Yazilim hakkinda

P Çevrimdışı

Pardusbat

Yeni Üye
8 May 2019
13
35
Öncelikle merhaba sevgili forumdalar.
Tv e Ilkez yazılım atacagim. Pc telefon Psp Ps3 konuslarinda bolca tecrubem var . Tv konusunda ilkez deneyeceğim ve olayı tam olarak anlamak için bir kaç sorum var . Forumda sanırım.bolca topik okudum . Ama yeterli bir bilgi bulamadım .
1. Çekirdek yazılım ile full yazılım arasında ki fark nedir ? . Full yazılım fabrikasyon 0 yazılım mi okuyor yoksa android sürümü gibi birşey mi ? Çekirdek yazılım da buna bağlı yüzeysel güncellemeler mi ?
2. Tv nin özelliklerinin ( ana kart modeline bağlı) değiştirilmesi ile ilgili swprofil.paketleyicisi kullanarak orjinal dosya üzerinde yapılan değişiklik cekirdek yazılım olarak mi full yazılım olarak mi değerlendirilebilir? Birde bu programla( ana kart modeline bagli olarak yapilabilecek degisiklikler nelerdir ?

Bende MB120 hi level 43 inç tv var . Netflix ve 3d ozelligini aktif etmek istiyorum. Varsa ses ozelligini HDr ve kayit ozwllifi gibi aktif edilebilexek ozellikleri aktif etmek istiyirum.

Şimdiden teşekkür ederim .

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
1. Çekirdek yazılım ile full yazılım arasında ki fark nedir ? . Full yazılım fabrikasyon 0 yazılım mi okuyor yoksa android sürümü gibi birşey mi ? Çekirdek yazılım da buna bağlı yüzeysel güncellemeler mi ?
2. Tv nin özelliklerinin ( ana kart modeline bağlı) değiştirilmesi ile ilgili swprofil.paketleyicisi kullanarak orjinal dosya üzerinde yapılan değişiklik cekirdek yazılım olarak mi full yazılım olarak mi değerlendirilebilir? Birde bu programla( ana kart modeline bagli olarak yapilabilecek degisiklikler nelerdir ?
1- Full yazılım adından da belli "tam" yazılımdır,senin ve daha birçok kişinin değişiyle "fabrika" yazılımıdır,core dediğimiz(çekirdek) dediğin gibi "yüzeysel güncelleme"dir.
2-Profil dosysında yapılan değişiklik full yazılımı etkiler,corede etkisi yoktur da denebilir,yani core yazılım atıldığında profillerde yapılan değişikliği BOZMAZ ,mesela iptv açtın diyelim,ardından core yazılım verildi ve yükledin,açtığın iptv yi etkilemez. :ok

P Çevrimdışı

Pardusbat

Yeni Üye
8 May 2019
13
35
Yani istediğim özellikler için .17MB120 V2.45.29.1 son çekirdek sürümü yükleyip daha sonra profil dosyasını çekip özellikleri aktif etmem yeterli olcaktir . Doğru muyum?
Full yazılım yüklemenin artısi var mı?
Bilginiz dahilinde soruyorum .
Mb120 kartlar HDR ve 3d Desteği aktif etmek için profil düzenleme uygulamasından hangisini tavsiye edersiniz . Çok oldu ama aktif edilmesi gereken başka hangi özellikler var . Ses kalitesi görüntü kalitesini ilgilendiren .

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yani istediğim özellikler için .17MB120 V2.45.29.1 son çekirdek sürümü yükleyip daha sonra profil dosyasını çekip özellikleri aktif etmem yeterli olcaktir . Doğru muyum?
Full yazılım yüklemenin artısi var mı?
Bilginiz dahilinde soruyorum .
Mb120 kartlar HDR ve 3d Desteği aktif etmek için profil düzenleme uygulamasından hangisini tavsiye edersiniz . Çok oldu ama aktif edilmesi gereken başka hangi özellikler var . Ses kalitesi görüntü kalitesini ilgilendiren .
2 numaralı cevabım anlaşılmamış sevgili Pardusbat ,(sanırım bir ara pardus kurdun gibi,nikinden anladığım kadarıyla :) ) ,full yazılımda profiller alınır,ve yedeklenir,sonra modlama yapılr ve tvye atılır.Aşağıdaki konuyu baş sayfada iyice oku,kesin yardımcı olacaktır sana ,takıldığında o konuda sorabilrsin ,MB1xx ve 2xx kartları bilmiyorum,bu kartların modlama uzmanı sevgili netcaliber idi ,o da forumdan ayrılmış galiba,yani sizin kartlarla alakalı modlama için diğer arkadşlar yardımcı olamayabilirler ,ben zaten bu konuda kendim asla yapmam çünkü yeminliyim.
Hdr varsa zaten aktiftir,ayrıca açılmasına gerek yok,ama 3d için panelin desteklenmesi gerekir ki işe yarasın ,bunuda menü+4+7+2+5 ile panel dosyasında görürsün ,eğer 2D ibaresi varsa 3D olmaz :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
HDR:

