Yörel Pazar Kampanya Duyurusu (YorelPazar.com üzerinden alışverişlerde geçerli)

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
37
27 derece üstünde yapılan sıkımda verim artıyor ama lezzet ve aroma kaybı yaşanıyor.27 derece ve altında sıkım yapılmalı.
 
blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Zeytinyağında çok hile oluyor malesef. Biz fabrikadan 5 litre 100 liraya sıcak sıkım alıyoruz . Sıcak sıkımda asit oranı yüksek oluyor biraz
 
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,211
"soğuk sıkım" maharet ister!

ayrıca zeytin de erken hasatla ağacın üzerinden tek tek toplanmalıdır
ayrıca her yörenin yağları da buna pek uygun değildir!

bu iş yeni öğrenildi(ticari mahiyet de) daha çok belirli firmalar var "Butik tarzı"
sızma işi yapıyorlar ve hatgta Sertifika veriyorlar v.s ancak bunların fiyatları da İçki
fiyatlarından daha bile pahalı yaw,her yer de bulunmazlar çok lüks semtler ve şarküteriler ile
benzer şekilde bazı mağazalarda bulunabiliyor(İthal İtalyan markaları da vardır)

Not;bazıları ithal olanların TR den toplanıp,İtalya da işleniyor sonra USA/UK/Almanya gibi ülkelere fahiş
fiyatlarla veriliyor!
TR den yine İtalya ya oldukça yüklü ham yağ gidiyor! bunlar genel de USA pazarı içindir

Ve en önemlisi rafine edilmeyecektir,süzme işi ise çok zordur,bazıları burada hile yapıyor!
makine benzeri işlemden geçirip yağı yem yeşil tutuyor ama çok berrak oluyor bu süzmelerinde
ama bizim istediğimiz ise normal bir süzüm hatta hiç süzüm bile olmadan kalın-koyu,yeşile
çalan renkte olandır ama Butik yağcılar bunu beğenmiyor!

abi yağı hiç ellemeyeceksin sıkımı kazandan bir bakraç türü kapla üst den üstden alıp
kendi duracağı kaba alacaksın(plastik zinhar olmaz ya toprak küp ya bakır kap veya cam v.s)

şimdi bu yağ zaten o mevsimde sıcaklıklar düşüktür 20/25 normaldir yeterki adam gibi usülü neyse
ona göre işi yap!

Bana gelen yeşil sızma bu tür bir yağdır ve açıkçası çok nefis,ben zeytinciyim sayılır hatta rahmetli amcamın
hanımının zeytin bahçeleri vardır Bergama da ama çoğu satıldı,Apt. yaptılar oralara yaw:haha1
onun rahmetli babası ve dedesi bu tip elle toplanmış zeytinleri işler özel müşterilerine satarlardı!

Sakın bu tür yağlarla yemek pişirmeyin,öldürürsünüz güzelim yağı,bunlar ısıya gelmezler!
soğuk tüketilir meze,salata türü veya çeşitli bazı zeytinyağlı yemek türlerinde!
kışın durduğu yer itibarıyla da donabilir,sakın ateş üstüne almayın! daha ılıman bir odaya alınıp
bekletilecektir!

Yemek için zaten sızma türü olmaz! rafine/2.kalite dediğimiz yağlar/karışım yağlar/riviera türü
yağlar olabilir bunlarla sıcak pişer! sızma üstüne konur,kahvaltı da yenir

yada şu yapılır yeşil yağla;sebze türü yemeği tamamen yağsız halde buhar da pişirilir(sıfır yağ)
yenecek kıvama gelince ocak dan alınır;5/10dk. ortam sıcaklığında üzeri kapalı tutulur,sonra
her ne kadar yağ koyacaksanız onu soğuk olarak üzerine dökeceksiniz afiyetle en sağlıklı
türden yemek yemiş olacaksınız!

Buhar da yağsız pişim+sonra üzerine yeşil(veya normal sızma)yağ
ancak bu genel de bizim kültürde yoktur,İspanya,İtalya kısmen Yunanistan ve Fransa da vardır!
Biz yağı bol bulduk mu hele de iyi bir sızma da olursa devamı şu meşhur Arap yağı bol bulursa........:haha

abiler sızma yağ ısınınca Trans yağa dönüşür!!! ayrıca her yağ türü de Transa dönüşür ısıtılınca!
çiğ yenecek bu yağ özellikle sızma yağlar,bu bilinmiyor genelde ve zeytinyağı iyidir deniliyor kısaca
evet iyi ama ısıtmayacaksın kardeşim çiğ tüketeceksin ki Trans hale dönüşmesin

Ayrıca bu şekilde oldumu yemek çok daha lezzetli aromolı hale dönüyor!
biz de genel de çok büyük oranda Zeytinyağı kültürü yoktur aksine vardır dense de gerçekte yoktur!

