VESTEL 55UD8400

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Günaydın; 

Talep üzere açtığım konulardan birisidir. İlgili ürün ile ilgili bilgiler aşağıdadır.

PANEL LG
ANAKART MB130
DVB HD DVB-T2/C/S2(HEVC)
SCART YOK 
HDMI IN 3
USB 2
CEC_ARC VAR
INTERNAL SUBWOOFER YOK
PVR READY YOK
ETHERNET VAR
SOFT PIXELLENCE VAR
SOUND DTS TruSurround+DTS HD
100Hz YOK
HDR YOK
POWER SAVE MODE VAR+ERP
CONNECTIVITY VAR
DLNA/AVS VAR(AVS)
NERO MEDIA HOME VAR 
HBBTV VAR
WIRELESS_DISPLAY VAR
OPEN BROWSER VAR
WI FI VAR(INTERNAL)
BLUETOOTH VAR
SMR 1000HZ

A Çevrimdışı

azrael85

Aktif Üye
31 Ara 2017
219
Bu televizyon hafta sonu teknosada indirimli olarak 2800 liraya satılıyodu,internette 2400 civarında ve kampanyalar la daha ucuza getirilebilir,  biraz inceledim, tv de yayınlanan demoda görüntü gayet güzeldi, çerçevesi çok ince değil ve kenarlarında açıklık vardı kredi kartı rahat girer, çerçeve esnek ve kaliteli durmuyordu,  arka tarafı derinlik olarak çok kalında değil ince değil kaba durmuyor, bence fiyat performans oranı yüksek,  alınabilir bir televizyon.

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
Ben bu TV yi hepsiburadadan aldım 2.400TL ye geldi. 

Ancak tam test edemesemde, gözüme ilk çarpan, karanlık ortamda ekranın sağından solundan ışık sızmaları ve özellikle maç izlerken ekranda dikey oluşan gölgeler (sanırım bunlara banding deniliyor). 

Detaylı incelemedim fakat şöyle bir mantıkla bu TV yi aldım, 5000-6000 civarı sony 4k almayı düşünüyordum, ancak gördümki, hemen hemen her tv de ışık sızması, banding vs gibi sorunlar olabiliyor, biraz şans işi, çok para vermek istemedim, az para verdik ama gene buldu sorunlar bizi. 

Sayın ADO bey bu sorunlar için bir tavsiyeniz var mıdır? veya yapmamız gereken başka birşey armı? 

Daha önce küçük ekran Samsung kullanıyorduk Full HD, ama onun görüntüleri çok güzel, yıllar önce yine paraya kıyıp almıştım, fakat onda da banding başladı, büyük ekrana geçtik henüz alışamadık. Bakalım alışırız sanırsam.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bkmtkm' Alıntı:

Ancak tam test edemesemde, gözüme ilk çarpan, karanlık ortamda ekranın sağından solundan ışık sızmaları ve özellikle maç izlerken ekranda dikey oluşan gölgeler (sanırım bunlara banding deniliyor). 

Detaylı incelemedim fakat şöyle bir mantıkla bu TV yi aldım, 5000-6000 civarı sony 4k almayı düşünüyordum, ancak gördümki, hemen hemen her tv de ışık sızması, banding vs gibi sorunlar olabiliyor, biraz şans işi, çok para vermek istemedim, az para verdik ama gene buldu sorunlar bizi. 

Sayın ADO bey bu sorunlar için bir tavsiyeniz var mıdır? veya yapmamız gereken başka birşey armı? 

Daha önce küçük ekran Samsung kullanıyorduk Full HD, ama onun görüntüleri çok güzel, yıllar önce yine paraya kıyıp almıştım, fakat onda da banding başladı, büyük ekrana geçtik henüz alışamadık. Bakalım alışırız sanırsam.

