Wifi display gecikme sorunu..!

G Çevrimdışı

gnyaga

Yeni Üye
3 Kas 2019
18
41
Selam vestel 55 ub 9650 model mb120 anakartlı lg ips panelli televizyonum var.
Android telefonum ile tv ye görüntü aktarımı yaptığımda geçikme ve görüntü kalitesinde düşüş yaşıyorum.
Tv de wifi display' i açıyorum telefonumdan ekran paylaş diyerek bağlanıyorum ama kaliteli bir görüntü alamadığım gibi 1-2 saniye ile başlayayıp giderek artan görüntü geçikmesi(lag) yaşıyorum.
Aynı telefonum ile daha eski lg marka tv ye aktarım yaptığım da hiç bir sorun yaşamıyorum.
Servis e arıza kaydı oluşturdum yarın gelip bakacaklar ama hiç umudum yok arıza yok diyerek benden servis ücreti alacaklarına eminim.
Bu konu hakkında fikri olan var mı?

Yaptıklarım:
1- diognastic ile format artım düzelmedi
2- sitede ki çekirdek yazılımlardan 3-4 tane denedim sonuç değişmedi.
3- wevd uugulamasındaki tv cast i denedim ama açamadım.

Bu sorunun sebebi hız problemi gibi gözüküyor televizyonun geeçek hızı 50hz yazılım ile 1000hz diyor ama ben inanmıyorum

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bunun nedeni Hertz değil de, TV'nin donanımı veya yazılımındaki bir uyumsuzluktan kaynaklı olabilir.
Onun haricinde, bu wi-di bağlantısı modem üzerinden gerçekleşiyorsa, modemden kaynaklı bir yetersizlik de buna neden oluyor olabilir.

G Çevrimdışı

gnyaga

Yeni Üye
3 Kas 2019
18
41
Bunun nedeni Hertz değil de, TV'nin donanımı veya yazılımındaki bir uyumsuzluktan kaynaklı olabilir.
Onun haricinde, bu wi-di bağlantısı modem üzerinden gerçekleşiyorsa, modemden kaynaklı bir yetersizlik de buna neden oluyor olabilir.
Evet yazılım ile sorunun çözülebikeceğini düşünüyorum fakat uygun uygulama yok maalesef..
Modem ile alakalı değil çünkü modem bağlantısını kesip denedim sorun çözülmedi.

G Çevrimdışı

gnyaga

Yeni Üye
3 Kas 2019
18
41
O zaman servis gelip bir baksın bakalım. :bilmiyom
Servis geldi kontroller yapıldı ve anakartın değişeceği söylendi. Fakat birşey değişeceğini sanmıyorum. Vestel düzgün bir yazılım ile bu işi çözebilir aslında ama daha 10 fırın ekmek yemesi gerekiyor lg seviyesine yaklaşması için.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Servis geldi kontroller yapıldı ve anakartın değişeceği söylendi. Fakat birşey değişeceğini sanmıyorum. Vestel düzgün bir yazılım ile bu işi çözebilir aslında ama daha 10 fırın ekmek yemesi gerekiyor lg seviyesine yaklaşması için.

Bu tip sorunlar bence donanım ve yazılım arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor gibi geliyor. :bilmiyom

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
tv vifi denmi yoksa kablolumu bağlı wifi ise kablolu bağlantı denermisin .kusura bakma aklımıza gelen her ihtimali denemeye çalışıyoruz.

G Çevrimdışı

gnyaga

Yeni Üye
3 Kas 2019
18
41
tv vifi denmi yoksa kablolumu bağlı wifi ise kablolu bağlantı denermisin .kusura bakma aklımıza gelen her ihtimali denemeye çalışıyoruz.
Hocam televizyon wifi ile internete bağlanıyor fakat telefon ile tv arasında kablosuz bağlantı kurulurken internet bağlantısına ihtiyaç yok yani modemi kapattığım zaman bile görüntüyü tv ye yansıtabiliyorum.
Bu arada sıkıntı yok teşekkür ederim ilginiz için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada ilginç birşey farkettim. Vestel smart center uygulamasını indirdim marketten ve tv ile bağlantıyı kurdum. Vestelin uygulaması üzerinden açtığım video da gram donma ve takılma olmadı geçikme var mı bilemedim çünkü uygulama desteklemiyor.. Keşke ekran yansıtma özelliği de olsa idi uygulamanın..
Şimdi sorunun yazılımsal olduğuna daha çok inanmaya başladım.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
kullanma kitapçığından alıntı
Oynatım sırasında kesinti veya yavaş tepkiler Bu durumda şunları deneyebilirsiniz: Cihazı, mikrodalga fırınlardan, cep telefonlarından, bluetooth cihazlarından veya diğer Wi-Fi uyumlu cihazlardan en az üç metre uzak tutunuz. WLAN yönlendiricinin aktif kanalını değiştirmeyi deneyiniz

N Çevrimdışı

nedimm

Aktif Üye
10 Ara 2017
493
Arkadaşlar sizin dediğiniz in ayniisni bende yaşıyorum wires display sıkıntılı anakartin değişmesi çözüm değil öyle tüm son modellerin değişmesi lazım yazılımsal sıkıntı bende bir yıldır bu sorun çözülmedi 3 yazılım denedik

D Çevrimdışı

Daidalos 

✌ ✌ ✌ ✌
Süper Üye
22 Kas 2018
810
Arkadaşlar sizin dediğiniz in ayniisni bende yaşıyorum wires display sıkıntılı anakartin değişmesi çözüm değil öyle tüm son modellerin değişmesi lazım yazılımsal sıkıntı bende bir yıldır bu sorun çözülmedi 3 yazılım denedik
Modem marka model nedir?

G Çevrimdışı

gnyaga

Yeni Üye
3 Kas 2019
18
41
Oynatım sırasında kesinti veya yavaş
tepkiler
Bu durumda şunları deneyebilirsiniz:
Cihazı, mikrodalga fırınlardan, cep telefonlarından,
bluetooth cihazlarından veya diğer Wi-Fi uyumlu
cihazlardan en az üç metre uzak tutun. WLAN
yönlendiricinin aktif kanalını değiştirmeyi deneyiniz.

Vestel in rastgele bir modelindeki kullanım klavuzuna bakarken yukarıda ki metinde ki son cümle dikkatimi çekti. Wlan yönlendiricini aktif kanalını değiştirin derken tam olarak neyi kastesiyor?
Modem den mi bahsediyor?

kullanma kitapçığından alıntı
Oynatım sırasında kesinti veya yavaş tepkiler Bu durumda şunları deneyebilirsiniz: Cihazı, mikrodalga fırınlardan, cep telefonlarından, bluetooth cihazlarından veya diğer Wi-Fi uyumlu cihazlardan en az üç metre uzak tutunuz. WLAN yönlendiricinin aktif kanalını değiştirmeyi deneyiniz
Son cümle dikkatimi çekti tavsiyeniz nedir?

Bazı forumlarda tv yi oyın moduna alıp denenmesi gerektiğine vurgu yapılıyor ben eve gidince deniyeceğim.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt