Arkadaşlar Merhaba,
Satış sitelerinden birinde gördüğüm bir yazı dikkatimi çekti.
Sizinle paylaşayım;
Ado Hocamdan bir fikir alayım istedim.
İhraç ürünleri sorun çıkarmasın diye cidden 12 tur kontrol mü yapılıyor ?
Türk halkına satılan tv ler 4 tur kontrolden mi geçiyor_?
Türk insanının Vestel nazarında değeri bu mu yani_? (nası da gaza geldiysem =) )
Latife bir yana başkası da denk gelir diye bilir kişiden yüreklere su serpen açıklamayı duyalım istedim.
Saygılar.
Edit : satıcı firma bilgileri kapatıldı.
Arkadaş mal satsın diye açıklamalara KLİMALI TELEVİZYON dahi yazacakmış da utanmış sanırım garibim.
Öncelikle belirteyim böyle bir şey yok, Hangi ürünlerin hangi alanlarda hangi koşullarda ne amaçla testlere tabi tutulduğunu iyi bilirim, Mesela ISI testleri R&D departmanının hemen sol tarafındaki Özel alanda, radyofrekans parazit osilasyon testleri ise ses ve frekans için özel yalıtılmış bir alan olması nedeniyle başka bir yerdedir vs vs.
Ayrıca test operatörlerine bir azami kıstas da getirilmemiştir, adamlar beğenmediyse üstüne 10 farklı test daha uygulama yetkisine sahip kimse hesap soramaz ''Neden fazladan test uyguladın?'' diye.
Bunun dışında nice yurtdışı üretimler var kabul görmeyip geri dönen, bunlardan bahsetmeye gerek görmemiş muhterem, E tabi mal satacak ya
Allah bu satıcı tayfasını nasıl biliyorsa öyle yapsın yahu herifin verdiği ilanda hayır yok herşeyden evvel.
Yukarıda TAM garanti 2 yıl derken aşağıda 3 Yıl garanti demiş.
Hayır yani adam VESTEL i satın aldı da bütün kuralları değiştirdi bizim haberimiz yok ise bir şey diyemem haklıdır.
Ama eğer satın almadıysa bilin ki bu adam
SALLIYOR
İhraç ürünler, Herhangi bir resmi açıklama olmamakla birlikte, yetkili servislerde ikinci sınıf muamele görür zira adı üstünde İHRAÇ dır. Garantisi 2 Yıldır, yetkili servis montaj yapsa dahi iki yıldır bu değişmez.
Ancak bu ürün bir YETKİLİ BAYİ tarafından satılmış ve AHB basılmış ise o zaman 3 yıl garantisi olabilir lakin zaten 3 yıl garantisi olduğunda da otomatikman ücretsiz nakliye ve montaj hizmeti olur. Ancak AHB zaten basamaz o ürüne zira pazarlama kodu sistemde o bayide görünemez, İHRAÇ diye üretilen ürün yurtiçi YETKİLİ BAYİ de görünürse sistemciler HOOOP HEMŞEHRİM derler zaten
yani neresinden baksanız yine de adamın senaryolar tutmuyor. Yaz oraya kardeşim ''Kelepir düşürdüm ucuza satıyorum sonrasına karışmam'' diye, ne diye hemen sattıktan sonra topu VESTEL e sallama ihtiyacı duyuyorsun ki ;)
Bu bahsi geçen ürünler yetkili servis tarafından monte edilse dahi (ki ücretli montaj olur bu) Ürün yine de 2 yıldan fazla garanti almaz
Bunun yanısıra ihraç ithal veya yurtiçi hiç bir ürünün test uygulamaları birbirine farklılık GÖS-TER-MEZ
En azından VESTEL de göstermez ancak diğer sektörlerde gıda tarım ilaç vs varmıdır? vardır.
Tplü tv zamanlarında yurtdışına ihraç giden BEKO marka tv ler ile iç piyasaya verilen ARÇELİK ler farklı oluyormuydu? kesinlikle oluyordu. Ancak seri üretimden 10 saniyede 1 tane çıkan anakartların olduğu günümüzde böyle bir DONANIMSAL ayırım yoktur, tek fark ülkelerine göre dizayn edilen yazılımlarıdır
Arkadaşlar;
Israrla yazıyorum,
İHRAÇ FAZLASI ÜRÜNLERİ ALMAYINIZ- ALMAYINIZ - ALMAYINIZ
sevgilerimle
EDİT: İkinci sınıf muamele konusuna açıklama getireyim yanlış anlaşılmasın.
''Demek ihraç ürünsün heeeee, al sana o zaman'' diyip ürünü duvara çarpmıyorlar elbette lakin örnek bir panel arızanızda yurtiçi ürünlerde hakkınız olan bir üst model ile değişim konusunda (Panel bulunamazsa vs) böyle bir uygulamaya tabi olmazsınız. Direkt para iadeniz yapılır ki bu da sizin büyük zarar görmenize neden olur zira fatura bedeli üzerinden iade yapılacağı için o paraya o emsalde başka tv almkanız mümkün olmaz.
Buna benzer 5 farklı örnek daha verebilriim size, ancak malum bu gün çarşamba artık çıkmam lazım.
Gelmeyin böyle oyunlara, 3-5 fazla verip yurtiçi üretimleri alın lütfen