Günaydın Değerli Kardeşim;

Işık sızması maalesef bu üretimlerde hep mevcut, hele ki Hücreyi dışarıdan alıp, polarizer ve kasa+led bölümlerini kendisi yapan VESTEL de bu etki daha da hissedilir durumda maalesef. Yine de şu kadarını belirtmeme izin verin, 2017 üretimi 43MU7000 SAMSUNG TV de dahi ben baktım bu ışık sızmaları hep var o nedenle buna kafanızı takmamanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında banding diye bahsettiğiniz konu slında biraz karışık.

Banding effect iki ayrı kola ayrılır, hatta bu kollar da kendi içerisinde yine farklı kollara ayrılabilir. Bunu önce CHİP veya MODÜL kaynaklı olarak bir kola, VİDEO veya YAYIN kaynaklı bir başka kola ayırabiliriz.

İlk seçenek ürün kaynaklıdır, panelde kullanılan chip teknolojisi, panelin yapı tipi etkendir.

İkinci seçenekte ise yayın teknolojisi ve/veya bu teknolojiyi çözümleyen işlemci+yazılım gibi unsurlardır etken olan.

Açık ifade edeyim ki benim bildiğim kadarıyla LG panel bu konuda biraz sicili bozuk bir paneldir.

Hatta ürün tanıtımlarında LG panelleri ''Tepkimesi zayıftır'' diye de tanımlarız. Her zaman dile getirdiğimiz gibi IPS yapıda olan LG paneller geniş izleme açısı ve zengin renkalgoritması sunsa da, Kontrast ve tepkime konusunda zayıftır maalesef.

Vertical Banding
Vertical effect
Video banding

Bunlar genel anlamda neredeyse tüm panellerde vardır ancak ne derece hissedildiği tartışılır.

Yukarıda saydığım 3 unsur üzerine sayfalar dolusu yazı yazılır, ancak sonuç hep aynı noktaya çıkar. :ok:

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
Kısacası yine biraz şans işi sanırsam. 

Ama anladığım kadarı ile doğru tercih yapmışım, gidip 6000TL de bağlamak istemedim bir TV ye. yine benzer sorunlar çıkarsa çok canımı sıkacaktı. 

Yapacak birşey yok, böyle alışacağız. Zaten uygun fiyata aldım TV yi, 3-5 yıl idare eder bizi.

Bu arada bahsettiğiniz hücrenin dışarıdan alınması geri kalanları kendi üretmesi durumunu bizzat yerinde gördüm. Yani asıl likit kristal hücre çok pahalı olduğundan (üretimi) dışarıdan almak daha mantıklı gelmiş ve diğer polarizör ve filtreleri kendileri üretip takıyorlarmış. Vestel elektronik bölümü gezisinde ilgili söylemişti. 

Ben evimde iki tane Vestel ürün kullanıyorum, birisi klima, diğeri de bu Tv oldu. Bu kadar paraya bu kadar kalite bence gayet makul. Ölü piksel ve bulutlanma testlerini yapmıştım herhangi birşey göremedim. Başka yapılabilcek bir test mevcutmudur?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bkmtkm' Alıntı:
Kısacası yine biraz şans işi sanırsam. 

Ama anladığım kadarı ile doğru tercih yapmışım, gidip 6000TL de bağlamak istemedim bir TV ye. yine benzer sorunlar çıkarsa çok canımı sıkacaktı. 

Yapacak birşey yok, böyle alışacağız. Zaten uygun fiyata aldım TV yi, 3-5 yıl idare eder bizi.

Bu arada bahsettiğiniz hücrenin dışarıdan alınması geri kalanları kendi üretmesi durumunu bizzat yerinde gördüm. Yani asıl likit kristal hücre çok pahalı olduğundan (üretimi) dışarıdan almak daha mantıklı gelmiş ve diğer polarizör ve filtreleri kendileri üretip takıyorlarmış. Vestel elektronik bölümü gezisinde ilgili söylemişti. 

Ben evimde iki tane Vestel ürün kullanıyorum, birisi klima, diğeri de bu Tv oldu. Bu kadar paraya bu kadar kalite bence gayet makul. Ölü piksel ve bulutlanma testlerini yapmıştım herhangi birşey göremedim. Başka yapılabilcek bir test mevcutmudur?

