17mb97 li kart yerine 17mb211 takmak

B Çevrimdışı

blue_3399 

Yeni Üye
24 Mar 2019
40
42
arkadaş 40fb 7100 olan tv de 17mb97 anakart var youtube olur hız olur yavaş olduğu için anakartı değiştirme kararı aldım ve 48fd7300 olan tive 17mb211 anakartı denk geldi ve tv me taktım tvye wifi kısmınıda ekledim hoparlörüde değitirdim herşey düzgün fakat görüntüde harekli görüntülerde biraz sıkınrı var sanki nedeni ekrna yenileme hızı 400 olan tv ye ekran yenileme hızı 600 olan anakart takmak olabilir diye düşündüm sizden yorum tavsiye bekliyorum böyle devam mı eski ana kartı taksam mı kararsız kaldım yazılım güncellicem belki düzelir
bu arada vestel capcanlı mail adresinize seri numarasını yazdığınızda yazılım yolluyor yükleme pdf de yolluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eski kartı takmaya karar verdim hareketli görüntüler hoş olmuyor ekran yenileme hızı 400 olan bir üst model anakart bulucam teşekkürler iyi günler

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Çok emin değilim ama mb211 yazılımla 400 olabilir sanırım,veya yazılım atmayı denedinmi diye sorayım en iyisi :)

B Çevrimdışı

blue_3399 

Yeni Üye
24 Mar 2019
40
42
Beyler panel yazilimini denemek isterim bana yardimci olun deneyeyim bu tv smart olunca guzel yoksa satmaya calisicam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Guncel yazilim vestelden istedim fakat panel hizini degitiremiyecegi icin anlamsiz geldi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Umut Barış Umut Barış ve B blue_3399

Panel -profil - diğer yazılımları alma ve programları forumda mevcut zaten sevgili umut ve blue_3399 :)

B Çevrimdışı

blue_3399 

Yeni Üye
24 Mar 2019
40
42
arkadaşlar panel yakma tehlikesi olduğundan dolayı vaz geçtim 17mb130p anakart uyma ihtimali olduğunu tamirci bir arkadaştan öğrendim onu denicem herkese teşekkürler kolay gelsin

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
17mb130p anakart 4k panel destekli olmasi lazim.ben mb95 e mb130s taktigimda sonuc basarisiz olmustu.mb 110 takmistim daha sonra.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
110 ile 95 doğrudan uyumlu mu?
Son kullanicilar icin Tv ürünlerinde kullanilan parcalar maalesef süpriz yumurta gibi; kasasini acmadan icinde ne oldugunu bilemiyorsunuz,o yüzden direk uyumlu mu sorusunun net bir cevabi yok.Firmalar Tv üretimini stoklarinda ki malzemeye göre üretim yaptigi icin,stoklarindaki malzeme bittiginde baska bir malzemeye geciyorlar dolayisiyla ayni model icinde bile farkliliklar oluyor.Servisler veya müsteri hizmetleri bile ancak seri numarasi yardimiyla daha ayrintili bilgi verebiliyor.

Su ana kadar yaptigim denemelerde mb95 lerden iki tanesi; birisi mb97 digeri mb110 a direk uyum sagladi,panel yazilimina ihtiyac olmadi.Ama 97 taktigima 110 veya tam tersi durumu denedigimde net görüntü alamadim.Mb97 li karta yine mb97 li baska kart taktigimda da görüntü siyah beyaz idi.Maalesef ilk basdan su olabilir veya olamaz diyemiyoruz son kullanici olarak.

Mb110 ve mb97 arasindaki smart farki Puhu tv ve Blutv 97 de yok,Beinsport ikisinde de var,fonksiyon olarak ikisinde de bir sorun yok smart özellikleri sorunsuz calisiyor.Mb95 lerde youtube bile iskence biliyorsunuz.Ikisi arasindaki kiyaslamaya gelirse ;Mb110 smart icerigi benim ihtiyacimi karsiladigi sürece kullanmaya devam ederim, cünki görüntü kalitesi mb95 li halinden cok cok daha iyi hale geldi.

*Sonuc olarak, elinizde saglam Panel oldugu sürece yeni teknolojiye sahip calisir tv ortaya cikarmak kesinlikle mümkün.

Ayrica bir öneri olarak , Panel yazilimi hakkinda forumda belki bir baslik acilir ve tv yazilimi gibi dosya paylasimi yapilirsa,ihtiyaci olan kisiler bilgiye daha kolay ulasilabilir.Simdiye kadar paylasilan bilgiler aralarda kaldigi ve kisiye özel oldugu icin ulasim zor oluyor.

B Çevrimdışı

blue_3399 

Yeni Üye
24 Mar 2019
40
42
panel yazılımı tehlikeli olduğundan dolayı paneli kaybetme tehlikesine karşı pes ettim fakat tamirci arkadaş tecrübesinden 17mb130p uyuyormuş onu denklicek yada tvyi satıcam üst model alıcam :)

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
panel yazılımı tehlikeli olduğundan dolayı paneli kaybetme tehlikesine karşı pes ettim
Bu bilgiye nasil ulasdiniz veya kim bu bilgiyi sizle paylasdi bilmiyorum ama yazilim olarak müdahele edeceginiz bir anakartta yapilan islemin paneli bozabilegi düsüncesi bana pek mantikli gelmedi.Ben simdiye kadar elimde saglam olan Panellere farkli tv modellerinden cikardigim parcalari taktigimda en fazla görüntü alamadim veya kötü görüntü aldim.Anakartlarin hepsi ayni Panel yazilimlarina sahip olamayacagina göre sizin paylasdiginiz bilgiye göre yapdigim denemelerden birinde Panelin bozulmasi gerekiyordu simdiye kadar böyle bir olay basima gelmedi.
Sebebini de paylasirsaniz benim icinde faydali olur diye düsünüyorum.

B Çevrimdışı

blue_3399 

Yeni Üye
24 Mar 2019
40
42
tamirici arkadaş söyledi senin tv paneli ile ana kartı arasındaki yıl farkı çok başka şeylerde dedi fakat tam aklımda kalmadı panel yakma ihtimali deyince şimdi durduk yere 1000 - 1500 tl zarara girmeyim dedim işin açığı korktum
eproma yazılım atıyor o da uyumsuz olursa tvyi kaybedersin veri alışverişi için eprom kapasiteside düşük dedi diye hatırladım eksik yada fazla

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
panel yazılımı tehlikeli olduğundan dolayı paneli kaybetme tehlikesine karşı pes ettim fakat tamirci arkadaş tecrübesinden 17mb130p uyuyormuş onu denklicek yada tvyi satıcam üst model alıcam :)

Panel yazılımı yüklediğiniz durumlarda panelin yazılımı değişmiyor.
Anakartta yüklü olan ana yazılımın içerisindeki panele ait yazılımı değiştirmiş oluyorsunuz. ?

Geri
Üst Alt