Başlamadan önce çok teşekkü ediyorum, Aslında dediğiniz gibi biraz daha ileri bir makina aslında bizde 3s1 almayı düşünüyorduk fakat babam -söylediğim gibi beni bu tarz şeylere yönlendiriyor fakat kendisi anlamıyor-bir kere alalım bir daha uğraşma dedi her ne kadar ilkokuldan beri mekanik çok olmasada elektronik uğraşıyorum fakat makina hakkında emin değildim servis de öyle bir baskı yapınca emin olamadım.Az önce aradılar creality kabul etmiş yeni makina yollayacaklar.
Not:Herşey için teşekkürler bu arada bu arada forum yöneticisi gibi bende sizin gibi tecrübeli büyüklerimden yararlanmak isterim.
Merhabalar,tavsiyeniz için teşekkürler fakat kablo ne kadar baksamda olmadı zaten creality de problemi kabul etmiş.
Bu arada farkındayım biraz fazla sordum ama merak ettim sizce bu motor çalışmama sorunu neden olmuş olabilir yani ilk başta çalışıp sonra birşey olmadan anakart yada motorda bir problem olması özellikle?
Değiştirdiklerine sevindim. Yarı monte geliyor diye biliyorum?
Estağfurullah hepimiz sorarak, kurcalayarak (bozarakta diyebiliriz
) veya araştırarak öğreniyoruz. Yardımcı olcağım bir konu olursa her zaman sorabilirsin hatta belki
Sota ileride 3D Yazıcılar diye ayrı bir başlık açar bende herkese elimden geldiğince yardımcı olurum.
Şimdi gelelim sonradan çalışmama olayına yine yukarıda belirttiğim gibi nedenleri sıraladım fakat daha da açmak gerekir ise ve hatta senin için ender5 plus özelinde de araştırdım biraz bana kronik bir sorun gibide geldi sende bakarsın reddit'te aynı sorunu yaşayan baya insan var. Fabrikadan hatalı çıkmış anakartta olabilir (sürücü hatalı), anakartın içerisinde her eksenin motorunu çalıştıran sürücüler var ve creality anakartları sürücü anakart üzerine sabitlenmiş geliyor hemen yukarısında smd potans var, normalde bu ayar fabrikada yapılıp çıkıyor fakat yapılmadan gelenler olduğunu da çok okudum (biraz kalite kontrol sorunu) o yüzden makina geldiğinde sürücü voltajlarını (eğer garantiyi bozmuyorsa tabii yenilerde belki etiket olabilir) kontrol etmek akıllıca olur. Motor arızasıda olabilir.
Yine diğer yandan x ve ye ekseni elektrik bağlantısı olmadığında elle oynattığında tabiri caiz ise yağ gibi akıyor olması lazım (motorun mukavemeti haric) eğer sıkışma veya takıla takıla gidiyor ise bakacağın yerler eksende oluşmuş olabilecek yamukluk, kasnağın düz olmaması, tekerlerin rulmanında bozukluk, teker rulmanın eksantrik ayarı ve motor. İskeleti kurarken dikmelerin ve yatayların tam 90 derece olmasına dikkat et ve bunun için L şeklinde bir gönye vb. bir malzeme yararlı olur. Monteli gelse bile kontrol et çünkü yurtdışından gelirken bile yolda başına bir şey gelmiş olabiliyor.
Z eksenini evde var ise su terazisi ile ilk önce makinayı açmadan elle ayarlaman çok doğru olur. Bltouch a hiç bir zaman güvenme onunda bir limiti var çünkü tablan fazla yamuksa alcağın baskı yine kötü olcaktır.
Gelelim yanında isteyebileceğin şeylere, açıkcası ben manyetik tablayı sevmiyorum
Bir furya idi Prusa ile gelen pei yaylı manyetik tabla fakat kimse kullanmıyor zaten gerekte yok. Eskidiği zaman çıkartım 3M mavi bant veya hatta boya maskeleme bandı alıp yapıştırabilirsin. Limit switch diğer adı ile kontak switch sana çok lazım olmaz 3tane creality ve 2 tane kendi yaptığım makinam var 9 senede hiç değiştirmedim
Nozzle güzel fikir, bolca 0.4 ve bir tane 0.6 isteyebilirsin. En önemlisi tabii filament, fiyat artışlarından dolayı ve ilk başlarda heves ile çok baskı alacağından en çok kullanacağın malzemedir. Yine ekleyeyim kötü filament sakın kullanma, tamamen baskın doğru orantılı kötü veya iyi olur.
İleride modifyeler içinde ayrıca konuşuruz
Çalıştırmadan önce kontrolleri yapmayı sakın unutma. Güzel haberleri bekliyoruz.