YAYIN STANDARTLARI HK.

V Çevrimdışı

vkh10007

Yeni Üye
6 Ara 2018
4
39
Merhaba,

Mutfağımda 2 tip anten yuvası var biri vidalı olan uydu yayını diğeri ise eski analog giriş. Yönetim derki vidalı olandan sadece digitürk ve dsmart izlenebilir aski analog girişten ise tv eğer uyumluysa digital uygu yayını alınır. DVB- T/C/S2 alıcıya sahip bir televizyonda analog girişten siteye ait digital uydu yayınını izleme şansım var mıdır ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Uydu alıcılı bir TV'de genelde 2 tip konnektör bulunur benim bildiğim.

Biri F türünde uydu yayınlarında kullanılan konnektör,

f-female-pcb-connector.jpg

Diğeri de karasal yayınlar için kullanılan konnektör,

aerial-connector-type.jpg

Siz prizi açın, F tipi konnektöre gelen kabloyu ile karasal tipe takın, karasala geleni de f tipine takın.

V Çevrimdışı

vkh10007

Yeni Üye
6 Ara 2018
4
39
aynen hocam yönetim anten girişinden dijital yayın olduğunu söyledi ama bazı tv lerde uyumsuz oluo genelde yeni tvlerde sorun olmuo anten girişine takacaksınız kablo yayınından digitali seçeceksiniz dedi. diğer f tipinde sadece digiturk dsmart varmış. DVB- T/C/S2 alıcısına sahip tv de bu denilen işlemi yapabilir miyim ? yayın alabilir miyim ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
aynen hocam yönetim anten girişinden dijital yayın olduğunu söyledi ama bazı tv lerde uyumsuz oluo genelde yeni tvlerde sorun olmuo anten girişine takacaksınız kablo yayınından digitali seçeceksiniz dedi. diğer f tipinde sadece digiturk dsmart varmış. DVB- T/C/S2 alıcısına sahip tv de bu denilen işlemi yapabilir miyim ? yayın alabilir miyim ?

Hocam siz prizin içinde gelen kabloyu diğer tarafa takacaksınız, böylece f tip kabloyu kullanacaksınız.
Ya sizin binada sistemi çeken arkadaş işi bilmiyor ya da yönetici.:bilmiyom
Ben hiç o konnektörden uydu yayını alındığını görmedim. (uydu yayını f tipi konnektörden gelir.)
Sayısal karasal yayın desek o zaten ülkemizde yaygın değil benim bildiğim.

Prizi söküp içteki kabloların yerini değiştireceksiniz, bu diğer daireleri etkileyen bir durum değil.
Zaten konnektörle olan birşey değil bu yayın standartı.

Siz benim dediğimi yapın veya bir elektrikçi ya da televizyoncu çağırın 2 dakikada yapsın. :mutlu

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
binanızda TURKSAT KABLO TV altyapısı mı var ?

yöneticinin kastettiği muhtemelen kablo tv karasal yayın altyapısıdır. uydu girişinde dsmart - digitürk - turksat - hotbird vs... bütün çanakların yayını tek kablodan veriliyor genelde.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
binanızda TURKSAT KABLO TV altyapısı mı var ?

yöneticinin kastettiği muhtemelen kablo tv karasal yayın altyapısıdır. uydu girişinde dsmart - digitürk - turksat - hotbird vs... bütün çanakların yayını tek kablodan veriliyor genelde.

Kablo altyapısı aboneliksiz çalışır mı ki?
Ayrıca Türksat TV işinde kutulu sisteme dönmedi mi?
Kutusuz olsa bile CL modül vermeleri gerekmiyor mu Türksat'ta?

Kafamda deli sorular. :sirit

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
oturduğum binayada türksat kablo kutu koydu isteyenlere uydu kablosu ile çekiyorlar bir adet devasa modem ve neta uydu cihazı veriyorlar. ben komsudan kullandığım için taahhüt bitene kadar bekliycem bitince kendim kablo net alıcam

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Kablo altyapısı aboneliksiz çalışır mı ki?
Ayrıca Türksat TV işinde kutulu sisteme dönmedi mi?
Kutusuz olsa bile CL modül vermeleri gerekmiyor mu Türksat'ta?

Kafamda deli sorular. :sirit

karasal yayın artık kullanılmadığı için karasal yayın çıkışlarından kablo tv altyapısı olan şehirlerde anten çıkışlarında kablo tv yayını oluyor. aboneliğin yoksa kullanamazsın elbette, altyapın varsa her odada tvye anten kablosu takıp seyredersin.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Merhaba,

Mutfağımda 2 tip anten yuvası var biri vidalı olan uydu yayını diğeri ise eski analog giriş. Yönetim derki vidalı olandan sadece digitürk ve dsmart izlenebilir aski analog girişten ise tv eğer uyumluysa digital uygu yayını alınır. DVB- T/C/S2 alıcıya sahip bir televizyonda analog girişten siteye ait digital uydu yayınını izleme şansım var mıdır ?
İlk kez duyuyorum,bence en iyisi tvnin iki anten girişini de tek tek kablo bağlantısıyla denemek ;)
Priz <--> TV tak kabloları ,arat kanalları bakalım sevgili vkh10007,inan bende merak ettim :))

EK:
Prizin kablolarını yer değiştirmesi yapma,belkide yönetim-site duyurusu da yapılıyor olabilir analog girişten :)

V Çevrimdışı

vkh10007

Yeni Üye
6 Ara 2018
4
39
merhaba uydu girişinde sadece dsmart ve digitürk var analog girişte uydu yayını yapan tüm kanallar var denildi ben de ilgilenemedim hala çözüm bulamadım eski evimde de buna benzer bi sistem vardı analog kablo ile dsmart bağlamışlardı normal anten girişinden bu sistemleri neden bu kadar karıştırırlar anlamam digital girişten uydu digitürk dsmart ver ne varsa tanısın sistem diğerinden de analog yayın ver bitsin en kötü servis çağıracağım.

Geri
Üst Alt