vestel smart tv 65u9500 kablosuz ekran yansıtma gecikme sorunu

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
176
27
Merhaba, 65u9500 model tv sahibiyim, kablosuz ekran yansıtmada gecikme sorunu var ve bu aşırı fazla hatta mouse'u düzgün kullanamamaya sebep oluyor çünkü örneğin, mouse gerçekte 10 birim sola çekmem gerekip bir yere tıklayacaksam, bu tv ekranında çok geç geldiği için 10 birim yerine 12-13 birim çekmiş oluyorsun dolayısıyla kullanamıyorsun. sorun acaba kullandığım bilgisayardamı diye baktım başka bilgisayardan denedim yine aynı. Elimde birde samsung smart monitör vardı ondada denedim biligsayarı onda neredeyse hiç yok diyebilirim gecikme gayet rahat kullanılıyor. Buraya yazma sebebim ise, sorun yazılımsal olabilir mi kendim halledebilirmiyim?, yoksa mutlaka servis çağırmammı gerekicek.
Genel önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler...

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Öncelikle kullanılan cipset basit bişey bunun altını çizelim
Ekran yansıtma da kullandığınız cihaz da önemli (örn; benim Xiaomi mi 8 litede donan TV hanımın A7 Samsung telefonunda hiç donmuyor)
Modem kaliteniz de önemli.
Mb230 kendisi güncelleme alan bir model, menü ayarlar yazılıma girip arama yapın varsa yükler

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
176
27
Öncelikle kullanılan cipset basit bişey bunun altını çizelim
Ekran yansıtma da kullandığınız cihaz da önemli (örn; benim Xiaomi mi 8 litede donan TV hanımın A7 Samsung telefonunda hiç donmuyor)
Modem kaliteniz de önemli.
Mb230 kendisi güncelleme alan bir model, menü ayarlar yazılıma girip arama yapın varsa yükler
Hocam basit çipset diye bahsettiğiniz, tv nin içindeki wifi modülünü mü kasdediyorsunuz?
Cihaz olarak 2 tane 2019 model farklı model msi laptop denedim, ayrıca samsung smart monitörde sorun olmadı yukarıdada dediğim gibi.
modem kalitesi ise yine 2 farklı modem denedim, a.p. üzerinden bağlantı sağlıyorlar, yanlış bilmiyorsam wifi sürümü (802.11 a/b/g/n) önemli oluyor, gerek laptop gerek a.p. "n" destekliyor dolayısıyla 300 mbps hız görüntü aktarımı için idealdir diye düşünüyorum, ve yine yanlış bilmiyorsam tv wifi modülü'de "n" destekliyor. o zaman sanırım anakartta veya anakart içerisindeki wifi modülünde problem var servis yolu gözüküyor sanırım değilmi? Servis'e ben yeni ürün istiyorum onarım yerine diyebiliyormuyum? vestelin bu konudaki yaklaşımı nasıl oluyor?

cevabınız için teşekkür ederim.

diğer bir konuda sizinle konuşmuştuk chot paneller ile ilgili video yayınlayacaktınız ne oldu acaba? :)

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hocam basit çipset diye bahsettiğiniz, tv nin içindeki wifi modülünü mü kasdediyorsunuz?
Cihaz olarak 2 tane 2019 model farklı model msi laptop denedim, ayrıca samsung smart monitörde sorun olmadı yukarıdada dediğim gibi.
modem kalitesi ise yine 2 farklı modem denedim, a.p. üzerinden bağlantı sağlıyorlar, yanlış bilmiyorsam wifi sürümü (802.11 a/b/g/n) önemli oluyor, gerek laptop gerek a.p. "n" destekliyor dolayısıyla 300 mbps hız görüntü aktarımı için idealdir diye düşünüyorum, ve yine yanlış bilmiyorsam tv wifi modülü'de "n" destekliyor. o zaman sanırım anakartta veya anakart içerisindeki wifi modülünde problem var servis yolu gözüküyor sanırım değilmi? Servis'e ben yeni ürün istiyorum onarım yerine diyebiliyormuyum? vestelin bu konudaki yaklaşımı nasıl oluyor?

