Vestel 55UD9360 Maceram

F Çevrimdışı

Frenzy 

Aktif Üye
11 Mar 2019
491
40
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 hafta önce gg üzerinden Vestel 55UD9360 model tvyi sipariş ettim. Ben tv hakkında inceleme yzamaya niyetliydim ama kısmette önce sorunlarını yazmak varmış.

Tvde ilk karşılaştığım sorun şu oldu, photoshopta magic wand ile birseyler seçiliymiş gibi renkli çizgiler:

20190402_160044_HDR.jpg
20190402_155918_HDR.jpg
20190402_155913_HDR.jpg
20190402_155904_HDR.jpg


Aynı zamanda renk homojenitesi de biraz sıkıntılıydı:


20190321_212711_HDR.jpg
20190321_212708_HDR.jpg


Servis geldi yazılım güncellemesi yaptı. 4.35 olan yazılım sürümü 5.70 oldu. Ama aynı sorunla bilgisayar tvye bağlıyken yine karşılaştım:

20190408_230744_HDR.jpg


Ama ben nedense bu sorunun tvden, daha doğrusu panelden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü emin olmak için tvyi bir süre kendi uydu alıcısıyla denedim ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Harici bağlantılarda bu sorun oluyordu. Belki de tamamen rastlantı, bilemiyorum.

En son ekranda 3 adet yukarıdan ekranın ortasına kadar inen renksiz çizgi farkettim. Karşıdan bakınca belli olmuyor ama yandan 2 tanesi adamın saçının sol üstünden aşağı doğru kendini gösteriyor:

20190409_195059_HDR.jpg


Servis bugün arayıp panel değişiminin onaylandığını söyledi. Ben de tv değişimi olmaz mı? diye sordum. Bunun için merkezden onay gerektiğini söyleyip talebimi merkeze aktaracaklarını, onların da bana 1-2 gün içinde dönüş yapacaklarını söylediler. Tv henüz 1 aylık bile değil ama hem bu kadar yeni bir televizyonun tamir görüp panelinin değişmesi içime sinmiyor hem de değişim kabul edilse bile kutudan çıkacak yeni cihazın başıma benzer dertler açabileceği ihtimali de beni düşündürmüyor değil. Tv ile ilgili beğenmediğim baska seyler de var ama onları da yapabilirsem tv incelemesinde yazayım diyorum. Gelismeleri buradan aktarmaya devam edeceğim. Beni dinlediğiniz icin teşekkür ederim.. :bye
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
21,289
64
Senin adına üzüldüm,değişimde ısrar et bence,gerekirse vestelin ana sayfasındaki mesajlaşma ile durumu ilet,veya durumu eposta atıp bildir,panel tamirine girme hiç (tabii ben teraspy olarak nasıl davranırdım,sorusunun da cevabını veriyorum sana :) )
 
emreuguz Çevrimdışı

emreuguz

Aktif Üye
9 Nis 2019
149
36
Keşke müşteri memnuniyeti kapsamında birebir değişim yapsalar..
Yine tamir e yönlendirirseler şikayetvar ve twitter a yazın..
İnşallah yolunuz THH kapılarına düşmez.
Geçmiş olsun.
 
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,239
62
Yeni bir televizyonda böyle bir sorun olması üzücü,geçmiş olsun.İnşallah yenisiyle değişim olur,ısrarcı olun.Elektronik işi biraz şans işi ama bu kadar da olamaz.
 
A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
622
Ud serisinde bana göre özellikle va panellerde soluk renkler, yüz yanığı gibi panel yada yazılımsal hatalar mevcut. şikayet var ve benzeri sitelerdede özellikle renklerdeki solukluk şikayetleri mevcut. Banada ışık sızması nedeniyle, 49ud9200 verildi değişimden, Işık sızması malesef bu üründede var, onu geçtim fakat üstüne basarak söylüyorum eski tv (48ua9300) görüntü kalitesi olarak çok daha iyi idi. qui menü yazılımından mı yoksa ud serisinden mi bilmiyorum görüntü kalitesi vasat.
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Selamlar;

''Panel değişimi onaylandı'' sözü bile dakika 1, Gol 1 dedirtir bana.

''Lütfetmişler'' demek geldi içimden birden :kop

Hayır yani panel değişimi onaylanmasa ne olacaktı? ''Baktık bize göre sorun yok böyle izleyin'' mi diyeceklerdi :kiskis

Neyse işin şakası bir yana, VESTEL efendi de çalışan belli başlı bir işgüzar grubu var. Bu muhteremler, kurum içi performans verilerini arttırmak adına (Zira VESTEL de son bir kaç yıldır her şey PUAN denen saçma bir düzen üzerine kurulu) ne kadar az ürün değişir ise o kadar yüksek puan mantığından hareketle İKNA TİMLERİ oluşturmuş durumdalar. Siz değişim talep ettiğinizde, şirin mi şirin, tatlı tatlı konuşan bıcır bıcır kızcağızlara sizleri aratıp onarıma ikna etmeye uğraşıyorlar. Biraz daha ilerlerse konu ''Milli Servet'' damarından da girmeye çekinmezler diye düşünüyorum.

Burada lafım aslında servislere değil. Bakmayın siz onların unvanlarının başında YETKİLİ ibaresi olduğuna, teknik olarak aslında hiç bir şeye karar verme YETKİLERİ yoktur.

Onlar gidip görüp, gördüğünü merkeze aktarmakla mükellef aracı birimlerdir artık.

Yetkili servis dediğiniz şey eskidendi. Gider, görür, anlar, analiz eder, çözer ve döner di.

Ülkemizdeki eğitim politikası başta olmak üzere bir çok negatif etken nedeniyle ARTIK, yetkili servis dünyasında hamallık yapmak isteyen kişi bulmak çok zor.

ÇALIŞMAK isteyen demedim dikkat ederseniz zira artık bir yetkili servis çalışanı kendisini TEKNİSYEN olarak değil HAMAL olarak görmektedir.

Buradan emektar hamal kardeşlerimize selam olsun amacım elbette ki onların mesleklerini yermek değil, ne demek istediğimi özellikle VESTEL yetkili servisinde çalışanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

Adam 20 yıllık beyaz eşya USTAsıdır, siz bu adama sabahtan akşama kadar 4-5 inci kata buzdolabı taşıtırsınız, adam da ''Başlarım böyle işe'' der işi bırakır gider kendi dükkanını açar. Gitti bir usta, gitti sağlam bir kalfa, gitti bir usta daha, aha o da bırakıp gitti derken bakmışsınız ki sektörde KALİFİYE bir tane bile adam kalmamış.

Bakınız şu an dükkan açıp işleten 100 işletme sahibinin abartısız 70 i mutlaka yetkili servislerden ayrılan personellerdir.


Neyse bu çok derin konu bunu sonra tartışırız, sizinle ilgili olan kısma geri dönelim.

Sizin evinize gelip de bu sorun ile ilgili olarak, aslında sizin de yapabileceğiniz yazılım yükleme faaliyeti dışında fikir yürütüp müdahale yetisine (yetki değil yeti= yetenek) sahip hiç kimseyi bulamazsınız (İstisnalar hariç)

Dolayısıyla gelip bakıp ''Hıııı, bir yazılım yükleyelim bakalım'' cümlesini kurmanın ötesinde yapabilecek bir şeyleri de yok.

Yani günümüz yetkili servislerinin size orada kalkıp da ''Beyefendi yaşanan bu sorun, video processor ünitesinden alınan kodların, yatay tarama satırında işlenmesi esnasında meydana gelen bir encode hatasının sonucudur. Çözümü için önce bir yazılım yüklemesi yaparak test edip sorunun kaynağının software olup olmadığını teyit edeceğiz, eğer düzelmez ise hardware müdahale amaçlı yanımızda bir adet kart getirdik, bununla da düzelmez ise panel arızasıdır. Eğer panel arızalı ise ve onarım için onay vermezseniz ki bu sizin şu koşullarda yasal hakkınızdır (30 gün içi arıza koşulsuz değişim hakkı verir tüketiciye) o durumda ürün değişimi için rapor yazacağım ve fabrika yeni ürün gönderecek biz de yeni gelen ürün ile sizin televizyonunuzu değiştireceğiz'' demesini beklemeyiniz.

Zira onun artık bütün yetkileri alınmıştır VESTEL efendi tarafından. Onlar sadece aracı kurumdur, onlar VESTEL efendinin sahadaki gözleridir sadece. Gidip görüp, gördüğünün resmini sisteme yükleyip, karar verilmesini bekleyen işletmelerdir onlar.

Dikkat ederseniz size yasal haklarınızdan dahi bahsetmemiş, bu konuda bilgi vermemişler.

Bu onların art niyetli olmalarından değil ellerinin kollarının bağlanmasından kaynaklanan bir durumdur.

Zira eğer size bilgi verirlerse süreç uzayacak, süreç uzarsa çağrının açık kalma süresi uzayacak, çağrı uzun süre açık kalırsa NPS puanları düşecek, NPS puanları düşerse yıl sonunda ona ''Hııııııııııı seni gidi KÖTÜ servis seniiiiiii'' diyecek veeee, ya ceza kesecek ya da sözleşmesini feshetmekle tehdit edecekler.

Sizin gibi 10 müşteri olsa ve bu 10 müşteriye de AHLAKİ yoldan yaklaşırsa bu servis, yıl sonunda kapatılma olasılığı %70 dir.

Ne demiştik? VESTEL de her şey PUAN artık. Puan yüksek ise iyisiniz, Düşük ise kötü. Bu kadar basit.

Bu durumda sizin evinize gelen yetkili servisin değil, Bu sistemi bu güzide markaya dayatan BEYİNSİZ tayfasının AHLAK olguları sorgulanmalıdır zira bizler artık VESTEL in yıllar önce olduğu gibi GERÇEK müşteri odaklı yaklaşımlarını görmek istiyoruz.

Bir dönem bütün yetkili servisleri TEŞEKKÜR peşinde koşturdular, Yetkili servisler müşterilerine yalakalık yapmaya başladı yeter ki o müşteri, Müşteri hizmetlerini arayıp da ''Aayyyy şu servis mükemmel bir iş yaptı, özellikle RIFKI USTANIIIINNNNNN ellerine sağlık diyoruuuummm'' denmesi için servis elemanları işlerini güçlerini bıraktı ve milletin çatılarındaki kiremitleri değiştirmeye başladı artık.

Bakın bu da anlattığım olayın videosu, Bu videodaki servis, oldukça yakın bir arkadaşımdır. Anlatılan konu kurgu değil tamamen gerçektir.
Bir göz ile baktığınızda gerçekten bir müşterisini mutlu etmiş olması kadar güzel bir şey yoktur bir yetkili servisin.



Ancak bu videodan sonra tüm servisler işi gücü bıraktı artık. herkes bir puan kapma, teşekkür kapma yarışına girdi. Onlar teşekkür peşinde koşarken köylü ali dayım hizmet için sırasını bekler oldu ama o sıra bir türlü gelemedi çünkü bir müşterisinin gönlünü yapmak isteyen servis, Sıradaki diğer müşterisini unuttu.


Laf lafı açtı, konu da çok uzadı farkındayım, bu yazdıklarımın büyük bölümü kitabımda var zaten ama bazı saygı duyduğum kişiler nedeniyle halen baskıya vermedim, yoksa daha neler neler okursunuz da, neyse ..


