Poco X3 NFC bir haftalık pil durumu ve kullanım deneyimleri
İlk kurulum baya bir direndi 01.04.2021 - 19 buçuk saat çalışma süresi 9 saat ekran süresi inceleme videolarındaki değerlerde bir kullanım sundu
İkinci gün 02.04.2021 - 24 saat çalışma süresi 8 saat 40 dk ekran süresi ekteki resimde de göreceğiniz gibi PUBG mobilde bir saat kullanımda %3 şarj tüketimi oldukça iyi bir değer web browser kullanmak ile pubg oynamak eşdeğer bir şarj tüketimi kullanıyor
Üçüncü gün SS almayı unutmuşum
Dördüncü gün 04.04.2021 - Dördüncü gün ve beşinci gün yarım gün olmak üzere yaklaşık olarak 34 saat çalışma ve 8 saat ekran süresi aldım 4. gün oyun oynamadan sosyal medya web browser mesajlaşma vs gibi bir kullanım oldu
Beşinci ve altıncı gün 05-06.04.2021 -Beş ve altıncı gün telefona ve bana işkence oldu aşağıda ki resimlerde de göreceğiniz üzere Android sistemi probleminden dolayı şarj süresi ciddi anlamda kısaldı bu problemden her yerde bahsediliyor fakat kimse tam çözümü bilemiyor en kolay yöntem herkes wipe data yapıyor ama telefonu tekrar yeniden kurmak benim işime gelmedi ve yapmadım problemden şu şekilde bahsediliyor telefon ekran kilidine geçse bile açık gibi arka tarafta işlem yapıyormuş bu problem miui alakalı gibi diyorlar bütün bildirim program erişimleri Xiaomi Framework vs kapatarak zor yoldan normal seyrine getirmeyi başardım
Android sistemi problemini aştıktan sonra pil süresi vs normale döndü denemelere devam etmek için oğlumla birlikte 2 saat PUBG mobile oynadık ve 2 saatte %6 lık bir şarj tüketimi oluştu yine resimde göreceğiniz üzere daha önceki resimlerde de örneği var 2 saat web browser kullanımı PUBG mobile kullanımı ile aynı seviyede %5,50 şarj tüketti diyebiliriz
Tabi burada gösterdiği % lik dilimler uygulama ile alakalı uygulama kullanımı esnasında ekranda ne kadar sarj kullanımı eklediğini bilmiyorum ama %100 şarj dolu iken 1 saat pubg sonrası şarj seviyesi %83 düştü buda yine inceleme videolarında verilen sürelerle neredeyse aynı çıktı
Oyun esnasında çok fazla ısınma yapmıyor lakin yaşadığım iki günlük android sistemi probleminde telefon oyun esnasında oluşan sıcaklıktan daha fazla bir sıcaklığa sahipti
Telefonun ekranı IPS LCD olmasına rağmen gayet başarılı yenileme hızı gerçekten hoşuma gitti beyaz arka planda alt köşelerinde biraz kararma var rahatsız edici bir boyutta değil
Kamera çekimleri benim beklediğimden daha iyi çıktı kameralar arasında geçişler çok hızlı bekleme donma vs bir problem yaşamadım
Parmak izi okuyucu ve yüz algılama gayet stabil düzgün ve hızlı çalışıyor
Stereo hoparlörler yeterli seviyede ses sunuyor ses seviyesinden dolayı arka kapakta baya bir titreşim hissediyorsunuz bunun sebebi de ses rezonansı olarak ifade ediliyor yorumcular tarafından ama üretici tarafında bununla ilgili bir bilgi bulamadım
Arayüz ve uygulamalarla ilgili olarak kullanıma etki etmese bile hoşuma gitmeyen eksiklikler gördüm
Zil sesi ve bildirimler ayrı ayrı kontrol edilemiyor bunun için store dan uygulama kurmak veya telefonu root layıp custom rom geçmek gerekiyor
Video oynatma konusunda ise ekran en boy oranın 20:9 olmasından dolayı 16:9 videolarda yatay modda ekranın sağ ve sol kısımlarında boşluk kalıyor ekrana videoyu tam olarak yerleştirince alt ve üst kısımdan görüntüyü kırpıyor
Galeri uygulamasında iste hafıza kartındaki klasörleri ayrı ayrı göstermiyor hafıza kartındaki resimlere daha rahat ulaşmak için dosya yöneticisini kullanmak gerekiyor yine resim görüntüleyici dosya hakkında çok fazla ayrıntı vermiyor
Ekran görüntüsü almak için bildirim sekmesinden kilit tuşu ve ses açma birde üç parmağı yukarıdan aşağı kaydırmak gerekiyor Samsung alışkanlığımdan dolayı bunlar bana çok pratik gelmedi ayrıca üç parmak yönteminde yukarıdan aşağıya hareketini yaparken ekranı kaydırabiliyorsunuz ve istediğiniz yerin görüntüsünü alamadığınız durumlar oluşuyor
Samsung Note 4 de kalemi çok kullanıyordum bu telefonda üstünde taşınacak bir kalem olmayışı bazı durumlarda eksikliğini bana hissettirdi özellikle ekran görüntüsü alma akıllı metin kopyalama not alma gibi durumlarda
Şimdilik bu kadar kullandıkça eksi ve artı yönleri ortaya çıkacaktır konu üzerinden bilgi vermeye devam edeceğim