Vestel Millenium fişe takılınca standby ışığı yanıp sönüyor

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
İyi günler sayın ustalarımız

Geçen yıl da konusunu açmış olduğum emektar Vestel Millenium 1994 akşam çalışırken gece kendi kendine bozuldu.

Resimde görüldüğü gibi fişe takıldıktan sonra bir türlü standby'a geçmiyor.

output.gif

Güç kartı arızasından şüpheleniyorum ama burada tecrübeli ustalarımız nokta atışı teşhis yaptığı için danışmak istedim.

Acaba sorunu nedir?

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
Güç kartında kondansatörleri kontrol edin şişmiş olan varsa değiştirin

Ustam arka kapağı açtım.

IPS-02 güç kartı.

Sadece kırmızıyla işaretlediğim C347 şişmiş görünüyor. Bir tek bunu değiştirsem yeter mi?
(yeşille işaretlediğim de fotoğrafta şişmiş gibi görünüyor ama gözle bakınca normal görünüyor).

kart448083b7dbd40a04.jpg
kondansatorbd5c78ab4eec4eba.jpg

Voltaj çıkışlarını multimetreyle ölçmeye çalıştım ama acemisi olduğum için sonuçlarından çok emin değilim. 3V ve 5V voltajı sabit tutamıyor, voltajların yüksek başlayıp sonra düşüşe geçtiğini gördüm (mesela 5V başlayıp 2V'a kadar düşüyor sonra tekrar 5V'a çıkıp tekrar düşüyor) 12V'u da ölçtüm ama 12 volta kadar çıkamıyor yanlış ölçmediysem.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Ustam arka kapağı açtım.

IPS-02 güç kartı.

Sadece kırmızıyla işaretlediğim C347 şişmiş görünüyor. Bir tek bunu değiştirsem yeter mi?
(yeşille işaretlediğim de fotoğrafta şişmiş gibi görünüyor ama gözle bakınca normal görünüyor).

kart448083b7dbd40a04.jpg

Voltaj çıkışlarını multimetreyle ölçmeye çalıştım ama acemisi olduğum için sonuçlarından çok emin değilim. 3V ve 5V voltajı sabit tutamıyor, voltajların yüksek başlayıp sonra düşüşe geçtiğini gördüm (mesela 5V başlayıp 2V'a kadar düşüyor sonra tekrar 5V'a çıkıp tekrar düşüyor) 12V'u da ölçtüm ama 12 volta kadar çıkamıyor yanlış ölçmediysem.
Yaşı olan televizyon, birden fazla kapasitör değişimi gerekebilir.
Kapasite metre bulun ölçün.
Ya da o hat üzerinde ne kadar kapasitör varsa değiştirin.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Ustam arka kapağı açtım.

IPS-02 güç kartı.

kart448083b7dbd40a04.jpg

Çok pahalı parçalar değiller eliniz değmişken hepsini değiştirin.Cihazı gece yatarken yada evden çıkarken enerjisini kesin sürekli enerjide kaldığı için bu gibi durumlar oluşuyor

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
Çok pahalı parçalar değiller eliniz değmişken hepsini değiştirin.Cihazı gece yatarken yada evden çıkarken enerjisini kesin sürekli enerjide kaldığı için bu gibi durumlar oluşuyor
Ustam iyi günler
Epey zaman geçti ama bu tv'yi tamir edemedik o yüzden bu konuya geri döndüm. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Özetle ben geçen yaz bu TV'yi de güç kartını da alıp mahalledeki elektronikçi bir ustamıza götürdüm. Usta güç kartını elden geçirdiğini ama tv'ye bağlayınca yine aynı güç kesme durumunun olduğunu söyledi. Sıkıntının güç kartında olabileceğini güç kartı değişirse düzelebileceğini AMA EMİN OLMADIĞINI söyledi.
Kendi tedarikçilerinde de parça bulamamış o yüzden tv 5-6 aydır dükkanda duruyor.

Sizin Vestel ürünlerdeki tecrübenize dayanarak bu modellere özgü yaygın başka arızalar var mıdır belki bizim ustaya söylersem bir daha bakar

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
IPS02 ile IPS02-2 Arasında bile parça farkı var sizin yazdığınız için voltaj değerleri ve soket yapıları tutuyorsa kullanılabilir tv çok eski unutulan bir model olduğu için fazla bir şey diyemiyorum.

Geri
Üst Alt