P Çevrimdışı

Pardusbat

Yeni Üye
8 May 2019
13
35
Evet aktif bir Lin Kullanicisiyim . Pardus u seven ve pisi yi ozLeyenlerdenim. ? panelim 3d i desteklemesi gerektiği mantıklı . Konuyu araştırırken aynı model tv de aktif eden arkadaş gördüğüm için aktif edebileceğimi düşündüm . Hdr olayı içinde cok tesekkur ederim . Telefonda konuşmuş olsak kendimi daha iyi ifade edebilirdim

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Evet aktif bir Lin Kullanicisiyim . Pardus u seven ve pisi yi ozLeyenlerdenim. ? panelim 3d i desteklemesi gerektiği mantıklı . Konuyu araştırırken aynı model tv de aktif eden arkadaş gördüğüm için aktif edebileceğimi düşündüm . Hdr olayı içinde cok tesekkur ederim . Telefonda konuşmuş olsak kendimi daha iyi ifade edebilirdim
Rica ederim,seviyeli cevabın için ben teşekkür ederim,bir kez kurdum pardusu,yıllar önce ,ilk çıktığında .
Bize o zamanlar Türkçeleştirilmiş bir sistemi "ilk milli yazılım" diye sundular ,ben kurunca şok oldum ve hemen Tubitak'a yazdım,ve çok tepki aldım tabii,bayaa yazıştık,sonunda "insanları kandırıyorsunuz" dedim,o zamanlar cevap veremediler ,sadece "sende kullanma" dendi,haaaa,şimdi yıllarrr sonra aynı düşüncedemisin abi dersen "evet" derim.
Deselerdi ki "Türkçeleştirdik,kendimize uygun depo yarattık,bize ait isimler verdik" tamam derdim,ama "milli yazılım" denilince tabiri caizse asfalyam attı :)
Telefonumu kimseye vermiyorum :)
Bu arada kayıtlı linux kullanıcısı olduğumu da belirteyim :)

P Çevrimdışı

Pardusbat

Yeni Üye
8 May 2019
13
35
Ubuntu candır. Mint i denedin mi hiç? B3nde teşekkür ederim bu arada

P Çevrimdışı

Pardusbat

Yeni Üye
8 May 2019
13
35
Kayıt etme 3d Ve çift ekran menüsünü aktif ettim . Panet 3d i sanırım dest3klemiyor. 3d yanyana yaptigm zaman goruntu 3d tvlerde olduğu gibi oluşuyor ama pasif 3d gozlukle hicbir degisiklik gerceklesmedi. Tek artışı 3d Filmleri 2d olarak izleme imkanı vermesi . Wi-fi aktif ettim halde herhangi bir wi-fi ayarına rastlamadim. BLt.icinde aynisi gecerli . Panel i 3d e çevirme imkanı olur mu acaba ?

Panelin 3d destegi olup olmaadgi servis menusunde yazan Panel =43_vesqndlu11_2D_UHD yazan yerden mi anliyoruz ? Yani aktif gozouk vs de kurtarmaz oyke mi anlamaliuiim

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Kayıt etme 3d Ve çift ekran menüsünü aktif ettim . Panet 3d i sanırım dest3klemiyor. 3d yanyana yaptigm zaman goruntu 3d tvlerde olduğu gibi oluşuyor ama pasif 3d gozlukle hicbir degisiklik gerceklesmedi. Tek artışı 3d Filmleri 2d olarak izleme imkanı vermesi . Wi-fi aktif ettim halde herhangi bir wi-fi ayarına rastlamadim. BLt.icinde aynisi gecerli . Panel i 3d e çevirme imkanı olur mu acaba ?

Panelin 3d destegi olup olmaadgi servis menusunde yazan Panel =43_vesqndlu11_2D_UHD yazan yerden mi anliyoruz ? Yani aktif gozouk vs de kurtarmaz oyke mi anlamaliuiim
Doğru anlamışsın panel desteklemez ? 2d olan panel işlev görmez

P Çevrimdışı

Pardusbat

Yeni Üye
8 May 2019
13
35
Doğru anlamışsın panel desteklemez ? 2d olan panel işlev görmez
Paraya kıyıp sağlam bir Olet al diyor bazen şeytan.
Malum dolr 6.25 birşey almak mantıksız.
Bu arada ekimde acer 3d Projeksiyon var. Ama.gozlugu yok. aktif gözlük şart sanırım olmadi duvara kurup bir deneyeyim .

P Çevrimdışı

Pardusbat

Yeni Üye
8 May 2019
13
35
Bu arada HDR özelliği mb120 karta son sürümde netflix üzerinde 4k Uhd olarak çıkıyordu. Sonra forumda bakarken 40.6 yazılımında Hdr olarak çıktığını öğrendim. 40.6 geçtim netflix de HDR olarak görünmeye başladı. Sonra her video açtım sorun yok. Gene 2.45 cekirdek yazilimi yeniden yukledim ve UHF 4k Geri dondu . HDR içerikli 4k Filmimi açtım sorunsuz izledim. Demem o ki teraspy teraspy i da dediği gibi. HDR VARSA gerek yok hdr yazmasına . Tv de yaptığım değişiklikleri yazarım.

Geri
Üst Alt