Vestel 65QA9700 kapanmama sorunu

P Çevrimdışı

primeefps

Yeni Üye
11 Ara 2022
4
24
Merhaba arkadaşlar. Vestel 65QA9700 model TVye sahibim alalı 9 ay oldu. TV bazen hiç bir şekilde kapanmıyor. Kumandadan örneğin kapatma tuşuna bastığımda hiç bir şekilde kapanmıyor, aynı şekilde TVnin altındaki kapatma düğmesine bastığımda da kapatmıyor. Tek çözüm fişi çekmek oluyor, çekip taktıktan sonra düzeliyor fakat bir süre sonra tekrar ediyor.

Bu sorunu eskiden nadiren yaptığından dert etmezdim fakat bu aralar sıklıkla yapıyor. 2 hafta önce neredeyse her gün yapmaya başlamıştı, 2 hafta önce TVyi sıfırladım, sorun çözülmüş gibi derken bugün tekrarladı. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu?

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Kumanda üzerindeki standby tuşuna bir kez bas çek yaptığınızda telefondaki gibi tv uyku moduna alınır kapanmış olmaz.
Standby tuşuna 3-5 Saniye basılı tutun ekrana uyarı mesajı gelecek kapat seçeneği üzerinde "OK" Tuşuna basın.

S Çevrimdışı

sametabi1

Yeni Üye
21 Kas 2021
10
27
Aynı model bende de var ve aynı sorunu yaşadım.Aslında çok uzun zamandır başıma gelmiyor ama gerçekten de televizyon bazen kapat sinyalini algılamıyor,kronik bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.Başka forumda HBBTV'nin kapatılması tavsiye edilmişti nedenini unuttum ama kullanmıyorsanız kapatın.Ayrıca TV kapalıyken kumandanın pillerini çıkarıp kapat tuşuna en az 3sn basılı tutun sonra tekrar takın.Belki de bunları yaptığımdan artık başıma gelmiyor çünkü başka da bir şey yapmadım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aynı model bende de var ve aynı sorunu yaşadım.Aslında çok uzun zamandır başıma gelmiyor ama gerçekten de televizyon bazen kapat sinyalini algılamıyor,kronik bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.Başka forumda HBBTV'nin kapatılması tavsiye edilmişti nedenini unuttum ama kullanmıyorsanız kapatın.Ayrıca TV kapalıyken kumandanın pillerini çıkarıp kapat tuşuna en az 3sn basılı tutun sonra tekrar takın.Belki de bunları yaptığımdan artık başıma gelmiyor çünkü başka da bir şey yapmadım.
Olabilir ,aklıma gelmişti ama yazmadım.Gerçi hbbtv değil de arkada çalışmaya çalışan programlar demiştim,bu yüzden de son yüklenen apkları sil demiştim :ok

S Çevrimdışı

sametabi1

Yeni Üye
21 Kas 2021
10
27
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
USB harddisk bağlıysa onu durdurmak için de bekliyor olabilir.
Ama uyku modu doğru.
Vestel Android televizyon kullanmadım ama kapatma/güç tuşuna uzun süre bastığınızda kapat/yeniden başlat gibi seçenekler gelir.
Android'in kendisine ait bir olay bu, her telefonda da mevcut.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
https://tavsiyeforumu.com/konu/hbbtv-kapatmak.8399/. Buradaymış zamanında gördüğüm konu.Sen de yazmışsın evet hatta ByTroll de yazmış bu forumda çok yazan yok galiba :rock
Eskiden 2 kişiydik yazan,baktım olmuyor 2 kişi ile ,sonradan ayaklanınca 6 olduk :haha1 , bu arada o konudaki tv linux dediğimiz standart smart tvler,bu tv ise android,ikisi de linux çekirdeği kullanır ama biri kısa sürede kapanırken diğeri yaptığı extradan işlemler nedeni ile kapanma süresi uzaya bilir.Linux smart tvlerde smart uygulaması web kodu ile çalışır,ayrıca uygulanma yüklenmez bu neden ile linux smartların kapanmasının uzaması hatta serttifika hatasının vermesinin nedeni genelde gittiği serverden kaynaklı olduğundan ilk akla gelen hbbtv dir.Androidlerde ise ilk akla gelen kurulan uygulamalardır :ok

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Android tv ye hbb nin bir etkisi yok

P Çevrimdışı

primeefps

Yeni Üye
11 Ara 2022
4
24
Merhaba, HBBTV kapalı zaten, teknik servis geldiğinde hbbtv kapattı başka yapılacak bişey yok dedi. Hâlâ çok nadirende olsa bu sorunu yaptığı oluyor. Standby modunu falan biliyorum bu arada arkadaşlar, 3 sn basılı tutunca o kapatma menüsüde gelmiyor tvde, zaten tv üzerindeki güç tuşundanda kapanmıyor.
Sizin dediğiniz pilleri çıkarma mevzusunu denemedim. En yakın zamanda deneyeceğim. Teşekkürler.

USB harddisk bağlıysa onu durdurmak için de bekliyor olabilir.
Ama uyku modu doğru.
Hiç bir şey bağlı değil. Bi kaç kişide daha gördüm bu sorunu, bilmiyorum nedenini. Kumandadan sorun olsa tv üzerindeki güç tuşu çalışırdı.
Bu arada, yanlış hatırlamıyorsam bu sorun olduğunda tvnin fişini çekmesem yani tv açık kalsa, üstünden belli bir süre bu sorun kendiliğinden çözülüyordu.
Bu arada, bu sorun olduğunda tvnin ayarlar menüsünden yeniden başlat diyebiliyorum fişi çekmektense buda işe yarıyor. TV yeniden başlatıldıktan sonra sorun olmuyor.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt