yaw Beyler bir diğer yanlış daha var! kim sallıyor bunları anlamıyorum donanimhaber denen
yerde bir kaç rezil tip var daha doğrusu çok fazla var! "sıfır bilgiyle" millete onu al bunu alma
v.s diye aynen sallıyorlar yaw
ülen hayatlatında bir paneli söküp içini görmüşlermi bu tipler
veya nasıl çalışırlar v.s v.s daha alıp kullanmamışlar bile bir bok bilmezler milleti yiyorlar yaw
adam abi şunu okudum diyor nereden okudun diyorum DH den diyor! veya TF den okudum diyor!
sonra da abuk subuk oalylar oluyor ve tip tipleri de her ne hikmetse siktir etmiyorlar forumlar dan!
ya yazıktır günahtır,bilmiyorsan yazma kardeşim ama herif "satıcı" veya bir şekilde bu işlerden nemalanlıyor
ülen ben bimediğim konularda bilmem-çakmam diye aleni yazarım! bilmiyorsan sen de yaz veya önce
öğren sonra ahkam kes!
++
50/100Hz konusu da böyledir,yaw şimdiki çoğu panel değil 100Hz 200HZ olsa bir çoğu yine çuvallıyor
Motion da Filimler de Sporda tek başına 50Hz kurtarmaz!
DH denen illet sitede çok yazdım geçmişte,eskiden 50Hz ile bazı Tosh paneller de veya Sony de veya Pany de
vs paneller de BMW/Merso filan gibi giderdik!! nasıl oluyordu bu iş o zaman?????????
Hatta o zamanlar "Game Mode" bile yoktu yahu!! panel de çoğunlukla 50Hz idi!!
İyi de 100Hz oldu ama yine hızlanmıyor o zaman ne olacak 100Hz???
Geri gezalı bazı tipler var bir bok bilmezler aldınmı 100 al diyor! ülen bunun 100 olanı da çok zaman iyi değil ki!
Ayrıca kişi ne için 50/100 soruyor??? "Gamer" mıdır? iyi de Game de en iyisi hala "TN" panelli en dandik Monitörler dir yaw!
Ayrıca ebat "büyüdükçe" LAG artar,falsolar artar v.s
Adam Gamer değilse,o zaman ne izleyecektir,yaw bu panelelr her bir şeyi mükemmel filan yapamıyorki!!
Eskiden yapıyordu ama şimdi yapamıyor!
Salağın birisi çıkıyor sürekli "abi teknoji ilerledi" diyor,bunu diyen tipleri odunla dövmek lazım!
ülen ne alakası var,eskiden teknoloji o zaman bugünkü teknoloji den nasıl daha iyi oluyordu!
ülen o zaman benim 42 lik IPS panelim nasıl en hızlı panel oluyor?? neredeyse sıfır LAG var ama modeli 2011
diğer panelim 2009 model o daha da hızlı,iyi de teknolojinin nesi ilerledi???
Bakınız arkadaşlar böyle forum diye osuruk yerlerden bilgi değil cehalet elde edersiniz sizi uyarıyorum!
paranıza yazık etmeyin,hedefinizi filan da sakın büyütmeyin! hayal kırıklığı yaşamayın bir çuval da para vererek!
Gidin kafanıza göre inceleyin Hert değerine veya bilmem ne dimming işine filan sakın takılmayın haybeye kafanızı
bu tip forumlar dan boş sallama laflarla filan doldurmayın!
Bu neye benzer;ben 40 yıldır Araba kullanıyorum ve USTA oldum! yani ben böylemi diyeceğim ve de girip Araba başlığın da
ahkammı keseceğim şimdi??
++
Soru şu;ben çok hızlı panel arıyorum diyorsunuz,cevap;hız kriteriniz nedir bilmiyorum ama böyle çok hızlı panel yoktur!
olanla idare edeceksiniz artık
yaw günümüz panelleri daha adam gibi 1080p/24fps bile çalıştıramıyor;bu arada teknoloji de felaket ilerledi!!
şimdi birisi diyecek ki "yaw ben Bluray izlemiyorum" ki!!! iyi de ben zaten başka bir şeyi anlatıyorum!
Lag etsti diye osuruktan LeoBudnar ile ölçüm yapıyor yabancı bazı siteler,iyi de bu olan değeri çok düşük gösteriyor!
Örnek gerçek(/PC den) 60ms gerçek veriyor bu teste göre ise 21ms lag varmış,ülen o zaman ben panelimi kırayım!
yok böyle bir 21ms veya 28ms veya 35ms filan!!! min.lag 45/50ms dir günümüz panellerin de LCD panel dir buynlar PDP değildir!
min.3-frame-lost olur LCD de bu da 3x16ms=48ms min. demektir o da Game Mode ile!!!! kıçını yırtsa 48ms nin altına
düşemez bu paneller! en düşük de Sony de oluyor(VA/IPS)
yaw bu paneller motion ayarları yapmadan min.100/120ms lag üretiyor,Sony bile eskiden 60/80ms iken bugün
100 ve üstüdür!!
Android/Tizen/WebOS v.s olması+sistemin içinde bir alay "ıvır-zıvır" olması panelleri HIZ konusun da gebertmiştir!
panel 50 de 100 de olsa yaklaşık aynıdır!
Zaten uyanık üreticiler de 55 altında 100Hz kullanmıyorlar! 49/50/58 lerin çoğu 50Hz dir!
Sony ve Samy de VA panellerin de serisi HiEnd ise 100Hz bulursunuz,ama IPS de teknik yapısı sebebiyle
100Hz leri 47/48/49 görebilirsiniz ama tek başına bu yetmez!
Siz onun için çıplak gözle izleyin bu panelleri!