Duyuru Xiaomi Mi Box 3. Nesil Satışa Çıktı

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
277
51
Xiaomi efendi yine gıdım gıdım vermiş bu kadar para yazık şuna valla

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
68
21
Elite işlemciye bile gerek olmayabilir. 8 Gen2 veya 8 Gen3 uzun süre yetecektir. ufak bir soğutma ile android tv ve google tv'ye çağ atlatır.
Neden güçlü işlemcili ve uzun süre güncelleme garantili Android TV çıkmıyor onu merak ediyorum. 8K QLED'e 1 GB RAM ve Android 11 sürümü koyan var. Samsung geçenlerde 7 yıl güncelleme garantili Tizen televizyon çıkarmıştı gayette yapılabilir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,409
Neden güçlü işlemcili ve uzun süre güncelleme garantili Android TV çıkmıyor onu merak ediyorum. 8K QLED'e 1 GB RAM ve Android 11 sürümü koyan var. Samsung geçenlerde 7 yıl güncelleme garantili Tizen televizyon çıkarmıştı gayette yapılabilir.
Samsung da fazla bir donanım koymuyor.
8 GB depolama var Q85C de. :sirit

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
155
43
bir telefonun fiyatı 10.000 TL'den başlayıp 100.000 TL'ye giderken iyi bir tv box en fazla 10.000 TL'ye satılabiliyor. dolayısıyla telefonların fiyatları yüksek modelli işlemci maliyetini daha rahat kaldırıyor.

bununla birlikte google tv ve android tvler de düşük donanım için tasarlanıp optimize ediliyor. o nedenle tv boxların ekseriyetinde kaliteli cpu göremiyoruz. düşük fiyatlı android tv boxlar veya yüksek fiyattaki apple tv piyasayı domine ediyor.

E Çevrimdışı

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
68
21
bir telefonun fiyatı 10.000 TL'den başlayıp 100.000 TL'ye giderken iyi bir tv box en fazla 10.000 TL'ye satılabiliyor. dolayısıyla telefonların fiyatları yüksek modelli işlemci maliyetini daha rahat kaldırıyor.

bununla birlikte google tv ve android tvler de düşük donanım için tasarlanıp optimize ediliyor. o nedenle tv boxların ekseriyetinde kaliteli cpu göremiyoruz. düşük fiyatlı android tv boxlar veya yüksek fiyattaki apple tv piyasayı domine ediyor.
Benim kastettiğim şey TV boxlar değil, Android TV'ler. TCL 1 milyon TL televizyon yapmış mesela ama 4 çekirdek işlemci, Android 12 ve 2 GB RAM koymuş. Bu fiyattaki bir televizyona istese sağlam bir işlemci, 12 GB RAM ve 7 yıl Android güncellemesi garantisi koyabilir ama bilerek çok düşük donanım koyuyor. Samsung geçenlerde 7 yıl güncelleme garantili Tizen televizyon yaptı yani dediğim şeyler gayette yapılabilir.

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
155
43
Benim kastettiğim şey TV boxlar değil, Android TV'ler. TCL 1 milyon TL televizyon yapmış mesela ama 4 çekirdek işlemci, Android 12 ve 2 GB RAM koymuş. Bu fiyattaki bir televizyona istese sağlam bir işlemci, 12 GB RAM ve 7 yıl Android güncellemesi garantisi koyabilir ama bilerek çok düşük donanım koyuyor. Samsung geçenlerde 7 yıl güncelleme garantili Tizen televizyon yaptı yani dediğim şeyler gayette yapılabilir.
ben tv üreticilerinin soundbar satılsın diye ses sistemlerini, tv box satılsın diye de donanımları düşük tuttuklarını düşünüyorum. belirttiğiniz gibi bir donanım olursa yeni tv satışı az olur. devir tüketim devri. toshiba cell tv üretimini bıraktı sirkülasyon artsın diye.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,922
yüksek donanımlı cihazı bir seferde kullanıcıya verirlerse sonra seneki çıkaracakları cihazı kimseye satamazlar.

SD865 ve SD888 işlemci telefonları alan kullanıcılar uzun süre telefon değişikliği yapmamıştı

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
277
51
yüksek donanımlı cihazı bir seferde kullanıcıya verirlerse sonra seneki çıkaracakları cihazı kimseye satamazlar.

SD865 ve SD888 işlemci telefonları alan kullanıcılar uzun süre telefon değişikliği yapmamıştı

SD Elit işlemcili makinayı yapıp piyasaya sürerlerse heralde 5 sene boyunca kimse başka cihaz almazdı :kiskis
Nvidia Shield TV box çıkardı kaç yıl oldu hala piyasada kafa tutuyor , diğer markalarda şöyle birşey yapsalar fena olmazdı
Ama illa öpecekler bizi kurtuluş yok tabii
Ah kapitalizm ahh :kas

Geri
Üst Alt