VESTEL 65UD9000 HDR PROBLEMİ

J Çevrimdışı

jediwalker

Yeni Üye
17 Nis 2020
13
Televizyon normal yayınlarda çok iyi fakat netflix üzerinden hdr bir görüntü açınca görüntü soluklaşıyor renkler bozuluyor. Bildiğim kadarıyla tv nin dolby vision desteği var ama netflix üzerinde dolby vision ibaresini görmüyorum. Bu yazılım güncellemesi ile mi düzelir bir öneriniz var mı hdr da cidden üzüyor bu cihaz beni.

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Valla hocam 58ud8200 var bende de, hdr bir içerik açtığım zaman renk patlaması yaşamam gerekirken soluklasiyor ekran, ışığı azalıyor resmen, bir sorun var evet ben de çözemedim. Pc yi bağlayıp hdr aktif ediyorum windows 10 da deli gibi aydınlık, ama başka bir yerden hdr açınca soluk. Çözemedim ben de.

Dolby vision içerik tespit edince DV açıyor zaten otomatik hocam, ek bir ayar yok ona. DV si de çok kötü ama :/

J Çevrimdışı

jediwalker

Yeni Üye
17 Nis 2020
13
Windows da iyi sonuç alıp netflix vb de kötü olmasının sebebi netflix in yazılım sürümü de olabilir çünkü eğer bir tv de dolby vision desteği varsa netflix onu kendi içeriğinin üstünde desteklediğini gösteriyor. Hocam birde youtube dan ve ya indirdiğim dolby vision görüntüleri izlerken ayarlardan görüntü kısmına geldiğimde parantez içinde hdr yaziyor (HDR) dolby olunca dolby ve ya vision yazıyor diye okumuştum.

https___blogs-images.forbes.com_johnarcher_files_2017_09_Netflix4KDolbyVisiononAppleTV.jpg

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Windows da iyi sonuç alıp netflix vb de kötü olmasının sebebi netflix in yazılım sürümü de olabilir çünkü eğer bir tv de dolby vision desteği varsa netflix onu kendi içeriğinin üstünde desteklediğini gösteriyor. Hocam birde youtube dan ve ya indirdiğim dolby vision görüntüleri izlerken ayarlardan görüntü kısmına geldiğimde parantez içinde hdr yaziyor (HDR) dolby olunca dolby ve ya vision yazıyor diye okumuştum.

https___blogs-images.forbes.com_johnarcher_files_2017_09_Netflix4KDolbyVisiononAppleTV.jpg

Hocam dolby vision aktif olduğunda kendine özel ekran görüntü ayarlari çıkıyor. Ayrıca ekranım sah üstünde dolby vision logosu beliriyor birkaç saniyeliğine, ama inan hdr la daha iyi, DV seçenekleri çok kisitli, standart profiller var ayarlarıyla oynayamıyorsun hiçbir şey değişmiyor, sinema modu bile yok.

DV dark, light, sport, game, dynamic var ve hepsi birbirinden rezalet.

J Çevrimdışı

jediwalker

Yeni Üye
17 Nis 2020
13
Hocam dolby vision aktif olduğunda kendine özel ekran görüntü ayarlari çıkıyor. Ayrıca ekranım sah üstünde dolby vision logosu beliriyor birkaç saniyeliğine, ama inan hdr la daha iyi, DV seçenekleri çok kisitli, standart profiller var ayarlarıyla oynayamıyorsun hiçbir şey değişmiyor, sinema modu bile yok.

DV dark, light, sport, game, dynamic var ve hepsi birbirinden rezalet.
Hocam bende o seçenekler çıkmıyor işte.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ben pek anlamam ,tv'm çok eski kart olarak ama ,yazılım güncellemesi yapıldı mı ,hangi şartlarda yapıldı ,kullandığın videolar orjinal mi,yoksa internetten gördüklerin mi,bir tvde DV renk seçeneği çıkması diğer tvde çıkmaması normal değil ,bu farklı yazılım anlamına gelir :ok

J Çevrimdışı

jediwalker

Yeni Üye
17 Nis 2020
13
Ben pek anlamam ,tv'm çok eski kart olarak ama ,yazılım güncellemesi yapıldı mı ,hangi şartlarda yapıldı ,kullandığın videolar orjinal mi,yoksa internetten gördüklerin mi,bir tvde DV renk seçeneği çıkması diğer tvde çıkmaması normal değil ,bu farklı yazılım anlamına gelir :ok
Yazılım güncellemesi yapılmadı hocam aldığım gibi hiç gelmedi güncelleme, bugün vestelle konuştum biz cihazınızı kontrol etcez gerekirse güncelleme dosyasını atcaz size dediler. DV videolar orjinal hocam. DV video açınca da (HDR) olarak görünüyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yazılım güncellemesi yapılmadı hocam aldığım gibi hiç gelmedi güncelleme, bugün vestelle konuştum biz cihazınızı kontrol etcez gerekirse güncelleme dosyasını atcaz size dediler. DV videolar orjinal hocam. DV video açınca da (HDR) olarak görünüyor.
Merkez ile irtibata geçmen çok iyi olmuş,hatta sıkıntının göründüğü kısa bir video da kendin çek ,elinin altında bulunsun :ok

Geri
Üst Alt