Sevgili Dostum;

Tüketiciyi koruma kanunu 11-b (6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu) ve buna keza garanti belge yönetmeliği 56 ile 84 de dahil olmak üzere tüm yasalar, sizin yasal olarak değişime hakkınız olduğunu yazar, buna da ne Ahmet bey'in kendisi, (Sn. Ahmet Nazif Zorlu) Ne de o fabrikanın en tepesindeki en yetkili adam dahi karşı çıkamaz zira ülkemizde hiç kimse kanunlardan daha üstün değildir. her şeyi geçtim, Ahmet bey şu size yapılanı şahsen duymuş olsa bu kararı alanın alnını karışlar samimiyetle yazıyorum.

Ahmet bey ile birkaç kere sohbet etme ve aynı ortamda çalışmış olma fırsatı bulmuş birisi olarak samimiyetle yazıyorum ki kendisinin iş disiplini ile iş ahlakı ülkemizde çok sayılı kişilerde bulunur.

Kendisi hiç sevilmez, çok da taşlanır ancak buralara basmacılıktan geldiğini hiç unutmamış birisidir bu dahi yeterlidir benim için.

Dik durun ve ürün değişimi talep edin, geri adım atmayın lütfen :ok
 
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
21
Selamlar;

''Panel değişimi onaylandı'' sözü bile dakika 1, Gol 1 dedirtir bana.

''Lütfetmişler'' demek geldi içimden birden :kop

Hayır yani panel değişimi onaylanmasa ne olacaktı? ''Baktık bize göre sorun yok böyle izleyin'' mi diyeceklerdi :kiskis

Neyse işin şakası bir yana, VESTEL efendi de çalışan belli başlı bir işgüzar grubu var. Bu muhteremler, kurum içi performans verilerini arttırmak adına (Zira VESTEL de son bir kaç yıldır her şey PUAN denen saçma bir düzen üzerine kurulu) ne kadar az ürün değişir ise o kadar yüksek puan mantığından hareketle İKNA TİMLERİ oluşturmuş durumdalar. Siz değişim talep ettiğinizde, şirin mi şirin, tatlı tatlı konuşan bıcır bıcır kızcağızlara sizleri aratıp onarıma ikna etmeye uğraşıyorlar. Biraz daha ilerlerse konu ''Milli Servet'' damarından da girmeye çekinmezler diye düşünüyorum.

Burada lafım aslında servislere değil. Bakmayın siz onların unvanlarının başında YETKİLİ ibaresi olduğuna, teknik olarak aslında hiç bir şeye karar verme YETKİLERİ yoktur.

Onlar gidip görüp, gördüğünü merkeze aktarmakla mükellef aracı birimlerdir artık.

Yetkili servis dediğiniz şey eskidendi. Gider, görür, anlar, analiz eder, çözer ve döner di.

Ülkemizdeki eğitim politikası başta olmak üzere bir çok negatif etken nedeniyle ARTIK, yetkili servis dünyasında hamallık yapmak isteyen kişi bulmak çok zor.

ÇALIŞMAK isteyen demedim dikkat ederseniz zira artık bir yetkili servis çalışanı kendisini TEKNİSYEN olarak değil HAMAL olarak görmektedir.

Buradan emektar hamal kardeşlerimize selam olsun amacım elbette ki onların mesleklerini yermek değil, ne demek istediğimi özellikle VESTEL yetkili servisinde çalışanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

Adam 20 yıllık beyaz eşya USTAsıdır, siz bu adama sabahtan akşama kadar 4-5 inci kata buzdolabı taşıtırsınız, adam da ''Başlarım böyle işe'' der işi bırakır gider kendi dükkanını açar. Gitti bir usta, gitti sağlam bir kalfa, gitti bir usta daha, aha o da bırakıp gitti derken bakmışsınız ki sektörde KALİFİYE bir tane bile adam kalmamış.

Bakınız şu an dükkan açıp işleten 100 işletme sahibinin abartısız 70 i mutlaka yetkili servislerden ayrılan personellerdir.


Neyse bu çok derin konu bunu sonra tartışırız, sizinle ilgili olan kısma geri dönelim.

Sizin evinize gelip de bu sorun ile ilgili olarak, aslında sizin de yapabileceğiniz yazılım yükleme faaliyeti dışında fikir yürütüp müdahale yetisine (yetki değil yeti= yetenek) sahip hiç kimseyi bulamazsınız (İstisnalar hariç)

Dolayısıyla gelip bakıp ''Hıııı, bir yazılım yükleyelim bakalım'' cümlesini kurmanın ötesinde yapabilecek bir şeyleri de yok.

Yani günümüz yetkili servislerinin size orada kalkıp da ''Beyefendi yaşanan bu sorun, video processor ünitesinden alınan kodların, yatay tarama satırında işlenmesi esnasında meydana gelen bir encode hatasının sonucudur. Çözümü için önce bir yazılım yüklemesi yaparak test edip sorunun kaynağının software olup olmadığını teyit edeceğiz, eğer düzelmez ise hardware müdahale amaçlı yanımızda bir adet kart getirdik, bununla da düzelmez ise panel arızasıdır. Eğer panel arızalı ise ve onarım için onay vermezseniz ki bu sizin şu koşullarda yasal hakkınızdır (30 gün içi arıza koşulsuz değişim hakkı verir tüketiciye) o durumda ürün değişimi için rapor yazacağım ve fabrika yeni ürün gönderecek biz de yeni gelen ürün ile sizin televizyonunuzu değiştireceğiz'' demesini beklemeyiniz.

Zira onun artık bütün yetkileri alınmıştır VESTEL efendi tarafından. Onlar sadece aracı kurumdur, onlar VESTEL efendinin sahadaki gözleridir sadece. Gidip görüp, gördüğünün resmini sisteme yükleyip, karar verilmesini bekleyen işletmelerdir onlar.

Dikkat ederseniz size yasal haklarınızdan dahi bahsetmemiş, bu konuda bilgi vermemişler.

Bu onların art niyetli olmalarından değil ellerinin kollarının bağlanmasından kaynaklanan bir durumdur.

Zira eğer size bilgi verirlerse süreç uzayacak, süreç uzarsa çağrının açık kalma süresi uzayacak, çağrı uzun süre açık kalırsa NPS puanları düşecek, NPS puanları düşerse yıl sonunda ona ''Hııııııııııı seni gidi KÖTÜ servis seniiiiiii'' diyecek veeee, ya ceza kesecek ya da sözleşmesini feshetmekle tehdit edecekler.

Sizin gibi 10 müşteri olsa ve bu 10 müşteriye de AHLAKİ yoldan yaklaşırsa bu servis, yıl sonunda kapatılma olasılığı %70 dir.

Ne demiştik? VESTEL de her şey PUAN artık. Puan yüksek ise iyisiniz, Düşük ise kötü. Bu kadar basit.

Bu durumda sizin evinize gelen yetkili servisin değil, Bu sistemi bu güzide markaya dayatan BEYİNSİZ tayfasının AHLAK olguları sorgulanmalıdır zira bizler artık VESTEL in yıllar önce olduğu gibi GERÇEK müşteri odaklı yaklaşımlarını görmek istiyoruz.

Bir dönem bütün yetkili servisleri TEŞEKKÜR peşinde koşturdular, Yetkili servisler müşterilerine yalakalık yapmaya başladı yeter ki o müşteri, Müşteri hizmetlerini arayıp da ''Aayyyy şu servis mükemmel bir iş yaptı, özellikle RIFKI USTANIIIINNNNNN ellerine sağlık diyoruuuummm'' denmesi için servis elemanları işlerini güçlerini bıraktı ve milletin çatılarındaki kiremitleri değiştirmeye başladı artık.

Bakın bu da anlattığım olayın videosu, Bu videodaki servis, oldukça yakın bir arkadaşımdır. Anlatılan konu kurgu değil tamamen gerçektir.
Bir göz ile baktığınızda gerçekten bir müşterisini mutlu etmiş olması kadar güzel bir şey yoktur bir yetkili servisin.



Ancak bu videodan sonra tüm servisler işi gücü bıraktı artık. herkes bir puan kapma, teşekkür kapma yarışına girdi. Onlar teşekkür peşinde koşarken köylü ali dayım hizmet için sırasını bekler oldu ama o sıra bir türlü gelemedi çünkü bir müşterisinin gönlünü yapmak isteyen servis, Sıradaki diğer müşterisini unuttu.


Laf lafı açtı, konu da çok uzadı farkındayım, bu yazdıklarımın büyük bölümü kitabımda var zaten ama bazı saygı duyduğum kişiler nedeniyle halen baskıya vermedim, yoksa daha neler neler okursunuz da, neyse ..


Sevgili Dostum;

Tüketiciyi koruma kanunu 11-b (6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu) ve buna keza garanti belge yönetmeliği 56 ile 84 de dahil olmak üzere tüm yasalar, sizin yasal olarak değişime hakkınız olduğunu yazar, buna da ne Ahmet bey'in kendisi, (Sn. Ahmet Nazif Zorlu) Ne de o fabrikanın en tepesindeki en yetkili adam dahi karşı çıkamaz zira ülkemizde hiç kimse kanunlardan daha üstün değildir. her şeyi geçtim, Ahmet bey şu size yapılanı şahsen duymuş olsa bu kararı alanın alnını karışlar samimiyetle yazıyorum.

Ahmet bey ile birkaç kere sohbet etme ve aynı ortamda çalışmış olma fırsatı bulmuş birisi olarak samimiyetle yazıyorum ki kendisinin iş disiplini ile iş ahlakı ülkemizde çok sayılı kişilerde bulunur.

Kendisi hiç sevilmez, çok da taşlanır ancak buralara basmacılıktan geldiğini hiç unutmamış birisidir bu dahi yeterlidir benim için.

Dik durun ve ürün değişimi talep edin, geri adım atmayın lütfen :ok

Ağzına sağlık adem abi dibine kadar haklısın. Bizim evdeki arçelik çamaşır makinesi sallanıyodu alındığından beri. Servis 2 kere geldi normal deyip gittiler. En son 1 sene önce çağırdık adam baktı amortisörleri değişecek dedi parça siparişi verecez en geç 1 hafta içinde evde değişiriz dediler. Neyse geldiler değiştiler babam aldığımızdan beri böyle dedi. Adamda cihaz 5 yıllık (garantisini uzattık alırken) olabilir daha olmaz dedi. Maalesef hala oluyor. Burda markayı yada işi yapan abimizi kötüleme amacım yok ama kim mağdur anlamadım gitti. Bence mühendislik hatası var ama maalesef aynı. Bide tamirden sonra abi telefona arçelikten memnuniyet mesajı gelecek yüksek puan verirsen sevinirim dedi ya garip vallaha :)
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Bide tamirden sonra abi telefona arçelikten memnuniyet mesajı gelecek yüksek puan verirsen sevinirim dedi ya garip vallaha


İşte sorun tam da bu sevgili kardeşim.

Yani Fabrika servise diyor ki ''Bana yüksek puan getir, nasıl getirirsen getir''

Bunun sonucunda sistemden müşterinin numarasını, hısım akraba ile değiştirip organize puanlar alanlar mı ararsın (Adı bende saklı 3-4 servis ceza yedi bunun için) Müşteriye ''Sen puan işini hallet ben senin o işi başka türlü çözeceğim'' diyenler mi ararsın artık ne diyeyim bilemedim daha fazla yazıp rezillikleri buralara dökmek istemiyorum ancak anlatmak istediğim şu; Bozuk bir sistem oluşturup tüm sorumluluğu servislerin omzuna yüklemek kelimenin tam anlamı ile AHMAKLIK dır.

