Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,011
DDR3 eski teknoloji artık, sıfırına o kadar para verilmez. İkinci el bakın.kingston tabii ki. 8 gb versiyonunu alayım diyorum daha uyguna geliyor bir daha 4 gb almakla uğraşmıyım diyorum
DDR3 eski teknoloji artık, sıfırına o kadar para verilmez. İkinci el bakın.kingston tabii ki. 8 gb versiyonunu alayım diyorum daha uyguna geliyor bir daha 4 gb almakla uğraşmıyım diyorum
Merhabalar tekrardan, 4 gb olanı aldım bugün geldi ancak ram uymadı maalesef. 4+2 şeklinde denedim biosta 6 gb olduğu gözüktü ancak windowsa girince mavi ekran verip kapandı. Çıkarıp tek başına taktım o da olmadı maalesef iade edeceğim büyük ihtimalle.Acaba gidip 1066 mhz olanlardan bir tane mi alsam aklıma bir fikir gelmiyor bir önerininiz var mı acabasonuçta max 8gb. ben 4x4 giderdim. tek 8 de olmaz değil.
bu arada corsair kriter dışı. ekonomik çözümde kingston ve diğerleri ?
Aynen CL9 RAM bakılmalı.
Format atmayı deneyin derim.Merhabalar tekrardan, 4 gb olanı aldım bugün geldi ancak ram uymadı maalesef. 4+2 şeklinde denedim biosta 6 gb olduğu gözüktü ancak windowsa girince mavi ekran verip kapandı. Çıkarıp tek başına taktım o da olmadı maalesef iade edeceğim büyük ihtimalle.Acaba gidip 1066 mhz olanlardan bir tane mi alsam aklıma bir fikir gelmiyor bir önerininiz var mı acaba
Normal ramle kullanırken sıkıntı yok ayrıca format usbsinden denedim windows ekranı gelemeden direk mavi ekran geliyor hataya baktığım zaman ramle ilgili olduğu yazıyorFormat atmayı deneyin derim.
Windows kaynaklı sıkıntı olmasın?
Olabilir.Normal ramle kullanırken sıkıntı yok ayrıca format usbsinden denedim windows ekranı gelemeden direk mavi ekran geliyor hataya baktığım zaman ramle ilgili olduğu yazıyor
2 tane 2 gb 1066 mhz cl-9 var ben gidip 4 gb 1333 mhz cl-9 aldım ama uymadıOlabilir.
RAM'lerin CL ve frekans kaç?
Bu arada cpu-z de şunu fark ettim mhz değeri olarak 667 olarak gözüküyor bunu ikiyle çarpınca 1333 mhz oluyor ancak görev yöneticisi bellek kısmına bakınca 1066 mhz olarak gözüküyor hangisi benim ram değerim anlamadımOlabilir.
RAM'lerin CL ve frekans kaç?
1066 mhz olan laptoplar genelde 1.nesil intel işlemcili oluyor onlarda sadece Dual Rank 2Rx8 ram'lerle çalışıyor.2 tane 2 gb 1066 mhz cl-9 var ben gidip 4 gb 1333 mhz cl-9 aldım ama uymadı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada cpu-z de şunu fark ettim mhz değeri olarak 667 olarak gözüküyor bunu ikiyle çarpınca 1333 mhz oluyor ancak görev yöneticisi bellek kısmına bakınca 1066 mhz olarak gözüküyor hangisi benim ram değerim anlamadım