Vodafone Evde İnternet Hakkında

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Yakında taşınıyorum ve taşınacağım bina yeni olduğu için şuan sadece fiber olarak Vodafone alt yapısı gözüküyor. Sağında, solunda her binada Kablonet olmasına rağmen bu binada yok, o yüzden Kablonet aboneliği iptal edicem malesef, tek seçeneğim Vodafone fiber kalıyor.

Sormak istediğim Vodafone fiber kullanan var mı? Memnun musunuz, değil misiniz? Modem parası aylık 25 tl alıyormuş sanırım, ben dışardan kendim Vodafone modem alsam kullanabiliyor muyum? Bir arkadaş Nokia g240w-j modemi kullanıyormuş memnunmuş, bu modem nasıldır?

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Binalar bitişik nizam ise bir önceki binadan KabloTv hattı çekilebiliyordu eskiden durum şu an nasıl bilemiyorum?

2002' de bizim hat bir önceki binadan bloklama diye tabir edilen şekilde çekilmişti, bizden sonraki binaya da bizden hat gidiyor.

O zaman, sadece biz abone olduğumuz halde tek abone için hat çekimi yapılmıştı...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Binalar bitişik nizam ise bir önceki binadan KabloTv hattı çekilebiliyordu eskiden durum şu an nasıl bilemiyorum?

2002' de bizim hat bir önceki binadan bloklama diye tabir edilen şekilde çekilmişti, bizden sonraki binaya da bizden hat gidiyor.

O zaman, sadece biz abone olduğumuz halde tek abone için hat çekimi yapılmıştı...
Bizim binada da var sanki ,oğluma sormuşlardı "binada sorun mu var" diye ( elektrik kesilmişti o an)

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
Ben şu an Turkcell kullanıyorum ama Vodafone aboneliğim devam ediyor. Statik ip alma sürecinin 40 gün sürüyor olması dışında problem yok. Ping, stabilite gibi konularda zaten bu 3 dev firma en iyisi. Fiyat farkına değiyor uzak bağlantılarda vesaire.

Tek seçenek vodafone ise korkacak birşey yok. Vodafone iyidir hafif pahalı olsa da 👍🏻

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Ben şu an Turkcell kullanıyorum ama Vodafone aboneliğim devam ediyor. Statik ip alma sürecinin 40 gün sürüyor olması dışında problem yok. Ping, stabilite gibi konularda zaten bu 3 dev firma en iyisi. Fiyat farkına değiyor uzak bağlantılarda vesaire.

Tek seçenek vodafone ise korkacak birşey yok. Vodafone iyidir hafif pahalı olsa da 👍🏻
Teşekkür ederim hocam cevabın için, modem ücreti 25 tl sanırım, Nokia g240w-j modem buldum 200 tl ye modem ücreti ödememek için almayı düşünüyorum. Nasıldır sence iş görür mü bu modem?

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
Teşekkür ederim hocam cevabın için, modem ücreti 25 tl sanırım, Nokia g240w-j modem buldum 200 tl ye modem ücreti ödememek için almayı düşünüyorum. Nasıldır sence iş görür mü bu modem?
Evet bendeki bu modem. Hiç problem yaşamadım. 200'lere kadar yeter zaten.

Turkcell farklı modem kullanımına izin vermiyor. Vodafone için de bu durum geçerli mi öğrenmek lazım. Yoksa mac adresi spoofing falan biraz yorucu olacaktır. Ben bile denemekten korktum zamanında.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291

Turkcell farklı modem kullanımına izin vermiyor. Vodafone için de bu durum geçerli mi öğrenmek lazım. Yoksa mac adresi spoofing falan biraz yorucu olacaktır. Ben bile denemekten korktum zamanında.
Çok teşekkür ederim hocam verdiğin bilgiler için, ilk başta başka alternatif yok diye canım sıkılmıştı, ancak Vodafone nun kendi alt yapısı ile verdiği internetten genelde çoğu kişinin memnun olduğunu öğrendim.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

Benim bildiğim kadarıyla da özellikle Fiber bağlantıda kişisel modem kullanımına izin vermiyorlar ya da modemi alsanız da almasanız da modem ücretini yansıtıyorlar.

Geri
Üst Alt