüntü uydu kanallarında berbat denecek düzeyde. ideal görüntü ayarları var mıdır bununla ilgili? tv izlerken yüzlerde aşırı donukluk var. karelenmeler bariz belli oluyor. önerdiğiniz açıp kapatmam gereken özellik var mıdır? gürültü, dimming ayarı vs gibi

J Çevrimdışı

janbey

Yeni Üye
28 Ocak 2021
12
42
Merhabalar, ben de aynı ürünü geçen hafta aldım. Bir LG veya bir Samsung netliği beklemeyin. Ben de uydu yayınlarından ziyade Youtube'da yaşıyorum görüntü kalitesi sıkıntısını. Sizdeki mevcut ayarlar nasıl? Ekran görüntüsü paylaşırsanız bendeki ayarlar ile karşılaştırayım. %100 kalite farkı olmamakla birlikte görece daha iyi bir görüntü alabildim.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
MovieSense ayarını kapatıp deneyebilirsiniz. Hatta gürültü azaltma vb bütün resim geliştirme ayarlarını devre dışı bırakın. Kontrast'ı da orta veya düşük'e alıp tekrar kontrol edin.

B Çevrimdışı

burakbaser

Yeni Üye
28 Ağu 2019
7
36
Merhabalar, ben de aynı ürünü geçen hafta aldım. Bir LG veya bir Samsung netliği beklemeyin. Ben de uydu yayınlarından ziyade Youtube'da yaşıyorum görüntü kalitesi sıkıntısını. Sizdeki mevcut ayarlar nasıl? Ekran görüntüsü paylaşırsanız bendeki ayarlar ile karşılaştırayım. %100 kalite farkı olmamakla birlikte görece daha iyi bir görüntü alabildim.
Ayarlarım bu şekilde. YouTube ve Netflix performansından memnunum.

IMG_20210203_183447.jpg
IMG_20210203_183432.jpg

J Çevrimdışı

janbey

Yeni Üye
28 Ocak 2021
12
42

Ayarlarım bu şekilde. YouTube ve Netflix performansından memnunum.

IMG_20210203_183447.jpg
IMG_20210203_183432.jpg

16123680891914850685512460723179.jpg

16123681663883801691578777167757.jpg

Bendeki ayarlar bu şekilde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fakat birşey dikkatimi çekti. Sizin ekranın sağ üst kısmında vestel logosu var bende yok. Ayrıca menü arka planı da farklı renkte

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Üstte vestel logosu olan mı güncel sürüm? Ama yazılım güncellemelerine baktım, yeni sürüm görünmüyor bende.

Şu başlıkta birinci mesajı beğenince yazılım deposu görünür hale gelecek. TV markanıza göre yazılımı indirip USB üzerinden yükleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağı yine ilk mesajda yazılı.

B Çevrimdışı

burakbaser

Yeni Üye
28 Ağu 2019
7
36

16123680891914850685512460723179.jpg

16123681663883801691578777167757.jpg

Bendeki ayarlar bu şekilde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fakat birşey dikkatimi çekti. Sizin ekranın sağ üst kısmında vestel logosu var bende yok. Ayrıca menü arka planı da farklı renkte

Ben de sizinki gibi ayarladım bir de o şekilde deneyeceğim. Teşekkür ederim ?

Yazılım V.0.51.19.3

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Kanalların çözünürlüğü 4K değil. Sebebi bu.
Vestel'lerden de bu dönemde upscale konusunda bir başarı beklemeyin.

cozunurluk-farklari056cb70be22a1f87.png

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
4K youtube videolarında bile aynı sorun mevcut. Daha önceki televizyonum LG idi (43UJ630V) ve onunla kıyasladığımda bariz bir fark var..
43 inç daha küçük bir panel ama?
PPI değeri bile farklı.

İzleme mesafeniz ne kadar?

Dinamik kontrastı düşük seviyeye alın bence.
Düşük çözünürlüklü veya bitrate'li içeriklerde dinamik kontrast bence kötü gözüküyor.
MEMC'i açık yapın derim.

Bir de bağlantı hızınızı gözden geçirin.
Kablosuz yerine kablolu bağlayın derim, kablosuz bağlantı buna sebep olmuş olabilir.

J Çevrimdışı

janbey

Yeni Üye
28 Ocak 2021
12
42
43 inç daha küçük bir panel ama?
PPI değeri bile farklı.

