1 Ev, 3 Finlux Klima, 3 Farklı Dış Unite Sesi

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
33
Sota Sota hocam klimalarla içli dışlı biri olarak dış ünite ses seviyesi sizce nasıl? Bir de sesler çok birbirinden ayırt edilemiyor, ne gibi bir farklılık var?
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Sota Sota hocam klimalarla içli dışlı biri olarak dış ünite ses seviyesi sizce nasıl? Bir de sesler çok birbirinden ayırt edilemiyor, ne gibi bir farklılık var?


Aslında temel amacımız herhangi bir marka veya modeli ön plana çıkartmak değil, bütün yeni nesil klimaların ses seviyelerini DOĞAL ortamda çekip tüketici gözü ile klimaların genel ses seviyeleri KULAK karşılığı olarak bize nasıl geliyor onu vurgulayabilmek.

Bunları yakında bir genel başlık altında toplamayı düşünüyorum elimizdeki örnek videolar çoğaldığında. Bizlere tüketiciler ve kullanıcılar da destek olabilir mesela çok değerli bir kardeşimiz bana youtube üzerinden ulaşıp kendi klimasının videosunu bana ulaştırıp benim kanalımda yayınlamamı rica etti ben de seve seve yayınladım ROTA marka klimanın ne kadar güzel ve süt seviye bir sessizliğe sahip olduğunu.

Bu anlamda bu klimaların 3 ünü aynı anda yakalamışken (Montajlarını yeni bitirmiştik ve test aşamasındayken en üst frekansta çekmiştim bu videoyu) ses seviyelerini de çekmek istedim.

Bana göre bu sınıfta bir klima için en üst frekansta çalışan kompresörün sesinin sadece bu kadar duyulması da büyük başarıdır.

Dün akşamüstü bir tv sorunu için ziyaret ettiğim bir tüketicimiz beni youtube dan tanıyınca laf lafı açtı oldukça sohbet ettik, kendisi de daha henüz 1 hafta önce SAMSUNG 5400 klima almış onu inceledik ses seviyesini vs kontrol ettik, yine oldukça başarılı bir çalışmaydı ancak klima biz gittiğimizde çalışıyordu bu nedenle en alt frekansa geçmişti, adil bir kıyaslama olmaz diye kayıt yapmamıştım ancak kendisinden söz aldım, Hem ilk fırsatta bunun test ve kontrollerini yapıp hem de kendisinden ilk ay elektrik faturasına yansımasını öğreneceğiz :ok

Diyeceğim o ki, ayırt edilememişse bence video amacına ulaşmıştır, yine de ufak bir detay vereyim, ortadaki klimanın sesi daha yüksek zira o nun piston çapı diğer iki klimadan daha büyük :ok
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri