Vestel 65Q9900 Dolby vision nasıl kullanılır

Q Çevrimdışı

quenFox

Yeni Üye
31 Ocak 2023
1
24
Merhabalar başlıkta belirttiğim televizyonda dolby vision kullanmak için ne yapmalıyım. Çanak antenden gelen sinyali uydu anten kablosu ile televizyona bağlıyorum şu anda. Kullanım kılavuzunda HDMI girişinden falan bahsediyo. Görüntü modunda da dolby vision seçeneği çıkmıyor.

turkomans Çevrimdışı

turkomans 

Aktif Üye
8 Ara 2019
149
31
Merhaba netflix, amazon gibi platformlarda son 3-4 yıldır çıkan içerikler dolby vision destekli oluyor genelde. Sistem ayarlarından dolby bildirimi seçeneğini açıp uyumlu bir film açtığınızda bu bildirimi görüyorsunuz. Ekran ayarlarına girdiğinizde de otomatik dolby vision parlak moduna girdiğini göreceksiniz. Netflix dolby vision için UHD paketi aboneliği istiyor ama Amazonda düz 7 liralık abonelik yeterli. TV yayınları ise bırakın dolby’yi 4k desteklemiyor daha.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
dolby için içeriğinde dolby olması lazım, normal yayınlarda böyle bir teknoloji yok, işin ilginci yayınlarda özellik bile yok.
dostumuzun dedği gibi, netflix, amazon, youtube gibi platform yada, usb ye indireceğiniz dolby destekli videolarla izleyebilirsiniz.
örnek deneme için ;

lospepes Çevrimdışı

lospepes

Yeni Üye
21 Ara 2022
16
25
dolby için içeriğinde dolby olması lazım, normal yayınlarda böyle bir teknoloji yok, işin ilginci yayınlarda özellik bile yok.
dostumuzun dedği gibi, netflix, amazon, youtube gibi platform yada, usb ye indireceğiniz dolby destekli videolarla izleyebilirsiniz.
örnek deneme için ;

hocam bendede 65Q9900 model tv var netflix amazon primeden dolby vision destekli film açınca karıncalı görüntü veriyor bunun nedeni nedir

turkomans Çevrimdışı

turkomans 

Aktif Üye
8 Ara 2019
149
31
hocam bendede 65Q9900 model tv var netflix amazon primeden dolby vision destekli film açınca karıncalı görüntü veriyor bunun nedeni nedir
Bana sormamışsınız ama bir görsel paylaşır mısınız?

Buhu
Bunu neden istedim çünkü ben de kendi televizyonumda ilk başta öyle sandım ama zannımca vision için kullanılan kamera filtresi filmi hafif karıncalı yapıyor. Bence daha güzel oluyor.

Son düzenleme:
lospepes Çevrimdışı

lospepes

Yeni Üye
21 Ara 2022
16
25

Buhu

Bunu neden istedim çünkü ben de kendi televizyonumda ilk başta öyle sandım ama zannımca vision için kullanılan kamera filtresi filmi hafif karıncalı yapıyor. Bence daha güzel oluyor.
görüntü hiçbir şekilde yok
resim_2023-02-01_000511004.png

Geri
Üst Alt