Garanti süresi bitmiş 55 inç LG marka LED televizyonum arızalandı...Ekran da, karartılı ve zor seçilen görüntü mevcut... Aynı zamanda saniyede bir flaşör gibi görüntü normal şekilde gelip gidiyor... Araştırmalarım neticesinde bu forumla karşılaştım ve forum içerisinden yaptığım araştırmalar sonucu ve değerli bir iki ustamızın teveccühü neticesinde arızanın ne olduğunu nokta atışı tespit ettik... Servisi aramaktan önce bunu araştırmamın sebebi ise malumunuzdur ki yetkili servislere çoğu kişi gibi güvensizliğimdir... Arıza netlik kazandıktan sonra LG yetkili servisi aradım... ""BU KISIMA DİKKAT""... Servis telefonuna cevap veren bayana arızayı anlattım ve ücreti ne olur diye sorduğumda, bana, 850 TL ücreti var dedi...Kendisine cihazımın evde LED değişimi olabilme ihtimali var mı diye sorduğumda beni servis bölümüne yönlendireceğini ve konuyu onlarla görüşmemi istedi... Telefonu açan erkek şahsa konuyu aynı şekilde aktardığımda Tv nin 55 inç olması münasebeti ile evde tamiratının mümkün olmayacağının ancak 42 inç ve aşağısının olabileceğini söyledi...Bu şahsa LED değişim ücretini sorduğumda ise iki dakika önce aynı servisin başka odasındaki yetkilinin verdiği yukarıdaki fiyata karşın 1200 TL fiyat verdi... Piyasada şu an 800-900 TL den başlayan ve ortalama 1500-2000 TL arasında inç değeri orta halli TV ler mevcutken bir LED değişiminin sıfır televizyon fiyatına yapmaları tekellerine geçirdikleri piyasada yapılan bir ayıp değil terbiyesizlik ve insanlık dışı bir olaydır...Yukarıda da dediğim gibi araştırmalarım neticesinde bana 1200 TL dedikleri LED'leri tedarikçisinden aldıkları fiyat 150-200 bilemedin 250 TL'yi geçmiyor ve bu LED'lerin değişimine 1200 TL istiyor...Yani işçilik 900-1000 TL... Şimdi piyasada ki bazı bu işi yapanlar, forumda okuduğum kadarı ile bu servislerin fahiş fiyatlarına gebe kalınmasın diye işin inceliklerini anlatanlara veryansın etmişler...Neden? İnsanların asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bu ülkede, siz, 100 liralık malzemeye, maaşının yarısından fazlasını istemelerini onaylıyor musunuz...? Neymiş efendim, ben yıllarımı verdim bu işin inceliğini öğrenene kadar mış... Siz ise ekmeğimizle oynuyorsunuz muş... Bizlerde o TV leri alabilmek için gece gündüz çalışıp bilmem kaç ayda ödemeye çalışıyoruz...Empati yapın biraz... Bir iki değerli ustamız sayesinde servise boyun eğmedim lakin yine de Tv nin arızasını yaptırmam 700 TL ye maloldu. . Bu rakamlar bile o ledlerin fiyatına göre fazla rakamlar...Bu işin hakkı 500 TL yi geçmemeli diye düşünüyorum...