13.000 TL Robot Süpürge Önerisi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,931
Ecovacs T9 haritalandırma.

Screenshot_20230610_133822_ECOVACS-HOME.jpg

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,056
30
Ben bir öneride bulunmadan sadece "Eğer tekrar satın alırsam şu ayrıntılara dikkat ederdim." diyeceğim memnun olmadığım konuları yazacağım.

Viomi V2 Pro kullanıyordum. Artık kullanmıyorum ve arızaları var.

1. Kapıların altında oda geçişlerinde (daha çok parke zeminden mermer zemine geçişte) ince bir çıta oluyor. O çıtada ayağı kayarsa duvarları yeniden çizip eski duvarları da oradaymış gibi falan görüyor. Kısacası kafası karışıyor. Yön doğrulamasını pusulasız yapıyor haspam. Lidar sensörlü olması onu mükemmel yapmaya yetmiyor yani.
  2. Yerde toka gibi şeyler olursa onları çekiyor ve o andan itibaren temizliğin kalanını düzgün yapamıyor. Ana fırçasını yavaşlatıyor. Bazen durduruyor.
  3. Sandalye ayakları darsa altına giremiyor. Dar değilse de dört ayağının da etrafını dönerken hantal hantal işini uzatıyor.
  4. Altına gireceği koltuk gibi şeylerin yüksekliği kendisiyle hemen hemen aynıysa sıkışıyor.
  5. Perdeleri ittirip diplerini temizlemiyor. Duvara veya ayağıma gelince çarpmaktan çekinmeyen robot, perdelere çok narin yaklaşıp dokunmadan geri uzaklaşıyor.
  6. Kedinin kuyruğunu yakalarsa affetmiyor, kavga ediyor ve kavganın kaybedeni oluyor. Benimki böyle bir kavgada takla attıktan sonra bozuldu. Fırçası şu an ekstra gürültülü ve bazen dönmüyor. Yer silmesi için gereken su kontrolü de bozuldu.
  7. Pili eskidiğinde %30 larda direkt güç kesiyor. Haliyle şarj için geri dönmesine sebep olan %8'i asla göremiyor.
  8. Ana fırçasından saç ve tüy temizlemek insanı kanser edecek derecede zor.
  9. Maalesef oldukça gürültülü ve yavaş.
  10. Kameralı olanlarının evin her yerini gezip her halimizi görme ihtimalinden ötürü güvenli olmadığını düşünüyorum.
  11. Aynı işi daha ucuza yapıyormuş gibi gözüken markalardan uzak durup gerçekten inovatif patentlere sahip ürünleri seçmek gerektiğini düşünüyorum.
  12. Herkesin evinin temiz olduğunu sanıp pisliğiyle yüzleşme şokundan sonra her temizlikte dolan toz haznesini boşaltmaktan da kısa sürede bunalacağını düşünüyorum.
Bu cihazlar işini sorunsuzca yaparlarken gerçekten mükemmel cihazlar. Evde toz kalmıyor. Hava temizleyiciden fazla havayı temizliyor. Bu yüzden bütçenize göre en iyi gözükeni değil de daha düşük özelliklerde de olsa daha kaliteli ürünleri tercih etmeye eğilimli olmanızdan yanayım.

Ek olarak cihazdan verim alabilmeniz için yaşamınızın da bu cihaza uyumlu olması gerekiyor. Yerlerde genel olarak toka boyutlarında cisimlerin olmadığı, kabloların olmadığı, koltukların yüksek ve sandalye ayaklarının geniş olduğu, fazla kalın halıların kullanılmadığı, püsküllü kenarları olan halıların kullanılmadığı, fazla ince halıların da kullanılmadığı (en iyisi halıları köşelerinden yapıştırın, püsküllerini de kesin), siz evdeyken değil de evde değilken çalışabileceği bir yaşam düzeninizin olduğu koşullarda işlevsel.

Ben robot süpürgeden el süpürgesine geçtim. Koltuk süpürme konusunda da beni kurtardığından ötürü tekrar robot süpürge almayı planlamıyorum. Alırsam da 1000 dolar veya üzerinde bütçe ayırabileceğim zaman ayırırım.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
45
Robot açıkçası bana ters geliyor, evde vır vır vır diye gezip duracak vs ben sıkılırım. Bana göre iyi pil ömrü olan bir şarjlı süpürge ile iki dakikada evi gezip temizlemek çok daha kolay olur, şahsen ben öyle yapıyorum 🙃

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,931
Robot açıkçası bana ters geliyor, evde vır vır vır diye gezip duracak vs ben sıkılırım. Bana göre iyi pil ömrü olan bir şarjlı süpürge ile iki dakikada evi gezip temizlemek çok daha kolay olur, şahsen ben öyle yapıyorum 🙃
abi ağır temizliği normal süpürgeyle yap. gün aşırı sal küçük enişteyi bak nasıl yerler tertemiz kalıyor.

Moplamaya önem verenler kesinlikle titreşimli-darbeli olan modelleri alsınlar.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
45
abi ağır temizliği normal süpürgeyle yap. gün aşırı sal küçük enişteyi bak nasıl yerler tertemiz kalıyor.

Moplamaya önem verenler kesinlikle titreşimli-darbeli olan modelleri alsınlar.
Kedi beslediğim için her sabah ilk işim süpürge o yüzden belkide ama birtane alıp deneyebilirim, 1 ay kullanma ve iade var nasılsa 😁

I Çevrimdışı

independent

Süper Üye
12 Haz 2023
662
40
Yeri mopladıktan sonra ıslak mendille silebilir misin.?
Sota Sota demek istediğini anlayamadım ama şöyle söyleyeyim mop işini gayet güzel yapıyor.Bence süpürmesi de gayet güzel.
Akigo35 Akigo35 ben evde yokken çalıştırıyorum 😀

Philips Marathon Ultimate XB9185/07 süpürge de var.Ondan da memnunum.Ben aldığım cihazlardan hep memnun kalırım😀

Yalnız şarjlı bir süpürgeye ihtiyacım var onun için ayrıca bir başlık açacağım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,931
Sota Sota demek istediğini anlayamadım ama şöyle söyleyeyim mop işini gayet güzel yapıyor.Bence süpürmesi de gayet güzel.
Akigo35 Akigo35 ben evde yokken çalıştırıyorum 😀

Philips Marathon Ultimate XB9185/07 süpürge de var.Ondan da memnunum.Ben aldığım cihazlardan hep memnun kalırım😀

Yalnız şarjlı bir süpürgeye ihtiyacım var onun için ayrıca bir başlık açacağım
yeri moplattır sonra ıslak mendille kontrol et.
islak mendilin nasıl tozlandığını göreceksin.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,168
65
Bana da ters açıkçası,zaten bana kalsa uyduruk süpürge onlar ,hatta süpürge de değil de pahalı oyuncak,çocukları olan varlıklı aileler için güzel oyuncak, akülü araba alınacağına pilli yuvarlak süpürgemsiden almak daha güzel, Alman satış kanalı "pearl.tv " de bir ara da "cam silen robot" görmüştük,cama koyuyorlar, yer süpürür gibi cam siliyor :)

Geri
Üst Alt