18000 btu finlux veya seg tercihi nasıl olur?

A Çevrimdışı

ali222

Yeni Üye
21 Eki 2019
12
50
Merhaba. Yazlık icin (kuzey ege) soğutma amaçlı ekonomik klima düşünüyorum. 1-2 ay kullanılacak. 50 m2 gibi bir alan. Nadiren de olsa ısıtma lazim olur diye " sadece soğutma" klimaları eledim. Su an 18000 btu en ucuz seg ve finlux var. İkisi de vestel yan markası. Tavsiye eder misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi bütün klimaların montajından sonra vakum yapılması gerekli mi?
Her klima, Her marka, Her model, Her sökülüp takıldığında mutlaka ama mutlaka vakum yapılmalıdır. Sıfır klima motajı yapılırken de, ikinci el klima sökülüp takıldığında da her şekilde vakum yapılmalıdır :ok

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Her klima, Her marka, Her model, Her sökülüp takıldığında mutlaka ama mutlaka vakum yapılmalıdır. Sıfır klima motajı yapılırken de, ikinci el klima sökülüp takıldığında da her şekilde vakum yapılmalıdır :ok
Hocam vakum nedir yani, evde kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz bir şey mi? Ben sadece petekleri değiştiriyorum

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
744
34
Abi ben 1 ay’a kalmaz LG S3 Dual Eco 18.000’lik alacağım. Servis kaydı açtırmadan önce kesinlikle vakum istediğimi söyleyeceğim. Bu işlem ne kadar sürüyor? Kaç gram gaz basılıyor bu modele? Ayrıca il olarak Rize, çatı katı, dış cephe yalıtımlı, çatı sac... 30m2’lik bir odayı ısıtır mı? Özellikle ısıtma amaçlı alıyorum. Sana ulaşmak zor oluyor ondan buradan yazdım abi kusura bakma :) Forumda diğer abiler de yardımcı oldu sağolsunlar ama son onayı ve bilgiyi senden almak istiyorum.

A Çevrimdışı

ali222

Yeni Üye
21 Eki 2019
12
50
Kesinlikle yetersiz kalırlar.

24000btu altında ürün bakmamanız gerekir :ok
Yanıt için teşekkürler. ev 2 oda bir salon. salon ve acık mutfak toplamı 25-30 m2. O sebeple 18000 btu düşünmüştüm. Marka olarak yanı kalitesi idare ederler mı? Segin linkı (model no sordum, satıcı bilmıyormuş):
finlux link:

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hocam biz yıllardır vakum nedir bilmiyoruz. Sadece klima gazı dolduruyoruz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi ben 1 ay’a kalmaz LG S3 Dual Eco 18.000’lik alacağım. Servis kaydı açtırmadan önce kesinlikle vakum istediğimi söyleyeceğim. Bu işlem ne kadar sürüyor? Kaç gram gaz basılıyor bu modele? Ayrıca il olarak Rize, çatı katı, dış cephe yalıtımlı, çatı sac... 30m2’lik bir odayı ısıtır mı? Özellikle ısıtma amaçlı alıyorum. Sana ulaşmak zor oluyor ondan buradan yazdım abi kusura bakma :) Forumda diğer abiler de yardımcı oldu sağolsunlar ama son onayı ve bilgiyi senden almak istiyorum.
Sac çatı derken, arada ne kadar mesafe var ve izolasyon olarak ne var çatı ile sizin tavan arasında?
Çatı ile tavan arasındaki mesafe
Çatı ile tavan arasındaki izolasyon

Bu en önemli soruyu yanıtla, sonra detaylı cevap yazacağım sana :ok

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
744
34
Sac çatı derken, arada ne kadar mesafe var ve izolasyon olarak ne var çatı ile sizin tavan arasında?
Çatı ile tavan arasındaki mesafe
Çatı ile tavan arasındaki izolasyon

Bu en önemli soruyu yanıtla, sonra detaylı cevap yazacağım sana :ok
Abi çatı tavan arasında izolasyon yok. Sadece bina dış duvarında var. Çatının en yüksek noktası 3 metre falandır. Çok yüksek değil.

Geri
Üst Alt