Müthiş ekonomik gelir kazandıracak bir alan.Evlerin durumu ne halde bilemiyorum ama yıllar öncesi tam bir efsane imiş.
Şu kadarını belirteyim, Alüminyum doğrama denen şey ülkemize sanırım 90 lı yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştı, Ben 94 gittiğimde 20 sene öncesine ait o evlerin neredeyse tamamı Alüminyum doğrama ile kaplıydı
O otelleri size anlatamam, Evlere girdik ve kahvaltı masalarını gördüm ben bırakılıp kaçılmış, dolaplardan apar topar alınabildiği kadar kıyafetler alınmış aınamayanlar yerlere saçılmış, Otellerin içerisinde o dönemin teknolojisi ile basılmış broşürler. Yani inanılmaz bir tarih yatıyor aslında o enkazların, çürümüş evlerin veya malzemelerin arasında.
Asfalt yollardaki tank paletlerinin izleri, binalardaki mermi delikleri, O yıllara göre kıyaslarsak dönemin 10 sene önünden giden mimarisi/teknolojisi vs cidden insan bir şehre aşık olursa o tarih kokusuyla, barındırdıkları ile ben bu şehre aşık olurdum.
İsmi çok hatırlamıyorum ancak sanırım GM diye bir otel vardı orada, 20 senedir (O dönemin süresi ile) o binaya koruma parası ödüyormuş otel sahipleri ve o nedenle tek bir çivisine dahi dokunulmamıştı. Envanterli ve Envantersiz diye ayrılmış haldeydi bütün binalar.
BM askerleri yıllarca hayatlarını yaşadı orada.