cevabınız için teşekkür ederim.

diğer bir konuda sizinle konuşmuştuk chot paneller ile ilgili video yayınlayacaktınız ne oldu acaba? :)
Hatırlayamadım ama panda ile chot karşılaştırması yapmıştım.
Evet TV içindeki wifi modülü.
Peki neden kablosuz ? Hdmı ile bağla rahatına bak hemde daha iyi performans alırsın?

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
176
27
Hatırlayamadım ama panda ile chot karşılaştırması yapmıştım.
Evet TV içindeki wifi modülü.
Peki neden kablosuz ? Hdmı ile bağla rahatına bak hemde daha iyi performans alırsın?
Hocam kablo pek sevmiyorum ayrıca film izlemek vs. değilde daha çok aktif kullanım için düşünüyorum..

evet sanırım chot konusu o idi, ben size sormuştum chot paneller nasıldır diye (pek anlamıyorum) sizde öyle bir cevap vermiştiniz ondan dolayı.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hocam kablo pek sevmiyorum ayrıca film izlemek vs. değilde daha çok aktif kullanım için düşünüyorum..

evet sanırım chot konusu o idi, ben size sormuştum chot paneller nasıldır diye (pek anlamıyorum) sizde öyle bir cevap vermiştiniz ondan dolayı.
He panel konusunda adem hocam daha bilgilidir. Benim görüşüm şöyle diyelim;
LG
Samsung
Sakai
Boe
Auo
Hkc
Chot
Panda

Paneller bilgilendirme videosu da burada.
Aktif kullanım için bence hdmi yönelin, diğer türlü en iyi TV bile işkence

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
176
27
He panel konusunda adem hocam daha bilgilidir. Benim görüşüm şöyle diyelim;
LG
Samsung
Sakai
Boe
Auo
Hkc
Chot
Panda

Paneller bilgilendirme videosu da burada.
Aktif kullanım için bence hdmi yönelin, diğer türlü en iyi TV bile işkence
kablosuz hdmi aktarıcılar hakkında bilginiz varmı önerirmisiniz?

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,009
Denetim masasına gidip güç seçeneklerini ve ek seçenekleri gözden geçirin derim.
Kablosuz bağdaştırıcınız tam performans çalışmalı.
Ayrıca internetten film açıp onu kablosuz yansıtmayı deniyorsanız eğer ona modeminiz yetişemiyor olabilir.

O Çevrimdışı

oksijen

Yasaklı Üye
9 Nis 2022
35
39
ekran yansıtma ile ilgili bir şey sormak istiyorum.
vestel android tv de yansıtma yapmak için telefon ve tv aynı ağa bağlı olması gerekiyor deniyor, ama smart tv de böyle bir şey yok hemen bağlanabiliyorsun.
peki android tv de smart tv deki gibi hemen yansıtma şansım yok mu illa telefon ve tv aynı internet ağına bağlı olması zorunlumu belki bir yöntemi var mıdır diye sormak istedim

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,013
vestel android tv de yansıtma yapmak için telefon ve tv aynı ağa bağlı olması gerekiyor deniyor, ama smart tv de böyle bir şey yok hemen bağlanabiliyorsun.
peki android tv de smart tv deki gibi hemen yansıtma şansım yok mu illa telefon ve tv aynı internet ağına bağlı olması zorunlumu belki bir yöntemi var mıdır diye sormak istedim
Yansıtma için google home uygulamasını kullanın sonucu yazın.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
eger telefon ve tv yi eslestirme yaparsaniz kullanmaniz mantiken mümkün.bunun icin kullanilabilecek uygulamalar zaten var ama niye ayri internet agi kullanmak isteyesiniz ki?

Geri
Üst Alt