Size tavsiyem, İZLEYİCİ gözü ile bakınız, sizi rahatsız eden bir husus yok ise izlemeye devam ediniz zira eğer istiyorsak mutlaka hata buluruz. O nedenle tetslere çok da takılı kalmayın.

Öncelikle testleri hazırlayanların hazırladıkları statü nedir? hangi ürün bantlarındadır? hazırlanan testin kalitesi nedir? gibi bir sürü kavram karmaşası bile varken çok da takılı kalmayın derim.

Yine de ''merak ettim bakacağım'' diyorsanız youtube da tets videoları var.

BR ve BW değeri yüksek videoları bulup test edebilirsiniz. Uyarmak isterim ki bu videoların da çoğu hatalıdır. :ok:

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
Evet ADO bey haklısınız, Youtube da bir çok video belirttiği çözünürlükte değil, bazıları gerçekten alakasız şeyler vs. Bulduğum en iyi ve düzgün videolar ile test ettim. Ölü piksel vs bulamadım.

Bir aylık TV nin yorumlarını yazayım buraya. 

Olumlu yönleri; 
4k olması ve kendinden 4k uydu alıcısı olması, trt4k yı sıkıntısız izleyebiliyoruz. kendi uydusunun kanal geçişleri ortalama hızda, ne çok hızlı ne çok yavaş. fiyatı uygun, sesi ortalama (vasat değil, iyi de değil) ses ayarında ekolayzır var, buradan bas ve tizleri ayarlayarak daha iyi ses alabiliyorsunuz, çok iyi ayar yaparsanız sesler biraz daha güzel çıkıyor, görüntü ayarlarında dinamik ayarı en parlak görüntü veren ayar, sanırsam buna pixelence deniyor, ama biz spor ayarında kullanıyoruz, kontrastıda biraz açıyoruz, menüsü kullanışlı anlaşılır (kısmen), smart ı var, youtube kanalına tek tuş ile geçiş yapıp videolara tıklayabiliyoruz, ne kalın ne ince kenarlı, bazı avi formatı hariç denediğim tüm video formatlarını oynattı, bu bazı avi formatlarını neden oynatmadı bilemiyorum, bulursam burayada yazarım, altyazıyı punto büyüklüğünü ve zamanını ayarlayabiliyorsunuz, kumandası şık duruyor

Olumsuz yönleri; 
Bendeki TV de karanlıkta ışık sızması farkettim, bu biraz şans işi sanırsam, banding denilen dikey çizgiler özellikle maç izlerken farkediliyor ama TV yi sadece TV olarak izleyen anne babaya bu çizgileri farkettiremedim, duvara astığımız için uydu bağlantısı ve hdmi bağlantıları biraz zor girip çıkıyor. Uzaktan kumandası şık ama kasası çok dandirik, yön tuşları birbirine karışıyor bazen, aydınlatması olsaymış iyi olurmuş ama yok, gece karanlıkta tuş arıyorsunuz. Smart özelliği pek beklentileri karşılamıyor, heleki internet browser a girip adres yazmak ve sorf yapmak çok delirtir, çünkü mouse okunu oynatmak için kumandadan yön tuşlarını kullanıyorsunuz ve mouse ucu baya yavaş ilerliyor, adamı delirtir yani, fakat biz daha çok youtube giriyoruz video izlemek için, burada sıkıntı yok. Yani smarttan çok birşey beklemeyin. 

Fiyatına göre uygun 4k uydulu bir LED TV (ben 2400TL ye aldım), 5 yıl rahat götürür, sonra başka teknolojilere bakılır.

Başıma gelen bazı sorunlar; 
iki kere şöyle birşey yaptı, TV yi açınca (bekleme modundan) vestel yazısı takılı kaldı. fişten çekip tekrar takınca düzeldi. Ancak kapatırken kapanması biraz uzun sürdü bu durumda. iki kere yaptı bunu neden yaptı anlamadım, ama belki ram hafızasında bir sıkıntımı oldu acaba, çünkü gücü tamamen çekip tekrar açınca düzeldi. 
ADO hocam ne der acaba

Ayrıca bir şikayetimde medya oynatıcısı için, şeffaf menüsü yok, özellikle film oynatırken durdurup tekrar oynat dediğinde şeffaf olmayan medya menüsünden dolayı ortalama 10 saniye kadar altyazıyı göremiyorsunuz, geri sarıp tekrar oynatmanız gerekiyor. Bunu şeffaflaştırma yada yerini değiştirme imkanıda yok. 

