Sevgili
By_Trol ,senin adında seni alıntılayarak hem sana hem de herkese yazayım
Panel biri fhd diğeri hd ready ,birisi 50 pin diğeri 30 birinde tcon var diğerinde cofboard.Bunu nasıl mı öğrendim ,mutfaktaki mb96 kartlı tvyi indirip söktüm,bu arada iyi ki söküldü ,anten gevşemiş,askılık vidaları 2si gevşemiş ,bu da çok ilginç tabii.Buradan da şu sonuca vardım emin olarak.Vestel kendi adına ürettiği tvleri full modunda üretiyor,fason ürettiklerinde 3 yerine 2 hdmi v.s gibi bırakıyor ,ayrıca büyük ihtimalle yazılımlarında da bir çok girdiyi gizliyorlar(benim şahsi görüşüm),söktüğüm kartlarda bunu gördüm
Şimdi gelen tvde arka ışık dediğimiz "backlight" yok,yani ledler yanıyor,ses var panel "kısık" mavi ve arkada hayalet görüntü yok.Ev küçük olduğundan 48''tvyi salonda sökük bırakamayacağım için tam kontrol edemedim ama cofboard kısmında yanık,çok ısınan, kopuk,kesik v.s yer yok,ana kartta "backlight" devresine bakamadım tabii ,
hosbulduk ile görüştüğümde kafamda ? işareti çıktı.Bir ihtimalle yarın eve döndüğümüzde (Menemen'e gideceğiz izban ile) geç olmazsa söküp ölçmeler yapacağım.