Yazmanız çok iyi olur. Bazı yayınları kayıt etmek istiyorum çünkü.
pvr telif hakkını vestel ödemediği için yazılımsal olarak kapatılıyor.Aslında 2 3 dolarlık bir telif diye biliyorum ancak vestel ödemiyor 30 liralık uydu alıcısında bu özelliklik varken vestel in en tepe ürünü 15 bin tl lik oled tv sinde olmaması bende ironik bir durum.Forum yönetimi izin verirse yazarım .ancak sizler için pm olarak atacağım.basit bir işlem birden fazla yöntemi var.anakart desteklerse başka başka özellikleride açabilir siniz.
30 liralık cihazın ücretli platform çalıştırmak gibi bir işlevi olmadığı için öyle bir derdi de olmuyor.
Digiturk, Dsmart gibi platformlara destek nedeniyle kapatıldığını düşünüyorum.
Aslında bu işlevin modül takılıyken kapalı olması lazım ama onu Vestel'in yazılımcısı bilir.
bunca marka var dsmart digitürk ü düşünen tek vestel yani?Yapmayın hocam para para para diyorum.adamlar milyonlarca tv üretiyorlar belkide pazar payları okadar büyük ki samsung lg ile satışta yarışıyorlar.dünya marka var ürettikleri her birinden 2 dolar kar yapsal trilyon yapar kafası var vestelde.Ayrıca ülke ülke mevzuatlarlada uğraşmak zorunda kalmıyorlar.İphone de hiç bir zaman radyo olmadı mesala niçin gerek olmadığı bir yana ülkelerin yasal mevzuatlarına para kaptırmamak için.
PVR için neden birine ücret ödesinler ki?
Yazılım zaten açık kaynak programlardan derleme değil mi?
detayını Ado hocam a soralım ancak vestel mstar platformunu kullanıyor hdmı girişinin bile patent hakkı olduğunu varsayarsak pvr içinde belli miktar olduğunu duymuştum .Bunu vesteldeki arkadaş ve gelen servis söylemişti.Böyle şeyleri kafalarına göre koyamıyorlar hdr dts ses codeği hdmi hatta usb gibi teknolojililer için telif ödenmesi gerekiyor demişti kimisi bedava gibi kimisi ise üretilen ürün bazında.
hatta androit bile açık kaynak ancak her cihaz için microsoft a küçük bir miktar cihaz bazında ücret ödeniyor.2 ay önce bir gelişme yaşandı android içindeki dahili programlar dan dolayı ödenen ücret artmıştı.
Yazılımsal her adım (TV temel unsurlarındaki linux hariç) para deektir.
PVR konusu yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce lisans nedeniyle kaldırıldı
Sonrasında ise Flash Player yazılımcıları deli bir telif istediler bu nedenle bir çok marka yeni nesil üretimlerinde Flash Player tabanlı hiç bir uygulamaya yer vermedi vs vs
Dünyadaki temel girişim hep bu dur ve şaşıracak bir konu değildir zira bir materyaliniz var ise bunu önce ücretsiz olarak kitlelere yayar, sonra da ufak bir bedel talep edersiniz, ARZ/TALEP dengesine göre de pazar payınızı belirlersiniz temel ticaret döngüsüdür bu.
Ben VESTEL'i eleştiririm tabi ancak her alanda değil, Mesela PVR konusunda eleştirmiyorum.
Ben daha önce yazmıştım ve yine yazıyorum ki bence artık yeni nesil tv üretimleri mutlaka PC anakart ve işlemci ile, PC yazılımları ile yapılmalı.
Temel unsurlar donanımsal olarak yeterlilik gösterecek düzeyde ancak TV nin içi boş olmalı.
Sonrasında Vatandaş PVR istiyorsa uygulamadan satın alabilmeli, Flash Player istiyorsa Uygulamadan bedeli karşılığında indirip kurabilmeli.
Ebdüstri 4.0 gibi, sen ana unsuru olabilecek en ekonomik koşulda hazırla, bırak tüketici içini ne kadar istiyorsa o kadar doldursun ve bedelini kendisi ödesin veya düz kullanıp ödemesin
bilgilendirme için teşekkürler hocam.Yazılımsal her adım (TV temel unsurlarındaki linux hariç) para deektir.
PVR konusu yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce lisans nedeniyle kaldırıldı
Sonrasında ise Flash Player yazılımcıları deli bir telif istediler bu nedenle bir çok marka yeni nesil üretimlerinde Flash Player tabanlı hiç bir uygulamaya yer vermedi vs vs
Dünyadaki temel girişim hep bu dur ve şaşıracak bir konu değildir zira bir materyaliniz var ise bunu önce ücretsiz olarak kitlelere yayar, sonra da ufak bir bedel talep edersiniz, ARZ/TALEP dengesine göre de pazar payınızı belirlersiniz temel ticaret döngüsüdür bu.
Ben VESTEL'i eleştiririm tabi ancak her alanda değil, Mesela PVR konusunda eleştirmiyorum.
Ben daha önce yazmıştım ve yine yazıyorum ki bence artık yeni nesil tv üretimleri mutlaka PC anakart ve işlemci ile, PC yazılımları ile yapılmalı.
Temel unsurlar donanımsal olarak yeterlilik gösterecek düzeyde ancak TV nin içi boş olmalı.
Sonrasında Vatandaş PVR istiyorsa uygulamadan satın alabilmeli, Flash Player istiyorsa Uygulamadan bedeli karşılığında indirip kurabilmeli.
Ebdüstri 4.0 gibi, sen ana unsuru olabilecek en ekonomik koşulda hazırla, bırak tüketici içini ne kadar istiyorsa o kadar doldursun ve bedelini kendisi ödesin veya düz kullanıp ödemesin
Bu fikri gidip patentleyelim bence umutAMD APU orada duruyor.