Vestel ud8360 . Yardım

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Merhaba. 8360 tv var bende vestel marka.
Şöyle bir sorun var. Tv açılıyor görüntü geliyor. Trt belgesel kanalındaydı en son. 10 sn falan görüyorum kanalı. Sonra tv kitleniyor, görüntü gidiyor sadece ses kalıyor. Ne yapmak gerek. Garantisi de 1 ay önce falan bitmiş olması gerek. Yazılım ile çözülür mü?

0A4E4154-A5DF-431D-9487-AC95C6282846.jpg

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Backlight problems (leds).
Hocam ilk başta kanal görüntüsü geliyor. Sonradan gidiyor. Ledlerden olsa hiç gelmemesi gerekmezmi? Çokta anlamıyorum tv lerden. Tamiri masraflıysa kaldıracağım mecburen şu an masraf edemem ona. 22 inç pc ekranını kuracağım

Ekleme; hiç açılmaz oldu. Kırmızı led lamba yanıp yanıp sönüyor sadecs

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Hocam ilk başta kanal görüntüsü geliyor. Sonradan gidiyor. Ledlerden olsa hiç gelmemesi gerekmezmi? Çokta anlamıyorum tv lerden. Tamiri masraflıysa kaldıracağım mecburen şu an masraf edemem ona. 22 inç pc ekranını kuracağım

Ekleme; hiç açılmaz oldu. Kırmızı led lamba yanıp yanıp sönüyor sadecs
Hocam gidip gelmesi zaten anormal akım veya gerilim tespiti nedeniyle de olabilir.
Yani sistem açılır ledler aşırı akım çeker vs sistemi korumak amacıyla o hattı kapatır.
Anakart veya besleme kartındaki bir bileşen de arızalı olabilir.
Açıkçası TV'nin fiyatına kıyasla uygun bir maliyeti var.
Net bir şey söylenebilmesi için cihazın sökülüp kartların üzerinde ölçümlerin, kontrollerin yapılması lazım.
Kesin şudur demek için erken biraz.

Adem Helvacı Adem Helvacı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Hocam gidip gelmesi zaten anormal akım veya gerilim tespiti nedeniyle de olabilir.
Yani sistem açılır ledler aşırı akım çeker vs sistemi korumak amacıyla o hattı kapatır.
Anakart veya besleme kartındaki bir bileşen de arızalı olabilir.
Açıkçası TV'nin fiyatına kıyasla uygun bir maliyeti var.
Net bir şey söylenebilmesi için cihazın sökülüp kartların üzerinde ölçümlerin, kontrollerin yapılması lazım.
Kesin şudur demek için erken biraz.

Adem Helvacı Adem Helvacı
anladım hocam teşekkür ederim. o halde hiç zorlamadan fişini çekip yetkili bir servise danışmak en iyisi gibi.

servis ve sonrası burada bilgilendirme yaparım. birilerinin işine yarar

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
anladım hocam teşekkür ederim. o halde hiç zorlamadan fişini çekip yetkili bir servise danışmak en iyisi gibi.

servis ve sonrası burada bilgilendirme yaparım. birilerinin işine yarar
3 yaşında bir TV için yaptırmaya değer.
Vestel'den bir fiyat alın, eliniz yatkın olsa kendiniz değişebilirsiniz diyeceğim ama riskleri olan bir işlem.
Panele dikkat etmeniz lazım, hijyenik biçimde yapmanız lazım.

Geri
Üst Alt