Hatay yöresi ayrıcalıklı bir yöredir sızma işinde
özellikle kendisine has kokusu ve ona göre çok değşik bir aroması vardır,kokladığınız zaman bunu
bilenler hemen anlar bilmeyenler ise yaw bu "kötü" kokuyor diyebilir,lezzeti bir tuhaf diyebilir
veya başka bir şey bulur ve neticede güzelim yağı beğenmez,onlara bir şey diyemem gari
 
BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
956
40
"soğuk sıkım" maharet ister!

ayrıca zeytin de erken hasatla ağacın üzerinden tek tek toplanmalıdır
ayrıca her yörenin yağları da buna pek uygun değildir!

bu iş yeni öğrenildi(ticari mahiyet de) daha çok belirli firmalar var "Butik tarzı"
sızma işi yapıyorlar ve hatgta Sertifika veriyorlar v.s ancak bunların fiyatları da İçki
fiyatlarından daha bile pahalı yaw,her yer de bulunmazlar çok lüks semtler ve şarküteriler ile
benzer şekilde bazı mağazalarda bulunabiliyor(İthal İtalyan markaları da vardır)

Not;bazıları ithal olanların TR den toplanıp,İtalya da işleniyor sonra USA/UK/Almanya gibi ülkelere fahiş
fiyatlarla veriliyor!
TR den yine İtalya ya oldukça yüklü ham yağ gidiyor! bunlar genel de USA pazarı içindir

Ve en önemlisi rafine edilmeyecektir,süzme işi ise çok zordur,bazıları burada hile yapıyor!
makine benzeri işlemden geçirip yağı yem yeşil tutuyor ama çok berrak oluyor bu süzmelerinde
ama bizim istediğimiz ise normal bir süzüm hatta hiç süzüm bile olmadan kalın-koyu,yeşile
çalan renkte olandır ama Butik yağcılar bunu beğenmiyor!

abi yağı hiç ellemeyeceksin sıkımı kazandan bir bakraç türü kapla üst den üstden alıp
kendi duracağı kaba alacaksın(plastik zinhar olmaz ya toprak küp ya bakır kap veya cam v.s)

şimdi bu yağ zaten o mevsimde sıcaklıklar düşüktür 20/25 normaldir yeterki adam gibi usülü neyse
ona göre işi yap!

Bana gelen yeşil sızma bu tür bir yağdır ve açıkçası çok nefis,ben zeytinciyim sayılır hatta rahmetli amcamın
hanımının zeytin bahçeleri vardır Bergama da ama çoğu satıldı,Apt. yaptılar oralara yaw:haha1
onun rahmetli babası ve dedesi bu tip elle toplanmış zeytinleri işler özel müşterilerine satarlardı!

Sakın bu tür yağlarla yemek pişirmeyin,öldürürsünüz güzelim yağı,bunlar ısıya gelmezler!
soğuk tüketilir meze,salata türü veya çeşitli bazı zeytinyağlı yemek türlerinde!
kışın durduğu yer itibarıyla da donabilir,sakın ateş üstüne almayın! daha ılıman bir odaya alınıp
bekletilecektir!

Yemek için zaten sızma türü olmaz! rafine/2.kalite dediğimiz yağlar/karışım yağlar/riviera türü
yağlar olabilir bunlarla sıcak pişer! sızma üstüne konur,kahvaltı da yenir

yada şu yapılır yeşil yağla;sebze türü yemeği tamamen yağsız halde buhar da pişirilir(sıfır yağ)
yenecek kıvama gelince ocak dan alınır;5/10dk. ortam sıcaklığında üzeri kapalı tutulur,sonra
her ne kadar yağ koyacaksanız onu soğuk olarak üzerine dökeceksiniz afiyetle en sağlıklı
türden yemek yemiş olacaksınız!

Buhar da yağsız pişim+sonra üzerine yeşil(veya normal sızma)yağ
ancak bu genel de bizim kültürde yoktur,İspanya,İtalya kısmen Yunanistan ve Fransa da vardır!
Biz yağı bol bulduk mu hele de iyi bir sızma da olursa devamı şu meşhur Arap yağı bol bulursa........:haha

abiler sızma yağ ısınınca Trans yağa dönüşür!!! ayrıca her yağ türü de Transa dönüşür ısıtılınca!
çiğ yenecek bu yağ özellikle sızma yağlar,bu bilinmiyor genelde ve zeytinyağı iyidir deniliyor kısaca
evet iyi ama ısıtmayacaksın kardeşim çiğ tüketeceksin ki Trans hale dönüşmesin

Ayrıca bu şekilde oldumu yemek çok daha lezzetli aromolı hale dönüyor!
biz de genel de çok büyük oranda Zeytinyağı kültürü yoktur aksine vardır dense de gerçekte yoktur!