ADO hocam bu TV lerin yazılımı güncelleniyormu acaba, bir bölümde yazılım yükseltme diyor V.3.44.6.0 , hemen altında uygulama sürümü diyor oda V.3.10.0.0 denmiş. 

Benim TV nin seri nosunu zorda olsa arkasından çektim, 7942383 700916

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: VESTEL 55UD8400

bkmtkm' Alıntı:
Evet ADO bey haklısınız, Youtube da bir çok video belirttiği çözünürlükte değil, bazıları gerçekten alakasız şeyler vs. Bulduğum en iyi ve düzgün videolar ile test ettim. Ölü piksel vs bulamadım.

Bir aylık TV nin yorumlarını yazayım buraya. 

Olumlu yönleri; 
4k olması ve kendinden 4k uydu alıcısı olması, trt4k yı sıkıntısız izleyebiliyoruz. kendi uydusunun kanal geçişleri ortalama hızda, ne çok hızlı ne çok yavaş. fiyatı uygun, sesi ortalama (vasat değil, iyi de değil) ses ayarında ekolayzır var, buradan bas ve tizleri ayarlayarak daha iyi ses alabiliyorsunuz, çok iyi ayar yaparsanız sesler biraz daha güzel çıkıyor, görüntü ayarlarında dinamik ayarı en parlak görüntü veren ayar, sanırsam buna pixelence deniyor, ama biz spor ayarında kullanıyoruz, kontrastıda biraz açıyoruz, menüsü kullanışlı anlaşılır (kısmen), smart ı var, youtube kanalına tek tuş ile geçiş yapıp videolara tıklayabiliyoruz, ne kalın ne ince kenarlı, bazı avi formatı hariç denediğim tüm video formatlarını oynattı, bu bazı avi formatlarını neden oynatmadı bilemiyorum, bulursam burayada yazarım, altyazıyı punto büyüklüğünü ve zamanını ayarlayabiliyorsunuz, kumandası şık duruyor

Olumsuz yönleri; 
Bendeki TV de karanlıkta ışık sızması farkettim, bu biraz şans işi sanırsam, banding denilen dikey çizgiler özellikle maç izlerken farkediliyor ama TV yi sadece TV olarak izleyen anne babaya bu çizgileri farkettiremedim, duvara astığımız için uydu bağlantısı ve hdmi bağlantıları biraz zor girip çıkıyor. Uzaktan kumandası şık ama kasası çok dandirik, yön tuşları birbirine karışıyor bazen, aydınlatması olsaymış iyi olurmuş ama yok, gece karanlıkta tuş arıyorsunuz. Smart özelliği pek beklentileri karşılamıyor, heleki internet browser a girip adres yazmak ve sorf yapmak çok delirtir, çünkü mouse okunu oynatmak için kumandadan yön tuşlarını kullanıyorsunuz ve mouse ucu baya yavaş ilerliyor, adamı delirtir yani, fakat biz daha çok youtube giriyoruz video izlemek için, burada sıkıntı yok. Yani smarttan çok birşey beklemeyin. 

Fiyatına göre uygun 4k uydulu bir LED TV (ben 2400TL ye aldım), 5 yıl rahat götürür, sonra başka teknolojilere bakılır.

Başıma gelen bazı sorunlar; 
iki kere şöyle birşey yaptı, TV yi açınca (bekleme modundan) vestel yazısı takılı kaldı. fişten çekip tekrar takınca düzeldi. Ancak kapatırken kapanması biraz uzun sürdü bu durumda. iki kere yaptı bunu neden yaptı anlamadım, ama belki ram hafızasında bir sıkıntımı oldu acaba, çünkü gücü tamamen çekip tekrar açınca düzeldi. 
ADO hocam ne der acaba

Ayrıca bir şikayetimde medya oynatıcısı için, şeffaf menüsü yok, özellikle film oynatırken durdurup tekrar oynat dediğinde şeffaf olmayan medya menüsünden dolayı ortalama 10 saniye kadar altyazıyı göremiyorsunuz, geri sarıp tekrar oynatmanız gerekiyor. Bunu şeffaflaştırma yada yerini değiştirme imkanıda yok. 

ADO hocam bu TV lerin yazılımı güncelleniyormu acaba, bir bölümde yazılım yükseltme diyor V.3.44.6.0 , hemen altında uygulama sürümü diyor oda V.3.10.0.0 denmiş. 

Benim TV nin seri nosunu zorda olsa arkasından çektim, 7942383 700916

Selamlar;
Çok nadir random da kaldığını ben de gördüm, ancak fişi çekmeme gerek kelmadan kendisi toparladı her seferinde. Bu genelde ben tanıtım yaparken hızlı hareket ettiğimde başıma gelebiliyor. ''Bakınız şurada şu var şuna da basarsanız bu olur o esnada aaaa aklıma şu geldi bir de bunu göstereyim, dur exıt ile çıkayım'' vs derken bu komutlarda hiç bir sorun yaşamamakla birlikte, winks özelliğini de göstermek için tv yi kapattığımda, arka plan hizmetlerini kapatmasının uzun sürdüğünü, normalde 5 saniyede kapatırken bu kapatmanın 30 saniye sürdüğünü gördüğüm zamanlar oldu. İnternete bağlı ürünlerde bu nadiren de olsa başıma geliyor. Ben bunu arıza hata eya eksiklik olarak görmüyorum açıkçası zira sistem çalışırken bir ön planda olanlar var sizin gördğünüz, bir de arka planda olanlar var görmediğiniz, Aynı bilgisayarıma çalışırken ''Yahu ne oldu ağırlaştı bu meret'' dediğimde, ne olduğunu araştırmak isterken arka planda world of tanks oyununu güncellemeye başladığını görmem gibi. Geçenlerde yaşadığım bir yavaşlamanın sebebini bir türlü anlamamıştım, meğer WİN10 güncellemeye çıkmış, arkadaş o ne güncelleme yahu 4gb asılmış internetten, bu süre içerisinde olan bana oldu tabi. :))

Sizin ürün ile ilgili yazılım güncellemesini internetten elbette çekebilir. Hatta şöyle bir örnek vereyim daha 2 gün önce başıma geldi.

TV yi kurdum, evde internet yoktu ben de kendi telefonumdan internet paylaşıp smart özelliğini test ettim. İlk girdiğimde LG tv lerde olduğu gibi alt tarafta kutu kutu şeklinde sıralanmış portal desteği youtube vs vardı youtube tıkladım, sayfa geldi video oynatırken bir ağırlaşma hissettim, biraz bekledim baktım sistem saçmalayacak gibi, tv yi kapatım. 

Açtığımda yeniden smarta bastığımda bu saçmalamanın sebebi anlaşıldı ki smart arayüzü değişmişti, daha önce kutu kutu olan bölüm yine aynı yerdeydi ancak figürler değişmişti ve o kasılma ortadan kalkmıştı. Anladım ki internete bağlanınca hafif bir güncelleme çekivermiş sistem.

TV nin yazılım güncellemei için de aynı şey geçerli ancak bunun için kablolu bağlı olmanız gerekmekte. Buna paralel yazılımın da FTP ye çıkmış olması gerekir. FTP detseği geç geldiği için yazılımları ben sizlere buradan paylaşıyorum.

Sizin ürün için de güncel yazılım var azizim USB den yükleyebilirsiniz. :ok:

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
Ado hocam tesekkurler. Bu guncel yazilimin yerini ve ufak tarifini alabilirmiyim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

bkmtkm' Alıntı:
Ado hocam tesekkurler. Bu guncel yazilimin yerini ve ufak tarifini alabilirmiyim.

Çekirdek yazılım konu başlığında MB130 sıralamasında son eklenen yazılımlarda bulabilirsiniz :ok:

teknolojix Çevrimdışı

teknolojix 

Aktif Üye
31 Eki 2017
273

Ado' Alıntı:
bkmtkm' Alıntı:

Günaydın Değerli Kardeşim;

Işık sızması maalesef bu üretimlerde hep mevcut, hele ki Hücreyi dışarıdan alıp, polarizer ve kasa+led bölümlerini kendisi yapan VESTEL de bu etki daha da hissedilir durumda maalesef. Yine de şu kadarını belirtmeme izin verin, 2017 üretimi 43MU7000 SAMSUNG TV de dahi ben baktım bu ışık sızmaları hep var o nedenle buna kafanızı takmamanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında banding diye bahsettiğiniz konu slında biraz karışık.

Banding effect iki ayrı kola ayrılır, hatta bu kollar da kendi içerisinde yine farklı kollara ayrılabilir. Bunu önce CHİP veya MODÜL kaynaklı olarak bir kola, VİDEO veya YAYIN kaynaklı bir başka kola ayırabiliriz.

İlk seçenek ürün kaynaklıdır, panelde kullanılan chip teknolojisi, panelin yapı tipi etkendir.

İkinci seçenekte ise yayın teknolojisi ve/veya bu teknolojiyi çözümleyen işlemci+yazılım gibi unsurlardır etken olan.

Açık ifade edeyim ki benim bildiğim kadarıyla LG panel bu konuda biraz sicili bozuk bir paneldir.

Hatta ürün tanıtımlarında LG panelleri ''Tepkimesi zayıftır'' diye de tanımlarız. Her zaman dile getirdiğimiz gibi IPS yapıda olan LG paneller geniş izleme açısı ve zengin renkalgoritması sunsa da, Kontrast ve tepkime konusunda zayıftır maalesef.

Vertical Banding
Vertical effect
Video banding

Bunlar genel anlamda neredeyse tüm panellerde vardır ancak ne derece hissedildiği tartışılır.

Yukarıda saydığım 3 unsur üzerine sayfalar dolusu yazı yazılır, ancak sonuç hep aynı noktaya çıkar. :ok:

20180120_220153.jpg

43MU7000 SAMSUNG TV sahibi olarak Işık sızması naaa en güzel cevap benim üründür :))) samsung ki ilk değil zaten servis geldiğinde zaten hızlı ayarlamaya çalışmasından huylanıyosunuz i baktım arka ışık yok diğerini ayarları kısıyo farketmeyin diye de alıştık artık sorunca kem kum ahhh ahh bu samsung yokmu neyse ...

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
Ben eskiden samsung un 82 ekran full hd sini kullaniyordum ve yaklasik 10 yil kullandim. son bir yilda bu isik sizmasi cikti be banding de gorundu. bundan sonra vestel aldim. ama oncesinde samsungdan cok memnundim. 

Ylaniz vestelin kendi menusu gercekten cok kotu. Mesela uydu kanalinin frekansini degistirecegim oyle bir ayar bulamadim. istedigim kanlin ayarini degistirme gibi birsey yok sanirsam.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

bkmtkm' Alıntı:
Ben eskiden samsung un 82 ekran full hd sini kullaniyordum ve yaklasik 10 yil kullandim. son bir yilda bu isik sizmasi cikti be banding de gorundu. bundan sonra vestel aldim. ama oncesinde samsungdan cok memnundim. 

Ylaniz vestelin kendi menusu gercekten cok kotu. Mesela uydu kanalinin frekansini degistirecegim oyle bir ayar bulamadim. istedigim kanlin ayarini degistirme gibi birsey yok sanirsam.

menü/Kurulum/manuel kanal arama yönergesi ile istediğiniz frekans bilgilerini girip arama yapabilirsiniz.

Çok fonksiyonlu değildir lakin bildiğim en kullanıcı dostu arayüze sahiptir VESTEL tv ler aslında :alala:

Geri
Üst Alt