Servisler de mecburen antin kuntin işlere giriyor. Dedim ya abim, adamlar işleri güçleri bıraktı, Müşterinin atölyede bekleyen makinesi ile ilgileneceğine puanlar için nasıl katakulli yaparım derdine düştü. Bu mu yani müşteri memnuniyeti.

Sen işi çakma puanlar ile takip edeceğine, MARKA olarak üstüne düşeni yap, müşterilerini memnun etmek için elinden geleni yap, sonrasını Şikayetvar gibi sitelerdeki oransal verilerden gör. Bunu da biz mi öğretelim bu cahil halimizle 3-5 ünv bitirmiş bu yöneticilere ;)
 
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
21
İşte sorun tam da bu sevgili kardeşim.

Yani Fabrika servise diyor ki ''Bana yüksek puan getir, nasıl getirirsen getir''

Bunun sonucunda sistemden müşterinin numarasını, hısım akraba ile değiştirip organize puanlar alanlar mı ararsın (Adı bende saklı 3-4 servis ceza yedi bunun için) Müşteriye ''Sen puan işini hallet ben senin o işi başka türlü çözeceğim'' diyenler mi ararsın artık ne diyeyim bilemedim daha fazla yazıp rezillikleri buralara dökmek istemiyorum ancak anlatmak istediğim şu; Bozuk bir sistem oluşturup tüm sorumluluğu servislerin omzuna yüklemek kelimenin tam anlamı ile AHMAKLIK dır.

Servisler de mecburen antin kuntin işlere giriyor. Dedim ya abim, adamlar işleri güçleri bıraktı, Müşterinin atölyede bekleyen makinesi ile ilgileneceğine puanlar için nasıl katakulli yaparım derdine düştü. Bu mu yani müşteri memnuniyeti.

Sen işi çakma puanlar ile takip edeceğine, MARKA olarak üstüne düşeni yap, müşterilerini memnun etmek için elinden geleni yap, sonrasını Şikayetvar gibi sitelerdeki oransal verilerden gör. Bunu da biz mi öğretelim bu cahil halimizle 3-5 ünv bitirmiş bu yöneticilere ;)
Sadece 1 yerli firma satış sonrası desteğini sağlam bir şekilde sağlasa. Hem firmayı zarar ettirmeden hemde tüketici mağdur etmeden diğer firmalarda isteselerde istemeselerde kendilerini yenilemek zorunda kalacak. Biz firmaların batıp kapanmalarını istemeyiz her fabrika türkiyemiz için bir kaledir. Onlarda tüketicilerini dalavere yapmadan yardımcı olsa sorunlarına sorun kalmaz. Ama başındaki ceo bozuntularının işten anladığı yok bence. Babalar şirketi kurar büyütür oğullar yer parayı torunlarda anlaşamaz ya bölerler ya kapatırlar. Yazık yani :(
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Sadece 1 yerli firma satış sonrası desteğini sağlam bir şekilde sağlasa. Hem firmayı zarar ettirmeden hemde tüketici mağdur etmeden diğer firmalarda isteselerde istemeselerde kendilerini yenilemek zorunda kalacak. Biz firmaların batıp kapanmalarını istemeyiz her fabrika türkiyemiz için bir kaledir. Onlarda tüketicilerini dalavere yapmadan yardımcı olsa sorunlarına sorun kalmaz. Ama başındaki ceo bozuntularının işten anladığı yok bence. Babalar şirketi kurar büyütür oğullar yer parayı torunlarda anlaşamaz ya bölerler ya kapatırlar. Yazık yani :(

O zaman can-ı gönülden ''Allah Ahmet Bey'e uzun ömrü versin'' diyorum o halde :kiskis
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri