3.5 Metre İzleme Mesafesi İçin 55 inç (140 ekran) Göz Yorar Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bayezid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bayezid

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
Bayezid
Merhaba,
Acaba 3.5 metre izleme mesafesi için 55 inç göz sağlığı açısından zararlı olur mu? 50 ile 55 inç arasında kararsız kaldım bu sebeple.

2,5 metreden izliyorum 55 inç yormuyor gayet güzel. 65 olsa daha iyi olurmuş

Nerdeyse 2.5 3.0 arasından izliyorum 55" tv yi alalı bir ay oldu keşke 75 falan alsaymışız diyorum büyük ekran 4k film 40" Full HD tv den sonra devrim oldu tv yayınları için aynı şeyi söyleyemem yayına göre değişiyor

58" ekran izleme mesafesi 3m ,rahatsiz eden bir durum yok..

izleme mesafem 4 metre 90 cm yabi metreye yakim kac inc den asagi olmamali 5t en az dusunuyirum siz ne dersiniz.

izleme mesafem 4 metre 90 cm yabi metreye yakim kac inc den asagi olmamali 5t en az dusunuyirum siz ne dersiniz.

Ekran cözünürlügüne göre izleme mesafesi tabelada veriliyor ,Ekran cözünürlük yükseldikce izleme mesafesi kisaliyor,sd ve analog yayinlarda aradaki mesafe daha da fazla olmasi gerekir..En son secenekte yazilanlar optimum mesafedir.
.
sitzabstand.png

Ekran cözünürlügüne göre izleme mesafesi tabelada veriliyor ,Ekran cözünürlük yükseldikce izleme mesafesi kisaliyor,sd ve analog yayinlarda aradaki mesafe daha da fazla olmasi gerekir..En son secenekte yazilanlar optimum mesafedir.
.
sitzabstand.png

IMG_20200616_190246.jpg

solan gercekten baya buyuk, demek ki 58 incden asagi olmamasi gerekiyor fakat 58 inc iyi bir tv bulamadim 3500 tl. butcem var. toshibanin 58 ligini bulsam alacagim fakat oda yok.

Tv salon iyi değilmi??
IMG_20200616_190246.jpg

solan gercekten baya buyuk, demek ki 58 incden asagi olmamasi gerekiyor fakat 58 inc iyi bir tv bulamadim 3500 tl. butcem var. toshibanin 58 ligini bulsam alacagim fakat oda yok.
Tv olmassa kötümü??

oturma odasinda kisim tv yi bana birakmiyor bende salonda basimin caresine bakacagum mecbur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kizim dan bize sira gelmiyir tv yi parselledi.
Ev kendinizin mi kira mı ,bunu "ilerde taşınma durumu olur" mu anlamında sordum :ok

Geri
Üst Alt