Yeni Fiyat Etiketi Yönetmeliği

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Değerli Arkadaşlarım;

Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan ve 3 Ekim 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe giren değişikliğe göre mağazalarda sergilenen fiyat etiketlerinde ürünün üretim yeri, yerli üretim logosu ve fiyat değişim tarihi bilgilerinin bulunması zorunlu olacaktır. Bu bilgilerin etiketlerde yer almaması durumunda maliye bakanlığı tarafından cezai uygulamalar ve yaptırımlar devreye alınacaktır. Mağazalarda sergilenen istisnasız tüm ürünlerin etiketleri 3 Ekim 2018 sabahı yeni etiket formatlarına göre düzenlenmiş olmalıdır. 2017 yılı öncesi üretimi olan ve listelerden kaldırılmış ürünlerin teşhirlerden kaldırılması gereklidir. Yönetmeliğe uygun olmayan etiketlerin mağazalarda sergilenmesi sonucu cezai durumlar oluşabilecektir.

Alışverişlerinizde sizlere fayda sağlaması dileklerimle :ok

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254
Kac gundur bu etiketlerle ugrasiyoruz. En son zam yapilan tarih de belirtiliyor etiketlerde yalniz cogu yerli uretim yazan urunlerin ham maddesi yurt disi ornek biz tahin var susam kirgizistan :hihi olaya tamamen yerli uretim ve yurt disindan getirilip buradan ambalajlanan urunlerde var :hihi

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Kac gundur bu etiketlerle ugrasiyoruz. En son zam yapilan tarih de belirtiliyor etiketlerde yalniz cogu yerli uretim yazan urunlerin ham maddesi yurt disi ornek biz tahin var susam kirgizistan :hihi olaya tamamen yerli uretim ve yurt disindan getirilip buradan ambalajlanan urunlerde var :hihi

Screenshot_20181004-094335_Lite.jpg

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41

basit ambalajlama ve basit işçilikler ürünün menşeini değiştirmez. ürün nereden geliyor ise menşei o ülke olur..

susam örneğine gelirsek, susam Kırgızistan'dan geliyor fakat burada ciddi anlamda işçilik ve işleme ile başka bir ürüne dönüşüyor, dolayısıyla ürüne TR menşeli yazılabilir...

Geri
Üst Alt