Vestel QA9700 MJC Ayarı Hakkında

O Çevrimdışı

onurdogan63

Aktif Üye
19 May 2023
59
30
Canlar merhaba, 6 ay önce Vestel QA9700 65 inç TV almıştım. Kullandığım süredir şunu dedim Vestel gerçekten bu sefer başarmış, güzel bir televizyon. Bir ayar hakkında size danışmak istiyorum; MJC ayarı. Ben televizyonumda bu ayarı aktif ettiğimde görüntü sanki 90fps veya 120fps gibi akıcı ve hızlı oluyor. Fakat karasal yayın bunu kaldırmıyor sanırım, titremeler meydana geliyor karasal yayında. Youtube üzerinde bu ayar aktifken 4K video açıyorum çok güzel akıcılık var ama karasal yayında titremeler meydana geliyor, bu ayar aktifken TV daha öne çıkıyor, daha güzel geliyor, kapalıyken sorun yok. Sizce bu ayar aktifken karasal yayında yaşadığım sorun normal midir acaba ?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Normaldir. Öncelikle bir tanım paylaşımı yapmak adına MJC=MEMC' dir. Söz konusu titreme karasal yayında maksimum 24 fps ile verilen görüntülerin youtube v.b. Ortamlarda 60 fps' ye kadar çıkmasıdır. Motion Estimation Motion Compensation (Tahmini hareketi eşitleme benzeri bir tanım) modu yayından gelen kare saniye hızını (fps) TV donanımının desteklediği kare saniye hızına eşitleyerek maksimum hareketli sahne stabilizasyonunu sağlamayı amaçlar. Karasal yayından gelen sinyal analog olduğu zaman kare saniye hızı stabil şekilde hesaplanamaz ya da aktarım protokolü dezavantajı diyebileceğimiz uydudan gelen sinyalin dijital olması halinde bile sürekli sabit fps değeri vermeyeceği için hesaplama hataları titreme, bozulmalarla kendini gösterir. DVB-T dediğimiz dijital karasal yayın ve üst seviyesi yayın kalitelerine geçme işi dijital platformlar mevcut olduğu için artık mantıklı olmadığından, standart yayın ile bu özelliğin bir esprisi olmaz.

Zaten ayar dikkat ederseniz offline içerik ya da oyun içeriğinin görüntü iyileştirmesiyle ilgili ayarların olduğu menüdedir. :ok

Geri
Üst Alt