2 AYLIK REDMİ NOTE 9 KLONLU İMEİ

• Konbuyu başlatan Fatih009
  • Başlangıç tarihi
F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Merhaba dostlar, 2 ay önce işyerimde beraber çalıştığımız bir ablama redmi note 9 siparişi verdik n11 üzerinden.

Cihazı aldığımızdan beri ara ara kasmalar ve sensör sorunu oluyordu, konuşurken ekran kararıyor falan filan. Hadi bunları çok önemsemedik, geçen gün mesaj geldi IMEI kopyalanmış diye.

Yani 2 aylık cihazın imeisi kopyalanmış ablmızda satıcıyla iletişime geçip cihazı göndermiş, satıcıda başka bir IMEI çakıp cihazı geri yollamış.

Şimdi bu cihaz zaten 2 aylık ve sorunlu bir seriymiş bu note 9 serisi, birde çakma imeili oldu şimdi cihaz iyice canımızı sıktı.

Kaçak IMEIli cihaz kullanacak olsaydık, gider 600-700 lira aşağıya kaçak telefon alıp 50 liraya IMEI çaktırdık.

Açıkçası cihazı iade edip paramızı geri almak istiyoruz.
Tüketici hakem heyetine başvursakmı, başvurursak haklı çıkarmıyız, ne yazacağız şikayete bilemedik, yardımlarını bekliyorum.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Faturası var mı asıl önemli kısım. dediğiniz gibi imei çakan satıcı ise fatura kesmemiş olabilir. faturanız var ise thh başvurun bence . hatta başvururken satıcıyı kolluk güçlerine de şikayet edin. yasal cihaza yasal olmayan işlem yapan adam zaten kaçakta satıyordur.
fatura yoksa zaten sıkıntı daha büyük

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Faturası var mı asıl önemli kısım. dediğiniz gibi imei çakan satıcı ise fatura kesmemiş olabilir. faturanız var ise thh başvurun bence . hatta başvururken satıcıyı kolluk güçlerine de şikayet edin. yasal cihaza yasal olmayan işlem yapan adam zaten kaçakta satıyordur.
fatura yoksa zaten sıkıntı daha büyük
Faturanız var hocam ilk 2 ay normaldi cihazın imeisi, 2 ayın sonunda IMEI klonlamıştır, cihaz kapanacak diye mesaj geldi, satıcıya yollandı cihaz garanti amacıyla, satıcıda IMEI çakıp yollamış, servis formu falanda yok.

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Telefona gelen mesajdaki IMEI ile sizin telefonun IMEI uyuşuyor mu? Farklı hat takıldığında uyuşmuyor.
Uyuşmuyor hocam, telefonun ilk imeisi başka şimdiki IMEI başka.

Anlatmak istediğiniz işlemi biliyorum, kendi cep telefonu numaramız üzerine orijinal IMEI tanımlaması yapılmamış.

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Faturanız var hocam ilk 2 ay normaldi cihazın imeisi, 2 ayın sonunda IMEI klonlamıştır, cihaz kapanacak diye mesaj geldi, satıcıya yollandı cihaz garanti amacıyla, satıcıda IMEI çakıp yollamış, servis formu falanda yok.
Satıcıya gönderince o biraz başından savmak için o şekil bir işlem yapmış. direk servise göndermek gerekir böyle durumlarda. olayın birden fazla durumu var şu an. satıcının yaptığı yasal değil yani suç . Siz THH gitmelisiniz o kesin ama işleyiş için Adem Helvacı Adem Helvacı bilgi verse daha iyi gibi . işi bilenden destek almalı

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Satıcıya gönderince o biraz başından savmak için o şekil bir işlem yapmış. direk servise göndermek gerekir böyle durumlarda. olayın birden fazla durumu var şu an. satıcının yaptığı yasal değil yani suç . Siz THH gitmelisiniz o kesin ama işleyiş için Adem Helvacı Adem Helvacı bilgi verse daha iyi gibi . işi bilenden destek almalı
Satıcıyı aradımaz önce, siz hangi servise yolladınız bu cihazı, hangi servis garantili bir cihaza çakma IMEI atıp müşteriye geri yollar, neden servis formu yollanması bana, bu servisin iletişim bilgilerini verir misiniz bana dedim.

Satıcı; sizin servislerle görüşme yetkiniz Yok abi, imei numarasının farklı olması sizin için sorun mu dedi.

Evet sorun tabiki ben sıfır garantili cihaz satın aldım, şimdi elimdeki cihaz çakma imeili kaçak bir cihaz oldu dedim.

Satıcı; abi servis isterseniz cihazınızın değişimini yapabilir.

Ben istemiyorum kardeşim, ben elimdeki belgelerle hakem heyetine başvurup bu telefonun parasını önünde sonunda alacağım dedim.

