Merhaba, Vestel Flora Doğa 12000 klima aldım. Bugün montajı yapıldı ama hiç memnun kalmadım. Ben iş yerindeydim, evde kardeşim vardı. Biz henüz elektrik tesisatı çekmemiştik. Kurulum yapılan yere göre halledecektik. Montaja orta yaşlarda bir usta ile genç bir arkadaş gelmiş. İşi ona öğretiyor olmalı ki çoğu şeyi ona yaptırmış. Klimayı hiç çalıştırmadan gitmişler. Vakumu da maksimum 2 dakika sürmüş. Montaj bittikten sonra eve geldiğimde elektrikten az çok anlayan kardeşim dış ünitedeki kablo bağlantılarının hatalı olabileceğini söyledi. Faz nötre, nötr faza bağlanmış dedi. Ben de şüpheye düştüğümden prizi takarak çalıştırmasını yapmadık. Kurulum için beni arayan servisi aradım. Servis montaja gelen ustanın numarasını verip aramamı iletti. Arayıp durumu ustaya anlattığımda ters ters konuşup ''sen nerden biliyorsun, ben taktım işte sorun yoktur, ver 220'yi çalıştır çatlarsa patlarsa sorumluluk benim'' dedi. Yani pek laftan anlayan biri değildi. Biz de tamam dedik taktık prize. Klima çalıştı ama ısıtması hiç çalışmıyor. Isıtmaya alınca hemen duruyor ve tepki yok. Soğutması çalışıyor ama pek bir şey anlamadık. Sanki sadece fan çalışıyor gibiydi. Bu sefer direk Vesteli aradım. Talep açtılar 20 dk sonra yine aynı yetkili servis aradı ve Pazartesi gününe randevu verdi. Tekrar kontrol edeceklerini ilettiler. Müşteri hizmetleri kanalı ilgiliydi hemen döndüler ve endişe etmememi söylediler ama benim içim rahat değil. Dış ünitedeki yaptıkları bağlantının resmini atıyorum. Sizce bu bağlantı doğru mu? İç üniteye de bakmak istedik ama sökemedik. Orada durum ne bilmiyoruz. Ayrıca vakumlamayı 2 dakikada bitirip hadi gidelim deyip gitmişler. Bu kadar kısa sürede doğru düzgün vakum olmuş mudur? Bu durumda ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.