20-30K bütçe ile TV önerisi.

M Çevrimdışı

MisterAlgos

Yeni Üye
11 Ağu 2024
32
Merhaba,

Ben film/dizi izlemek için parlaklığı yüksek, renkleri canlı, TV tavsiyesi istiyorum. 55 inç olacak bu arada.

Aklımda şu modeller var:

TCL C645, Samsung CU8000.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
Merhaba.

Bahsettiğiniz modeller arasında C645 daha parlak olsa da, her ikisi de parlaklık olarak zayıf cihazlar. Samsung 300 nit'i zor görür, C645 ise kağıt üzerinde 450 nit yazsa da 400'ü görmesi başarı olur.

İki modelden biri alınacaksa, Qled desteği ve biraz daha parlak olması nedeniyle 645 tercih sebebi olur.

M Çevrimdışı

MisterAlgos

Yeni Üye
11 Ağu 2024
32
Merhaba.

Bahsettiğiniz modeller arasında C645 daha parlak olsa da, her ikisi de parlaklık olarak zayıf cihazlar. Samsung 300 nit'i zor görür, C645 ise kağıt üzerinde 450 nit yazsa da 400'ü görmesi başarı olur.

İki modelden biri alınacaksa, Qled desteği ve biraz daha parlak olması nedeniyle 645 tercih sebebi olur.

C745'de düşünebilirim hocam. O biraz daha iyiymiş galiba.

Yakın bir zamanda teknosa ve migros'da cu 8000 ve c645'i görme şansım oldu ve cu8000'in parlaklığı cidden çok düşük geldi gözüme. C645 daha parlaktı.

Peki bu cihazlarda işik sızması durumu nedir? Yani şans işi bunu biliyorum ama genel olarak ciddi sorunlar yaşatırlar mı?

Son olarak sizin de eğer bu bütçe bandında önerebileceğiniz modeller varsa seve seve almak isterim.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
C745'de düşünebilirim hocam. O biraz daha iyiymiş galiba.

Yakın bir zamanda teknosa ve migros'da cu 8000 ve c645'i görme şansım oldu ve cu8000'in parlaklığı cidden çok düşük geldi gözüme. C645 daha parlaktı.

Peki bu cihazlarda işik sızması durumu nedir? Yani şans işi bunu biliyorum ama genel olarak ciddi sorunlar yaşatırlar mı?

Son olarak sizin de eğer bu bütçe bandında önerebileceğiniz modeller varsa seve seve almak isterim.
Kenardan aydınlatmalı cihazlarda ışık sızması riski her zaman var ve bu risk yüksek. Işık sızmasa bile yerel karartma olmadığı için, arkadan veya kenardan vuran aydınlatma ışığı tüm ekrana yayılır ve özellikle siyahları grimsi yapar, kontrastı düşürür. Bendeki monitörde durum böyle mesela,
Asus1647e8d2d13f802e.jpg

FALD (Full Array Local Dimming) bir cihaz alma şansınız varsa; TCL C745, C755, C845, C855; Samsung Q80 ve QN85 serisi gibi, böyle bir sorun yaşamazsınız. Bu modeller de biraz pahalı oluyor.

Bütçe yeterse C745 alırsınız, fiyat aşarsa C645 bakarsınız.

M Çevrimdışı

MisterAlgos

Yeni Üye
11 Ağu 2024
32
Kenardan aydınlatmalı cihazlarda ışık sızması riski her zaman var ve bu risk yüksek. Işık sızmasa bile yerel karartma olmadığı için, arkadan veya kenardan vuran aydınlatma ışığı tüm ekrana yayılır ve özellikle siyahları grimsi yapar, kontrastı düşürür. Bendeki monitörde durum böyle mesela,
Asus1647e8d2d13f802e.jpg

FALD (Full Array Local Dimming) bir cihaz alma şansınız varsa; TCL C745, C755, C845, C855; Samsung Q80 ve QN85 serisi gibi, böyle bir sorun yaşamazsınız. Bu modeller de biraz pahalı oluyor.

Anladım hocam açıklama için sağol.

Teknosa'da C745 25K bandında satılıyordu ama ben raf ürünü diye pek yanaşasım gelmedi. İnternette arada yine 25K bandında geziyor ama onların da demek ki teşir ürün olma olasılığı yüksek gibi.

Duruma göre değerlendireceğiz artık.

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
75
Asus1647e8d2d13f802e.jpg

Çok faydalı bilgiler emeğine sağlık hocam

M Çevrimdışı

MisterAlgos

Yeni Üye
11 Ağu 2024
32
MediaMarkt şubesi varsa gidin sorun.
Fiyatlar aynıdır.

Bugün aradım, sordum yokmuş maalesef. Sadece teşhir ürün varmış. Fiyatlar acayip oynuyor ama. Geçen gün teknosada 25K olan tv şimdi aynısını 38K diyorlar, İnternete bakıyorsun 30 olan da var 40 olan da. Delirmiş galiba bunlar.

Geri
Üst Alt