Evet ADO bey haklısınız, Youtube da bir çok video belirttiği çözünürlükte değil, bazıları gerçekten alakasız şeyler vs. Bulduğum en iyi ve düzgün videolar ile test ettim. Ölü piksel vs bulamadım.
Bir aylık TV nin yorumlarını yazayım buraya.
Olumlu yönleri;
4k olması ve kendinden 4k uydu alıcısı olması, trt4k yı sıkıntısız izleyebiliyoruz. kendi uydusunun kanal geçişleri ortalama hızda, ne çok hızlı ne çok yavaş. fiyatı uygun, sesi ortalama (vasat değil, iyi de değil) ses ayarında ekolayzır var, buradan bas ve tizleri ayarlayarak daha iyi ses alabiliyorsunuz, çok iyi ayar yaparsanız sesler biraz daha güzel çıkıyor, görüntü ayarlarında dinamik ayarı en parlak görüntü veren ayar, sanırsam buna pixelence deniyor, ama biz spor ayarında kullanıyoruz, kontrastıda biraz açıyoruz, menüsü kullanışlı anlaşılır (kısmen), smart ı var, youtube kanalına tek tuş ile geçiş yapıp videolara tıklayabiliyoruz, ne kalın ne ince kenarlı, bazı avi formatı hariç denediğim tüm video formatlarını oynattı, bu bazı avi formatlarını neden oynatmadı bilemiyorum, bulursam burayada yazarım, altyazıyı punto büyüklüğünü ve zamanını ayarlayabiliyorsunuz, kumandası şık duruyor
Olumsuz yönleri;
Bendeki TV de karanlıkta ışık sızması farkettim, bu biraz şans işi sanırsam, banding denilen dikey çizgiler özellikle maç izlerken farkediliyor ama TV yi sadece TV olarak izleyen anne babaya bu çizgileri farkettiremedim, duvara astığımız için uydu bağlantısı ve hdmi bağlantıları biraz zor girip çıkıyor. Uzaktan kumandası şık ama kasası çok dandirik, yön tuşları birbirine karışıyor bazen, aydınlatması olsaymış iyi olurmuş ama yok, gece karanlıkta tuş arıyorsunuz. Smart özelliği pek beklentileri karşılamıyor, heleki internet browser a girip adres yazmak ve sorf yapmak çok delirtir, çünkü mouse okunu oynatmak için kumandadan yön tuşlarını kullanıyorsunuz ve mouse ucu baya yavaş ilerliyor, adamı delirtir yani, fakat biz daha çok youtube giriyoruz video izlemek için, burada sıkıntı yok. Yani smarttan çok birşey beklemeyin.
Fiyatına göre uygun 4k uydulu bir LED TV (ben 2400TL ye aldım), 5 yıl rahat götürür, sonra başka teknolojilere bakılır.
Başıma gelen bazı sorunlar;
iki kere şöyle birşey yaptı, TV yi açınca (bekleme modundan) vestel yazısı takılı kaldı. fişten çekip tekrar takınca düzeldi. Ancak kapatırken kapanması biraz uzun sürdü bu durumda. iki kere yaptı bunu neden yaptı anlamadım, ama belki ram hafızasında bir sıkıntımı oldu acaba, çünkü gücü tamamen çekip tekrar açınca düzeldi.
ADO hocam ne der acaba
Ayrıca bir şikayetimde medya oynatıcısı için, şeffaf menüsü yok, özellikle film oynatırken durdurup tekrar oynat dediğinde şeffaf olmayan medya menüsünden dolayı ortalama 10 saniye kadar altyazıyı göremiyorsunuz, geri sarıp tekrar oynatmanız gerekiyor. Bunu şeffaflaştırma yada yerini değiştirme imkanıda yok.
ADO hocam bu TV lerin yazılımı güncelleniyormu acaba, bir bölümde yazılım yükseltme diyor V.3.44.6.0 , hemen altında uygulama sürümü diyor oda V.3.10.0.0 denmiş.
Benim TV nin seri nosunu zorda olsa arkasından çektim, 7942383 700916