Yeni Aldığım Buzdolabı Yeterince Soğutmuyor (Samsung İçerir)

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
368
RB50DG601ES9TR kodlu kore üretimi samsung buzdolabım yeni kuruldu. Ama dolap yeterince soğutmuyor. özellikle Üst kısmı 4 derecede su bile soğumuyor yeterince. 1 dereceye kadar düşüyor ama buzlanma riski olur diye 2 altına düşürmedim.

Bu dolaptan YADA SAMSUNG marka buz. başka kullanan var mı?

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
368
Cihaz ne zaman kuruldu yiyecekleri ne kadar süre sonra yüklediniz.?
Cihaz 3 gün önce kuruldu. Bir gün tamamen boş çalıştı. Hiç bişi yüklemedik. 2 gün önce yiyecekleri yükkledik ama az yani. Dolabın 1/4 ü dolu. Su soğukluğundan anlıyorum. Kesinlikle 2 derece değil o su. İçine sıcaklık ölçer koyacağım bakalım kaç çıkacak

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,058
30
RL4353FBAWW kullanıyorum 5 yıldır ben de. Öyle bir sorun yaşadığımda orta kısmındaki boşluğun önüne buzdolabı poşetini biraz fazla dayamışım, onu çekince düzeldi. O sorun varken buzdolabının etrafı da çok ısınıyordu, dış kasası.

Bu arada üst kısmı yazın 1 dereceye, alt kısmı -23 dereceye ayarlıyorum. Herhangi bir buzlanma sorunuyla karşılaşmadım.

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
368
RL4353FBAWW kullanıyorum 5 yıldır ben de. Öyle bir sorun yaşadığımda orta kısmındaki boşluğun önüne buzdolabı poşetini biraz fazla dayamışım, onu çekince düzeldi. O sorun varken buzdolabının etrafı da çok ısınıyordu, dış kasası.

Bu arada üst kısmı yazın 1 dereceye, alt kısmı -23 dereceye ayarlıyorum. Herhangi bir buzlanma sorunuyla karşılaşmadım.
Şimdi baktım ama bende herhangi bir poşet yoktu. Dediğiniz gibi dışı da çok ısınıyo gibi geliyor bana

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,058
30
Şimdi baktım ama bende herhangi bir poşet yoktu. Dediğiniz gibi dışı da çok ısınıyo gibi geliyor bana
Dışı çok ısınıyorsa muhtemelen sürekli kompress ediyor iç sıcaklığı hedefe ulaştıramadığı için. İhtimal elemek adına mümkünse boşaltıp emin olup servis çağırın. Servise söylerken dışı çok ısınıyor ve içi yeterince soğumuyor şeklinde söylersiniz emin olduktan sonra. Kompresörü korumak için fişi çekmenizi falan isteyebilirler belki ekip gelene kadar.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
920
Şimdi bir termometre buldum 1°’ye ayarladım da içi 3 derece oluyor. İkiye ayarladığımda 6° oluyor.
normal, bir problem yok. Zaten soğutmasında problem olsa dış kasada sıcaklık hissetmezsiniz.

1-2 derecelerdeki suyu 30-35 derece ortama çıkarınca zaten çok uzun ömürlü olmuyor ısınıyor hemen

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
920
Screen-Shot-2025-07-16-at-11.26.53.769-PM.png
Screen-Shot-2025-07-16-at-11.27.14.340-PM.png

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
920
ortam sıcaklığı 21 derece iken 15dk sonunda suyun derecesi 10 derece olarak kalıyormuş.

15 derece su ılık gelirken, 10 derece su insana soğuk hissettirir.

Yani ortam sıcaklığı çok etki ediyor , bu sıcak günlerde böyle hissetmeniz normal

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
368
ortam sıcaklığı 21 derece iken 15dk sonunda suyun derecesi 10 derece olarak kalıyormuş.

15 derece su ılık gelirken, 10 derece su insana soğuk hissettirir.

Yani ortam sıcaklığı çok etki ediyor , bu sıcak günlerde böyle hissetmeniz normal
Evet bu dediğiniz de olabilir sıcak hissetmemde. Bu arada cihazın dışı çok ısınmıyor ama mutfak dolabı tam etrafını sardığı için biraz sıcakmış gibi geliyor olabilşr

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
Top Poster Of Month
5 Ara 2020
671
37
bunu görünce şoka girdim desem :deli1

Soğutmuyor (Samsung İçerir)​

hani bazı filmlerde yaş uyarısı koyarlarya 'dikkat bu film samsıng içeriyor aile kontrolü gerekiyor ' der gibi :haha

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
920
cihazın dışı çok ısınmıyor ama mutfak dolabı tam etrafını sardığı için
Bu tehlikeli, samsung dolapların hepsi aynı mı bilmiyorum ama bu dolaplar iki yanını ısıtarak içerisini soğutuyor, eğer dolapla yanları arasında en az 5er cm boşluk yoksa dolabın ısıyı tahliye edememesine sebep olur

Geri
Üst Alt