Hatay yöresi ayrıcalıklı bir yöredir sızma işinde
özellikle kendisine has kokusu ve ona göre çok değşik bir aroması vardır,kokladığınız zaman bunu
bilenler hemen anlar bilmeyenler ise yaw bu "kötü" kokuyor diyebilir,lezzeti bir tuhaf diyebilir
veya başka bir şey bulur ve neticede güzelim yağı beğenmez,onlara bir şey diyemem gari

konuyla alakasız ama abi bu yazında sadece 3 kez "yaw" demişsin.. şahsen tanımıyorum ama yazdıklarından senin albanez olduğunu hemen anlayabilirim yaw ? takılıyorum ve alınmayacağını umuyorum☺
 
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,211
Bir de uyarı yapayım;maalesef biz de hangi "şey" bir şekilde trend/moda her ne bok diyorsanız buna
söz konusu oldumu işin cılkı da çıkıyor özellikle "fiyat" konusunda!

Yukarıda bir firmanın bizim Ayvalık yöresi sözüm ona "Butik" yağ misali fiyatını gördünüz değilmi???
küfür etmiyeyim şimdi ama bunun daha da geçirmeli olan yüksek fiyatları da vardır!

Şimdi bu yağa bu fiyatı "işi bilen" adam vermez! ben o kadar yazayım size
Bilmeyen ama yağ uzmanı diye dolanan bazı tipler vardır bunlar verir!

Müthiş bir çakallık var bu yağ işinde,dolayısıyla siz bilmediğiniz işlerde basıp da bu yağları kesinlikle
almayın!

Ama bu Antakya lı arkadaşın "yeşil yağ" dediği ürünü ise alabilirsiniz rahatlıkla:ok
Hatay yöresi bazı sızmalar iyi değil çok çok iyidir!

Buranın özellikle kendisine has bir kokusu vardır,aroması ise ağız da çok farklı lezzet verir!
Elinize sürün yüzünüze sürün... doğal Lanolin&E vitamini ihtiva eder ciddi tavsiyem dir
elinize sürüp yarım saat geçsin,hala kokusu devam eder(yeşil yağı elime sürdüm parfüm
gibi kaldı yaw:ok)

Salata&Meze&çiğ den kullanım,başka bir yere kullanmayın,sakın ısıtmayın berbat edersiniz!

++
Bizim eve yağı bilen bazı kişiler geldi bugünler de; çok enteresan bir şey oldu gelenlerin 1 tanesi hariç
hepsi diğer yağı beğendiler! Yeşili ise sadece bir kişi beğendi çünkü o bu işi çok iyi biliyor da ondan
diğer hepsi öteki yağı beğendiler,bana göre her ikisi çok iyi ve benim bildiğim kendisine has tadıyla
Antakya yağı işte budur:ok
 
Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,103
43
Bir de uyarı yapayım;maalesef biz de hangi "şey" bir şekilde trend/moda her ne bok diyorsanız buna
söz konusu oldumu işin cılkı da çıkıyor özellikle "fiyat" konusunda!

Yukarıda bir firmanın bizim Ayvalık yöresi sözüm ona "Butik" yağ misali fiyatını gördünüz değilmi???
küfür etmiyeyim şimdi ama bunun daha da geçirmeli olan yüksek fiyatları da vardır!

Şimdi bu yağa bu fiyatı "işi bilen" adam vermez! ben o kadar yazayım size
Bilmeyen ama yağ uzmanı diye dolanan bazı tipler vardır bunlar verir!

Müthiş bir çakallık var bu yağ işinde,dolayısıyla siz bilmediğiniz işlerde basıp da bu yağları kesinlikle
almayın!

Ama bu Antakya lı arkadaşın "yeşil yağ" dediği ürünü ise alabilirsiniz rahatlıkla:ok
Hatay yöresi bazı sızmalar iyi değil çok çok iyidir!

Buranın özellikle kendisine has bir kokusu vardır,aroması ise ağız da çok farklı lezzet verir!
Elinize sürün yüzünüze sürün... doğal Lanolin&E vitamini ihtiva eder ciddi tavsiyem dir
elinize sürüp yarım saat geçsin,hala kokusu devam eder(yeşil yağı elime sürdüm parfüm
gibi kaldı yaw:ok)

Salata&Meze&çiğ den kullanım,başka bir yere kullanmayın,sakın ısıtmayın berbat edersiniz!

++
Bizim eve yağı bilen bazı kişiler geldi bugünler de; çok enteresan bir şey oldu gelenlerin 1 tanesi hariç
hepsi diğer yağı beğendiler! Yeşili ise sadece bir kişi beğendi çünkü o bu işi çok iyi biliyor da ondan
diğer hepsi öteki yağı beğendiler,bana göre her ikisi çok iyi ve benim bildiğim kendisine has tadıyla
Antakya yağı işte budur:ok
Hocam benim attığım linkdeki üründen bahsediyorsanız ürün dünya çapında ödül almış bir yağ ve sertifikasyon işlemlerinden geçmiş. Tadı kokusu o kadar güzel ki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düzenlenmiş eski hali sıkım kelimesinin türetilmiş haliydi:clap
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri