1.5 senede ölen varta efb akü

KingOfShadow

Aktif Üye
Merhabalar 1.5 senelik varta akü öldü sabahları çok zor marş alıyor garantiye götürdüm kamera var diye garanti den çıkardılar ne yapabilirim tüketici hakem heyetine gitmelimiyim

Kamerayi bahane ettiler bu arada çok düşük akım çekiyor aküyü bozma bitirme şansı yok yatan bir araba da değil her gün çalışıyor hemen hemen akücüye sordum satılan tüm vartlar geri geliyor diyor kamera zorunlu olacak yakında tüm aküler garanti dışı mı kalacak

Kamera araç kapalıyken de çalışıyor mu?
Time lapse modunda evet dakika da 60 kare fotoğraf çekiyor ölçmedim ama 0.3 0.5a falan çekiyordur video kaydında 12v 1a çekiyor zaten 0.3 0.5a çekerek 70a akü 2 3 günde zor biter bir gece de bitiyor akü

Yükte çöküşe bakın ayrıca

Son düzenleme:
günlük 10 civarı marş yapıyorum inci 75amper efb 2 yılı bitirmeden öldü garantüden yenisi takıldı. Yeni takılanda 2 senesi dolmak üzere şimdilik iyi durumda.

Normalde daha uzun dayanması gerekir diye biliyorum ,çok anladığımdan değil ama aklıma takılan acaba yeterli şarj oluyor mu, veya şarj ederken ölçülebiliyor mu :alala

Normalde daha uzun dayanması gerekir diye biliyorum ,çok anladığımdan değil ama aklıma takılan acaba yeterli şarj oluyor mu, veya şarj ederken ölçülebiliyor mu :alala
Ölçülebiliyor ve şarj oluyor akü voltaj 14v civarlarına kadar çıkıyor 14.4v tam dolu oluyor sonra hızla 12 lere iniyor 12 ler de baya Bi sabit kalıyor 11 in altına inince bitmiş oluyor video linki attım 11.5 volttan 9.4e çakılıyor akü yük de

Ölçülebiliyor ve şarj oluyor akü voltaj 14v civarlarına kadar çıkıyor 14.4v tam dolu oluyor sonra hızla 12 lere iniyor 12 ler de baya Bi sabit kalıyor 11 in altına inince bitmiş oluyor video linki attım 11.5 volttan 9.4e çakılıyor akü yük de
Açıkçası bu konularla pek bilgim yok, ben de yaşamıştım akü ile alakalı problem fakat bizim akü maalesef 35 amper,hatta "Araba aldık" konusunda birazcık yazdım akü ile sıkıntıyı (ama açıklamadım) ,hadi bizimki 35 amper ve kamera var ,fakat kamera doğrudan aküye bağlı değil,"start" yapınca çalışıyor (k istemedim doğrudan bağlantıyı).Senin akü bizimkinin 2 katı,70 amper, bence thh'ye başvur, gerekirse bilirkişi iste kameranın çektiği akım için (bildiğimden yazmıyorum,düşüncem bu yönde).Yani kamera akünün garantisini bozar mı,lahavleeee.

Şimdi aklıma gelen şey, akü tarihi ,acaba tarihi nedir akünün :alala

Hımm, ben bir ara eski arabaya aldığımda yeni tarihli diye biliyordum ama değilmiş, kod numarasından öğrenmiştim,onun için sordum :ok
Tarihi falan önemli değil ya varta sayfalarına şikayet var a vs girin inanılmaz sayıda şikayet var bu şikayetler den dolayı varta akü satmayi bırakan bayiler falan varmış

Tarihi falan önemli değil ya varta sayfalarına şikayet var a vs girin inanılmaz sayıda şikayet var bu şikayetler den dolayı varta akü satmayi bırakan bayiler falan varmış
Arkadaşımda var, bu yıl 6.cı yılı, beraber almıştık ben 99 model toyota'ya o ise 2012 model dacia'ya,benimki enerji onunki varta.Benim akü probleminde aramıştım kendisini, bana "alocum benim 6 yıl oluyor alalı biliyorsun,hala kullanıyorum sana da varta bakalım sonra" demişti ,daha 4 ay ya oluyor ya olmuyor :) Zaten bende Buca'da varta bayisince buldum aküyü (tabii toyota serviste taktırdım mecburen önce)
Aküden çok anlamam fakat köyde dizel çapa makinesi aldığımda ürün uzun süre satılmayabilir denilerek akü suyunu ayrı vermişlerdi,ki suyu olmadan satılırmış,ürün açıldığında akü suyu konurmuş ki o aküyü yıllarca kullanmıştım çapa makinesinde,tek bildiğim bu akü konusunda .Beklemiş akü içten kendini yiyebilir ,bizim akü dediğim gibi 35 amper ve kamera var,normal start yapmadan önce acc yaparak mutlaka çakmaklığa bağlı akü şarj göstergeli usb şarj ile çıplak(motor çalışmadan) akü voltajını kontrol ediyorum,ne zaman arabaya binsem :) Yani demem o ki 70 amper akünün 1.5 yılda 9 volta düşmesi normal değil,ayrıca aklıma gelmişken yazayım, bizim arkadaş kamerayı görünce kendine kamera aldı,çakmaklığa takılan kamera adaptörü 2 ampelik, ona bendeki 1 amperlik adaptörü vermiştim, çalıştırmamıştı kamerasını.Tabii hepsi aynı güçte olacak anlamına gelmiyor fakat kameralar epey güç harcıyorlar, bu nedenle acil kayıt kablosunu (sarı renk) bağlatmadım,kontağa bağlı çalışıyor kamera.

Kamera park modunda normal kayıt yapmıyor her saniye için fotoğraf çekiyor dakika da 60 fotoğraf buda inanılmaz düşük enerji çekmesine sebep oluyor gemini nin söylediğine göre 0.2 amper 70a aküyü bir gecede bitiremez imkanı yok

Size de iyi geceler bu arada
Aslında park modunda kamera çalışıyor,sadece vuruntu ile devreye girip kayda başlıyor veya dediğin gibi foto çekiyor ama sonuçta çalışıyor :ok Ancak bu "1.5 yılda aküyü bitirir"anlamına gelmez ,hele hele 70 amperlik akü ise.Bu arada sormayı unuttum,araç model ve markası nedir acaba? belki farklı bir yerden akım çeken düzenek vardır ,arkadaşımın birisinin aküyü bitiren cihaz olarak araç teybi olduğu ortaya çıkmıştı (2017 model ,sonradan takılan araç ekranı (multimedya))

Geri
Üst Alt