Vestel 55q9900 soundbar problemi

V Çevrimdışı

vichy

Yeni Üye
14 Mar 2023
19
39
Merhaba
Vestel 55q9900 TV var LG snh5 soundbar aldım bağlantısını hdmı olarak yaptığımda TV den ses gelmiyor sadece soundbardan geliyor aynı sekilde optik kablo ile bağlandığında TV den ses gelmiyor sadece soundbardan geliyor hem TV'den hemde soundbardan ses alabilirmiyim sizce

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Harici bir ses çıkış aygıtı bağladığınızda TV' den de ses gelmesi ya yazılım ya da donanım arızasıdır zaten. Normalde olmayacak bir şey olduğu için muhtemelen alamayacaksınız. Benim asıl merak ettiğim, TV' den ses almayı ne için istiyorsunuz?

V Çevrimdışı

vichy

Yeni Üye
14 Mar 2023
19
39
Harici bir ses çıkış aygıtı bağladığınızda TV' den de ses gelmesi ya yazılım ya da donanım arızasıdır zaten. Normalde olmayacak bir şey olduğu için muhtemelen alamayacaksınız. Benim asıl merak ettiğim, TV' den ses almayı ne için istiyorsunuz?
Ses düzeyinin daha fazla olmasını istemiştim ama olmuyormuş demekki teşekkürler cevabiniz icin

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ses düzeyinin daha fazla olmasını istemiştim ama olmuyormuş demekki teşekkürler cevabiniz icin
Ses senkronu iyi olmuyor. Tavsiye etmem bu durumu.
Aynı cihazdan ses alırken birden fazla ses çıkış aygıtı mutlaka senkron sorunu yaratır. Arabirim farkından, bundan kaynaklanan latency değerlerinden v.s. Dolayısıyla ses kaynağının birden fazla çıkıştan ses çıkması zaten tavsiye edilmez. Bunun için tasarlanmış cihazlar hariç (Oto teypleri gibi.)

V Çevrimdışı

vichy

Yeni Üye
14 Mar 2023
19
39
Aynı cihazdan ses alırken birden fazla ses çıkış aygıtı mutlaka senkron sorunu yaratır. Arabirim farkından, bundan kaynaklanan latency değerlerinden v.s. Dolayısıyla ses kaynağının birden fazla çıkıştan ses çıkması zaten tavsiye edilmez. Bunun için tasarlanmış cihazlar hariç (Oto teypleri gibi.)
Merhaba tekrardan bu ayarlar doğrumu acaba bu şekilde kullanacağım artik
IMG_20231228_170816.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Merhaba tekrardan bu ayarlar doğrumu acaba bu şekilde kullanacağım artik
IMG_20231228_170816.jpg
Doğrudur. TV arkasında zaten eARC yazan hdmi portuna taktığınızı varsayıyorum.

Bu arada TV' den gelecek ekstra sese bu soundbar ile hiçbir şekilde ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorum. 200w ön 200w surround ve 200w subwoofer (bass) çıkışı olan bir cihaza 2x10w çıkış eklemek... :ok

V Çevrimdışı

vichy

Yeni Üye
14 Mar 2023
19
39
Doğrudur. TV arkasında zaten eARC yazan hdmi portuna taktığınızı varsayıyorum.

Bu arada TV' den gelecek ekstra sese bu soundbar ile hiçbir şekilde ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorum. 200w ön 200w surround ve 200w subwoofer (bass) çıkışı olan bir cihaza 2x10w çıkış eklemek... :ok
Çok teşekkürler yanlış bağlamış olsam ses gelmez degilmi duvara asılı ve sokup takmam baya zor oluyor yanlış yere taktım ise bir problem yaratirmi

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
98
42
bende eskiden lg tv vardı ve lg soundbar ile hem tvden hem de soundbardan ses alabiliyordum. hatta latency ayarı da yapabiliyordum. sonra tv yi satıp vestel aldım. sadece birinden ses alabiliyorum ve tv kumandasından ses ayarı yapamıyorum.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
bende eskiden lg tv vardı ve lg soundbar ile hem tvden hem de soundbardan ses alabiliyordum. hatta latency ayarı da yapabiliyordum. sonra tv yi satıp vestel aldım. sadece birinden ses alabiliyorum ve tv kumandasından ses ayarı yapamıyorum.
Vestel'de o yok maalesef.
Samsung da Q Symphony diye pazarlıyor bu özelliği.
Ne kadar verimlidir bilmiyorum hiç kullanmadım.

Geri
Üst Alt