500Bin Sars Cov-2 test kitinin ABD satılması sorunsalı

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Evet test yapılması gerekli ve bu konudaki eksiğimizi kapatıyoruz anlaşılan. Yapılan test arttıkça vaka sayımız da artıyor. Sayının hızlı yükselmesinin bir sebebi de bu sanırım. Ölüm oranı da pek çok ülkeye göre düşük. Şimdilik işi iyi götürüyoruz. İngiltere, İtalya, İspanya'nın çuvalladığı bir konuda üstelik. İngiltere önce bırakalım yayılsın bağışıklık kazanırız dedi. Ölümler gelmeye başlayınca vazgeçti.
Küçük bir kesimde asker uğurlama konusunda magandalık hep vardı. Havaya ateş açmalar, yol kesmeler vs. Tabi böyle bir dönemde devam ediyor olmaları bu zihniyetin insan hayatına verdiği değeri gösteriyor. Okullar kapatılmış, camiler cuma vakti kilitli işin ciddiyetini kavramış değiller

Okullar kapatıldı ama öğrenciler evlerine gitti. Okudukları şehirde kalsalardı bence daha iyi olurdu.
Toplumun büyük kesimine test yapılması gerektiğini düşünüyorum.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
valla yolda polis bütün araçları durrudup tek tek test yapmalı ( istanbulda trafik olur deniyosada işe gitmek zorunda olanlar bir zahmet cıkmasın)
işe yerinde kapıda herkes tek tek test yapılmalı.
işe gidiyorum kimde ne var bılmıyorum.
metrobus aksıran tıksıran dolu. maske ve eldiven kullanıyorum insallah işe yarıyordur.
iş yerimde akşama kadar gelenler gidenler oluyor kimseyle tokalaşmak yok mesafeyi koruyoruz.
kolonya, dezenfektan, sık sık el yüz yıkama yapıyoruz tamam ama nereye kadar....
bir kapılsak bu virüse ( ALLAH korusun) kimden geçti bilemeyiz bile.
zaruri olmadıkça soka cıkma yasagı gelmeli.. çoğu kişi hala durumun ciddiyetini kavrayamamış maalesef.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Rakamlar ivmeyi değil test yapıldığını gösteriyor sadece.
Test yapıldıkça negatif ve pozitif sonuçlarda artış yaşanması normal.

Merak ettiğim şey madem Çin'deki test daha hızlı, ABD neden bizdekini satın aldı?
ABD nin Çinden kit alması mantık dahilinde değil, yürüttükleri Çin düşmanlığı odaklı politikalara bakılırsa.

Ayrıca bu satışın içeriği ne acaba?
Mesela ABD ye bizden kit alsın diye nereleri söz verdik?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yapıldıktan sonra mı hocam? En azından gelecektekiler önlendi tabi ama geç kalınmadı mı yani?
Öngörülü olunması gereken bir süreçte değil miyiz?
Yaaa boşveeeerrrr

Kervan Yolda Düzülür Yeğen

Hele bi İtalyayı geçelim, Avrupaya Türk'ün gücünü ve her konuda hep en önde olduğumuzu gösterelim, İtibarımız yürüsün sonra önlem dediğin basit şeyleri hallederiz :kas

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yaaa boşveeeerrrr

Kervan Yolda Düzülür Yeğen

Hele bi İtalyayı geçelim, Avrupaya Türk'ün gücünü ve her konuda hep en önde olduğumuzu gösterelim, İtibarımız yürüsün sonra önlem dediğin basit şeyleri hallederiz :kas

Esprisine bile gülemiyorum.
En kötüsü de bu dışarıda aldırış etmeden gezenler.
Yayma ihtimallerinin yanında hastane kapasitelerini işgal etmeye de neden olabilirler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Esprisine bile gülemiyorum.
En kötüsü de bu dışarıda aldırış etmeden gezenler.
Yayma ihtimallerinin yanında hastane kapasitelerini işgal etmeye de neden olabilirler.
Güney Koredeki temel mantık bu işte.

Sokağa çıkma ki, olası bir trafik kazası veya x bir yaralanma meselesi nedeniyle zaten sınrılı sayıda olan sağlık ve sağlık personeli kaynaklarını sana ayırmayalım, tam odak ile bu virüs vakaları ile ilgilenelim.

Bizdeki durum ne peki?

Burası peygamberler şehri gardaşşşş, burada viris miris olmaz :kas

Geri
Üst Alt