Satıcı; hemen geri vites hakem heyetini duyunca, abi ben seni 10 dakka sonra arayayım dedi.
10 dakka sonra aradı n11 üzerinden almıştım cihazı, n 11 üzerinden iade talebi oluşturun, cihaz bize ulaşınca paranı geri yatırayım abi dedi.

Bende tamam dedim, şimdi iş çıkışı kargoya gidip, telefonumu videoya çekerek kargoya teslim edeceğim, faturasının fotoğrafı bende zaten.

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Satıcıyı aradımaz önce, siz hangi servise yolladınız bu cihazı, hangi servis garantili bir cihaza çakma IMEI atıp müşteriye geri yollar, neden servis formu yollanması bana, bu servisin iletişim bilgilerini verir misiniz bana dedim.

Satıcı; sizin servislerle görüşme yetkiniz Yok abi, imei numarasının farklı olması sizin için sorun mu dedi.

Evet sorun tabiki ben sıfır garantili cihaz satın aldım, şimdi elimdeki cihaz çakma imeili kaçak bir cihaz oldu dedim.

Satıcı; abi servis isterseniz cihazınızın değişimini yapabilir.

Ben istemiyorum kardeşim, ben elimdeki belgelerle hakem heyetine başvurup bu telefonun parasını önünde sonunda alacağım dedim.

Satıcı; hemen geri vites hakem heyetini duyunca, abi ben seni 10 dakka sonra arayayım dedi.
10 dakka sonra aradı n11 üzerinden almıştım cihazı, n 11 üzerinden iade talebi oluşturun, cihaz bize ulaşınca paranı geri yatırayım abi dedi.

Bende tamam dedim, şimdi iş çıkışı kargoya gidip, telefonumu videoya çekerek kargoya teslim edeceğim, faturasının fotoğrafı bende zaten.
iade talebi olmadan cihazı göndermeyin. zaten n11 de kod veriyor iade için sanırım. tam emin değilim.
arkadaşta yazmış thh giderseniz sahtecilik çakma imei atma olayları ortaya çıkar başı ağrırdı adamın.

ayrıca nasıl yetkiniz yokmuş salak herif işte. yetkili servisler çok ulu! yerler mi ki bizim onlarla görüşme yetkimiz yok

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Sorunun çözüldüğüne sevindim. THH gitseniz büyük olasılıkla sahtecilik ortaya çıkacak ve farklı cezalarla karşı karşıya kalacaktı.
Teşekkür ederim hocam, evet dediğiniz gibi sahteciliğin ortaya çıkmasından korktu o yüzden geri vites yaptı.

Benim bilinçli bir tüketici olduğumu anladı. ( Teşekkürler tavsiye forumu)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

iade talebi olmadan cihazı göndermeyin. zaten n11 de kod veriyor iade için sanırım. tam emin değilim.
arkadaşta yazmış thh giderseniz sahtecilik çakma imei atma olayları ortaya çıkar başı ağrırdı adamın.

ayrıca nasıl yetkiniz yokmuş salak herif işte. yetkili servisler çok ulu! yerler mi ki bizim onlarla görüşme yetkimiz yok
Aynen hocam bana ağız yapıyo, yaptığı sahtecilikten ötürü.

N11 den iade talebi oluşturup, iade kodu ile kargoya vereceğim cihazı ve kargoya verirken de videoya çekeceğim.

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Adama baak yaa daha sıfır telefona çakma imei çakıp kafasına göre gönderiyor. Hangi satıcı bu n11 de

16248794867064590583696629863517.jpg

Hocam biraz araştırdım, bu satıcı belkide kaçak cihazları orijinal diyerek satıyor.

Kart vizite bakıncada anlaşılıyor, benden ürün alan benimle iletişime geçsin, çünkü cihazlarım kaçak der gibicesine kartvizit bastırmış.

Screenshot_2021-06-28-14-30-01-388_com.dmall.mfandroid.jpg

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,294
16248794867064590583696629863517.jpg

Hocam biraz araştırdım, bu satıcı belkide kaçak cihazları orijinal diyerek satıyor.

Kart vizite bakıncada anlaşılıyor, benden ürün alan benimle iletişime geçsin, çünkü cihazlarım kaçak der gibicesine kartvizit bastırmış.

Screenshot_2021-06-28-14-30-01-388_com.dmall.mfandroid.jpg
Cihazın kutusundan her hangi bir servise ait garanti belgesi çıktı mı hocam ?

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Bu arada merak ettim, kasmaların klonlama ile ilgisi var mı? Birde bu klonu nasıl yapıyorlar? Misal bizim aldığımız telefon kutusunu kötü niyetli bir satıcı kenara kaydedip başka birine kopyalayabiliyor mu? Yoksa bir algoritması olan program tarayarak deneyerek mi buluyor (piyango misali)?

Geri
Üst Alt