10 yıl gidecek çamaşır makinesi tavsiyesi

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
Merhaba 2012 yılında almış olduğum arçelik 7103 he 7 kg çamaşır makinesi artık temiz yıkamıyor ve kötü koku bırakıyor çamaşırlarda servisi çağırdım kazan değişimi vs 5 bini bulur dedi bende 10 yıllık makineye masraf yapmak istemedim 9-10 kg uzun vadede kullanacağım bütçe dostu bir makine arıyorum eski konulara baktım ama stok olmayan ve fiyatlardan dolayı yeni konu açtım teşekkür ederim.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
10 yıl gideceğinin garantisi yok 3 yıl garantili +4 ek yılda ek garanti satın alarak olası sorunların önüne geçebilirsiniz.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
En ucuzu alırsın 20 sene gider en pahalıyı alırsın 5 ayda arıza yapar. Bütçeniz ve kullanıcı yorumlarına bakarak seçim yapın derim

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Kötü kokunun sebebi kazana yapışan maddeler olabilir. Bunun için kazan değiştirmeye gerek yok bence. 90 derece uzun programa alıp suyu ısıtmaya başladığında 1 litre beyaz sirkeyi deterjan gözünden dökün makine programı bitirdikten sonra 1 defada durulama açın tertemiz olur.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Kazan temizliği hiç yapılmamışsa, makine kapağı yıkama sonrası içerideki nemin kuruması için açık bırakılmadıysa koku oluşur.
Hatta küf ve bakteri de oluşur. Ki kokuyu o yapar zaten.
Aynı şekilde yıkama sonrası deterjan çekmecesinin de açık bırakılması lazım.
Şu yaz sıcağında zaten hemen kuruyor makine içi.

Kazan temizliği programı yoksa 90 derece programda boş çalıştırın.
Su ısınınca litrelik beyaz sirke dökün.
Bunu üst üste yaparsanız içerideki artıkları vs temizlemeye başlarsınız.
En garanti yöntem kazanın sökülüp yapılması ama vidalı kazan değil de pres kazan ise onun da kesilip sonradan plastik kaynağı yapılması gerekiyor.
Çamaşırları koyduğumuz tambur metal ama onu yerleştirdikleri kazan ünitesi plastik.
Bunun 2 tipi var, biri pres yani kalıp yöntemi diğeri ise 2 parça halinde vidalanması.
Vidalı tip kolaylıkla sökülüp takılır, diğeri ise ya değişir ya da kesilip işlem yapılıp birleştirilir.
Pres kazanların başka türlü tamiri mümkün değil zaten.
Plastik kaynatmada bir hata olmazsa bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Siz yine de en az 3-4 defa 90 derecelik programda boş çalıştırmayı deneyin.
Porçöz vs atmayın çünkü içerideki körük borular delinir.

Koku sorunu giderse makinenizi her yıkama sonrası kapaklarını açın kurusun.
Bir de arada sırada temizlik için boş çalıştırın.
Deterjan ve kireç kalıntısı gider.
Deterjan ve kireç rezistansı kaplayınca ısıtma zorlaşır, aynı sıcaklığa çıkması daha uzun sürer.
Bu da elektrik tüketiminin artmasına neden olur.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Ek garanti almak her zaman çözüm mü? Mesela diyelim buzdolabı 3 sene sonra bozuldu. Haliyle içindekiler erimeye başlayacak bir sürü emek çöpe gitmiş olacak. Sonra tamir olsa ne olacak?
Derin donducusunda ki gövde çatlağı nedeniyle
çok yüklü miktarda balık, kırmızı et ziyan olmuştu.

Derin doruncu garantiden değişti ama giden balığı daha yerine koyamadım :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Ek garanti almak her zaman çözüm mü? Mesela diyelim buzdolabı 3 sene sonra bozuldu. Haliyle içindekiler erimeye başlayacak bir sürü emek çöpe gitmiş olacak. Sonra tamir olsa ne olacak?
İyi makine iyi paraya satılıyordur ama gerçekten iyi midir.
Bosch'un üst serileri baya övgü alıyor.
Samsung'da beğeniliyor gördüğüm kadarıyla.
Mesela Miele diye bir gerçek de var ama yedek parçasını bulmak mesele.
Satış sonrası desteği sıkıntılı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
üst segment makinalar da kullanın parca kalitesiyle alt seviye makinalarda parçalar dağlar kadar kalite farki var.

Örneğin yeni aldığımda Ust segment buzdolabı buram buram kalite kokuyor. fanlarına kadar nidec tercih edilmis
aynı markanın giris seviyesinde basit çin üretimi fan var.

Ayni kapasite ve özellikte makinaya 2 kat para verip 2 kat ömür beklemek bana doğru gelmiyor.
Burada fiyat/fayda gözeltilmeli.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
miele süpürge var bende dandik bir filitresini bile türkiyede bulamadım amazonda var (yurt dışından gelecek almanyadan)oda dünya para kısacası alınmaz.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mhash

Yeni Üye
16 Ağu 2024
1
49
iyi günler. bu foruma yeni kaydoldum.daha önceki makinalarımı donanımhaber candoğan tavsiyesiyle aldım.....bosch logic ve sonrasında da elektrolux.....ikiside kazan arızası.....şu anki elektrolux makineye 11 bin lira istediler,.yaptırsam bile ellerinde kazan yokmuş. beklicekmişim. araştırınca, kazanın arkasındaki şaft-spiderı eskiden çelik yaparlarmış, şimdi alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış, o da kırılıyormuş. biz kalabalık bir aileyiz ,makinayı çok kullanıyoruz,yastık-yorgan, ayakkabı da yıkıyoruz makinada.. Miele almaya karar vermştim ama onların şaftınıda alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış. Bana tavsiyede bulunabilre misiniz ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
iyi günler. bu foruma yeni kaydoldum.daha önceki makinalarımı donanımhaber candoğan tavsiyesiyle aldım.....bosch logic ve sonrasında da elektrolux.....ikiside kazan arızası.....şu anki elektrolux makineye 11 bin lira istediler,.yaptırsam bile ellerinde kazan yokmuş. beklicekmişim. araştırınca, kazanın arkasındaki şaft-spiderı eskiden çelik yaparlarmış, şimdi alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış, o da kırılıyormuş. biz kalabalık bir aileyiz ,makinayı çok kullanıyoruz,yastık-yorgan, ayakkabı da yıkıyoruz makinada.. Miele almaya karar vermştim ama onların şaftınıda alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış. Bana tavsiyede bulunabilre misiniz ?
hacimsel olarak büyük ve çok fazla su çeken eşyaları makinada yıkıyorsanız kesinlikle 8-9kg makinalara bulaşmayın.
Kazan sarkması, tambur şaftında zorlanma nedeniyle kırım yaşarsınız.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
hacimsel olarak büyük ve çok fazla su çeken eşyaları makinada yıkıyorsanız kesinlikle 8-9kg makinalara bulaşmayın.
Kazan sarkması, tambur şaftında zorlanma nedeniyle kırım yaşarsınız.
Aynen böyleyiz. Bu durumda kg azaltıp 7 kg gibi makinalara mı yoksa 10 kg ve üstüne mi bakmalıyız???
Bizimki de bu sene, olmadı seneye ruhunu teslim eder gayrı.
Bir gün şu ameriganyalıların banliyölerindeki müstakilleri gibi evlerden birine sahip olursam, tolon twe 10 alırım :tara
Zira apartımanda olmaz. 460 kilo makina...

Geri
Üst Alt