Çok güzel bir program. Hep söylerim elçilikler evrak kürek işleri vardır. Gerçek elçiler yabancı topraklarda yaşayan halklardır. Eşimin ülkesi Ukraynada da Türklere bakış açısı kötü. Hatta Türk kelimesini , bir işi beceremeyen budala kişiler için kullananlar var. Bizler ne kadar doğru davrandıkça o şekilde düşünenler azalacak ve yok olacak (ırkçı kafatasçılar hariç). Bu abimize bayıldım, resmen kültür elçiliği yapmış o yıllarda. Bravo ?
Ukrayna'ya gidenler cogunlukla kıro - barzo ve düşük gelirli ( düşük egitimli) kitlelerden oluşuyor.Sizce bu kötü bakış açısının sebebi nedir? Eşiniz Ukrayna’lı olduğu için soruyorum. İçeriden gözlem adına.
kıro barzo az kalır dağ başında insan görmeyen sığırlar yüzünden yurtdışında özellikle rusya ve orta asya ülkelerinde baya meşhuruz bu öküzler yüzündenUkrayna'ya gidenler cogunlukla kıro - barzo ve düşük gelirli ( düşük egitimli) kitlelerden oluşuyor.
E böyle tiplerin orada iyi izlenim bırakmasına imkan yok.
Maalesef.kıro barzo az kalır dağ başında insan görmeyen sığırlar yüzünden yurtdışında özellikle rusya ve orta asya ülkelerinde baya meşhuruz bu öküzler yüzünden
Haklılık payları Osmanlı zamanında yapılan hatalardan günümüze kadar kaynaklı, haklı olmadıkları taraf insanları genellemek büyük önyargılara sahip (en büyük hastalık ön yargıdır) olmak.Sizce bu kötü bakış açısının sebebi nedir? Eşiniz Ukrayna’lı olduğu için soruyorum. İçeriden gözlem adına.
Aslında tam öyle değil, tarih boyunca hatalar yapılmış. Zaten bakın kaç ülkede diyorlar Türkler iyi insanlar? Avrupaya gidenlerdende şikayetçiler. Mevzunun özü kıroluk değil, o tipler her yerde var. Ben çok gördüm Üniversite okumuş ama orada içip içip kendini kaybedip sağa sola salça olup dayak yiyenUkrayna'ya gidenler cogunlukla kıro - barzo ve düşük gelirli ( düşük egitimli) kitlelerden oluşuyor.
E böyle tiplerin orada iyi izlenim bırakmasına imkan yok.
Ben görmedim demekki ben şanslıyım.Haklılık payları Osmanlı zamanında yapılan hatalardan günümüze kadar kaynaklı, haklı olmadıkları taraf insanları genellemek büyük önyargılara sahip (en büyük hastalık ön yargıdır) olmak.
Ukraynanın ufak bir şehrine gitmiştim, orada Türk Çeşmesi,Türk meydanı ve caddesi gördüm gururlanmıştım ama hikayesi hiçte gururlanacak gibi değildi
Ne kadar gerçektir bilinmez, dönemin orada yaşayan paşası orada bulunan ve tüm köylülerin su aldığı kuyu başında bir kızı görür ve aşık olur. Kızı hareminin bilmem kaçınca hanımı olması teklifini yapar lakin kız kabul etmez. Paşa sonrasında kızı tehdit eder;evlenmezse bu kuyudan ilk etapta su alımını yasaklayacak, yasağa uymazlarsa zehir atarak hepsini öldüreceğini söyler. Kızıda ölümle tehdit eder ama kız boyun eğmez. Ertesi gün kız tekrar çeşmeye gider, paşa görür mutlu olur, kabul ettiğini sanar. Kız kendini o derin kuyudan içeri atar ve ölür. Bu ve benzeri hikayeler çok, doğruluk payı olabilir.
Ayrıca bizde olduğu gibi onlardada gündüz programları var ve sorunlu evlilikler işleniyor. Çok fazla Türk erkek terörü mevcut, kadına zarar verenler, çocuğu kaçırıp göstermeyenler,kadınları kandırıp Türkiyede zorla çalıştıranlar vs…
Velhasıl kelam kimse masum değil ama önceden yazdığım gibi ön yargıları yok etmek lazım,kırmak lazım. İnsanca, kardeşçe yaşamak varken hırgür niye? Ben elimden geldiğince ülkemi ve ailemi en güzel şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Herkes bu bilinçte düşünür davranırsa zaten ön yargılar yok olur.
Aslında tam öyle değil, tarih boyunca hatalar yapılmış. Zaten bakın kaç ülkede diyorlar Türkler iyi insanlar? Avrupaya gidenlerdende şikayetçiler. Mevzunun özü kıroluk değil, o tipler her yerde var. Ben çok gördüm Üniversite okumuş ama orada içip içip kendini kaybedip sağa sola salça olup dayak yiyen