İzleme mesafeniz ne kadar?

Dinamik kontrastı düşük seviyeye alın bence.
Düşük çözünürlüklü veya bitrate'li içeriklerde dinamik kontrast bence kötü gözüküyor.
MEMC'i açık yapın derim.

Bir de bağlantı hızınızı gözden geçirin.
Kablosuz yerine kablolu bağlayın derim, kablosuz bağlantı buna sebep olmuş olabilir.
Merhaba Umut bey,
Sizin de belirttikleriniz dahil her şeyi denedim fakat sonuç çok da iç açıcı olmadı. Belki benim çıtam yüksektir.İzlediğim videolar minimum 1080p çözünürlükte. İnternet hızım ise 24mbps tanımlı ve aldığım 22-23 mbps civarında, altyapım iyi yani. Kablosuz veya kablodu denedim, fark etmiyor. Zaten TV kendi hız testinde 23 mbps ölçüyor.

Özellikle videolarda geçişlerin olduğu veya hareketlerin arttığı anlarda hele ki videonun karanlık bölümlerinde iseniz, blur'lanmayı ve pikselleri seçebiliyorsunuz. Parlak görüntü olduğunda çok belli olmuyor haliyle. Önceki LG cihazım 4k destekli olmasına karşın 1080p içerikler 4K'yı aratmayacak netlikteydi. Cihazı alırken bunları göze alarak aldığım için çok problem değil ama bence o "cam" gibi görüntü yok. Benim gibi detaycı ve takıntılı olanların, görüntüye öncelik verenlerin LG'yi tercih etmesini öneririm.:)
İzleme açımız karşıda sayılır. Mesafe 4-5 metre civarı. Yanlardan nerdeyse hiç izlemiyoruz.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Merhaba Umut bey,
Sizin de belirttikleriniz dahil her şeyi denedim fakat sonuç çok da iç açıcı olmadı. Belki benim çıtam yüksektir.İzlediğim videolar minimum 1080p çözünürlükte. İnternet hızım ise 24mbps tanımlı ve aldığım 22-23 mbps civarında, altyapım iyi yani. Kablosuz veya kablodu denedim, fark etmiyor. Zaten TV kendi hız testinde 23 mbps ölçüyor.

Özellikle videolarda geçişlerin olduğu veya hareketlerin arttığı anlarda hele ki videonun karanlık bölümlerinde iseniz, blur'lanmayı ve pikselleri seçebiliyorsunuz. Parlak görüntü olduğunda çok belli olmuyor haliyle. Önceki LG cihazım 4k destekli olmasına karşın 1080p içerikler 4K'yı aratmayacak netlikteydi. Cihazı alırken bunları göze alarak aldığım için çok problem değil ama bence o "cam" gibi görüntü yok. Benim gibi detaycı ve takıntılı olanların, görüntüye öncelik verenlerin LG'yi tercih etmesini öneririm.:)
İzleme açımız karşıda sayılır. Mesafe 4-5 metre civarı. Yanlardan nerdeyse hiç izlemiyoruz.
Vestel'den şu an LG seviyesinde mühendislik beklemek bence başlı başına bir hata olur.
Çünkü eskisi gibi iddialı üretimler artık pek görünmüyor.

4K panelde 1080P içerik izleyip bunun iyi şekilde işlenmesini istiyorsanız bunu ancak iyi bir paneli olan televizyonla yapabilirsiniz.
Yoksa Samsung'un da LG'nin de giriş seviye ürünleri atla deve değil açıkçası.

23-24 megabit ile alabileceğiniz bitrate belli, bu televizyonun resim işleme kabiliyeti de belli.
Hem detaycı olup hem Vestel almak biraz gafil avlanmak olmuş açıkçası.

Adem Helvacı'nın şu videosunu izleyerek durumu anlayabilirsiniz diye düşünüyorum;

Cam gibi görüntü istiyorsanız yüksek bitrate'li 4K videolar & filmler bulun. Onları da YouTube'da bulamazsınız.
İnternetten indirip USB bellek ile oynatmanız gerek.
YouTube'dan da çok bir şey beklemeyin açıkçası.

Bir de önceki LG televizyonunuz IPS panel, bu TV ise VA panel.
Farklardan biri de bundan kaynaklı;

Geri
Üst Alt