Vestel LED TV'in görüntüsü gitti

A Çevrimdışı

Ahmo3447

Yeni Üye
29 Haz 2019
47
26
TV'de durduk yere parlaklık gitti neredeyse hiç görünmüyor. TV'nin ilk fişi takıldığında Vestel yazısı normal bir şekilde görünüyor ancak 2 saniye sonra gidiyor. Menüden parlaklığı yükseltmeye çalıştım, sanırım yükseldi ama durum halen aynı. Aynı zamanda fabrika ayarlarına döndürmeyi düşündüm ancak ekranı pek göremediğim için yapamadım.

A Çevrimdışı

Ahmo3447

Yeni Üye
29 Haz 2019
47
26
tlf feneri ile ekran kontrolü yapın hayalet bir görüntü varsa led bar arızası olma ihtimali yüksek
Hocam menüden parlaklığı değiştirirken normal el feneri kullanıyordum yazıların çok az bir nebzede görünmesi için ancak telefon feneri ekranda gökkuşağı oluşturuyor.

A Çevrimdışı

Ahmo3447

Yeni Üye
29 Haz 2019
47
26
led bar arızası görünüyor
Hocam gittim bütün ışıkları kapatıp telefon fenerini ekrana dayadım ve ekran ayarlarını fabrika ayarlarına geri döndürdüm. Bu arada telefon feneri belli renklerde daha etkili görüntüyü gösteriyordu. Durum halen aynı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

led bar arızası görünüyor
Size son bir sorum daha olacak. Acaba çift ekran moduna girmiş olabilir mi? hani şu gözlükle 2 ekrana ayırma modu. Ancak öyle bir husus varki sanırım bu moda girmesi için TV'ye bir cihaz(pc, konsol vs.) bağlı olması gerekiyor.

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
çifte ekran modunada girse panel ledlerini çalışması lazım fenerle baktığınızda hayalet bir görüntü varsa ki var fenerle fabrika ayarlarına döndürdüğünüzü yazmışsınız led arızasına benziyor ayarla vs ile düzelmez

A Çevrimdışı

Ahmo3447

Yeni Üye
29 Haz 2019
47
26
Öncelikle hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bugün TV'nin üzerinde anten kablosu yok iken televizyonu açtım ve sinyal olmadığı için belli bir süre sonra kapanmış. Yaklaşık sanırım herhalde 45 dakika 1 saat geçtikten sonra Televizyonu açtım ve çalıştı, ancak kapatıp açtıktan sonra tekrar çalışmamaya başladı. Ondan sonra ise TV'yi fişten çıkarıp 02:30 03:00 saat sonra TV'yi açtığımda tekrar çalışmaya başladı ve şu an açık durumda.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Öncelikle hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bugün TV'nin üzerinde anten kablosu yok iken televizyonu açtım ve sinyal olmadığı için belli bir süre sonra kapanmış. Yaklaşık sanırım herhalde 45 dakika 1 saat geçtikten sonra Televizyonu açtım ve çalıştı, ancak kapatıp açtıktan sonra tekrar çalışmamaya başladı. Ondan sonra ise TV'yi fişten çıkarıp 02:30 03:00 saat sonra TV'yi açtığımda tekrar çalışmaya başladı ve şu an açık durumda.
Ya LED bar ya da besleme kartı sorunlu sanırım.
LED barları ayrı bir ortamda test etmeniz lazım.
Adem Helvacı'nın YouTube kanalında tamir videoları var onlara bakın derim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Hocam biz eğer böyle devam ederse servise götürmeyi düşünüyoruz.
Tamir olması gerek zaten.
Ya beslemede sorun var ya da ledler sorunlu olduğu için besleme güvenlik amaçlı ledlere elektrik vermeyi kesiyor.
O cihaz tamir olmak zorunda yani.
Yetkili servise verirseniz en azından yapılan iş güvenli olur.
Tüm LED'ler yenileriyle değişir.

Dışarıda herhangi bir esnafa yaptırdığınız zaman tonla üçkağıtçılıkla karşılaşabilme ihtimaliniz var.

1) Sadece arızalı led çubuğu değiştiren
2) Arızalı led çubuktaki arızalı ledi değiştiren
3) Arızalı led çubuktaki ledi iptal edip köprü ile atlayan
4) Ordan burdan çıkma kullanılmış ledleri takan

Tonla üçkağıtçılığı dönebilen bir mevzu kısacası. (Güvenilir esnaf değilse tabi.)

Geri
Üst Alt